TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Claus Meyer hyrede en ukendt 25-årig som køkkenchef. Få år senere nedskrev de et historisk manifest

Da Noma åbnede, var der ingen, der regnede nordisk mad for noget som helst. Men pludselig begyndte vi alle sammen at lave mad med lokale nordiske råvarer. Her får du svaret på, hvordan det lykkedes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Claus Meyer åbnede i 2003 restaurant Noma i partnerskab med kokkene René Redzepi og Mads Refslund.
Foto: Christian Als

Det kostede Claus Meyer vin for 30.000 kroner som ’tak for tippet’ til madvennen og restauratøren Henrik Pedersen. Men så fik han også adgang til de tomme lokaler på Strandgade på Christianshavn, som siden blev til restaurant Noma.

Med sine 300 år gamle gulvbrædder af pommersk fyr og udsigt til Nyhavn så Claus Meyer nemlig store muligheder i faciliteterne på Nordatlantens Brygge, som han første gang besøgte tilbage i 2003:

- Jeg tror, at tingene på en eller anden måde faldt på plads, efter at jeg havde set lokalet, siger Claus Meyer.

Historisk var det gamle pakhus omdrejningspunkt for samhandlen mellem Danmark og de arktiske lande. Den fortælling ville han have med i en kommende restaurant på adressen.

I 2003 beslutter Claus Meyer at lave en restaurant på Christianshavn, som skal have fokus på nordiske råvarer.
Foto: Morten Bisgaard Christensen/TV 2 Kosmopol

TV-Kok med energimæssigt overskud

Claus Meyer var i 1990’erne både kendt som TV-kok på Danmarks Radio, restauratør og fødevareproducent. Han drev en virksomhed med 400 ansatte, men beskriver samtidig også sig selv som madaktivist.

Omkring årtusindeskiftet stod Claus Meyer i spidsen for et udvalg under den daværende fødevareminister Ritt Bjerregaard, som handlede om, at vi også i Danmark skulle have et kvalitetsmærke, ligesom man havde det i både Frankrig, Italien og Spanien.

- Et kvalitetsmærke, der kunne gøre det samme for samtalen mellem producenter og forbrugere, som ø-mærket har gjort i forhold til fødevarer fremstillet uden kunstgødning og sprøjtegifte, siger Claus Meyer.

Et arbejde, som havde stået på i halvandet år, men som blev lukket ned efter regeringsskiftet i 2001.

- Så jeg havde en eller anden form for energimæssigt overskud, siger Claus Meyer.

Claus Meyer husker, hvordan han var begyndt at nærme sig en idé om, at det måske betød noget, hvad der var for noget mad, vi lavede. Særligt på de bedste restauranter.

Derfor var han engageret i arbejdet omkring uddelingen af prisen for Årets Ret. Han ville have danskerne til at sætte pris på kvalitet. En evne, som han mente, vi helt havde mistet:

- Hvorfor kunne vi ellers nøjes med det lort, som vi stort set alle sammen gik rundt og bespiste hinanden med i ethvert hjem og på enhver restaurant bortset fra nogle meget få undtagelser, siger Claus Meyer.

Det nordiske køkkenmanifest

Nordisk Køkkenmanifest blev lavet i 2004. Et manifest i ti punkter, som handler om renhed, årstider, etik, sundhed, bæredygtighed og kvalitet.

Du kan se første afsnit af programmet "Den vilde plan bag Noma" herunder. 

Claus Meyer bliver tilbudt at lave restaurant på Nordatlantens Brygge i København og får idéen til Det nordiske Køkkenmanifest.

Mødet med 25-årige René Redzepi

De mødtes på en kaffebar på Gammel Kongevej ved Planetariet. Dagen før havde han mødt Bo Bech, og nu mødte han så den bare 25-årige René Redzepi.

- Det var de to kandidater, jeg havde til stillingen som køkkenchef på den kommende restaurant, siger Claus Meyer.

Valget faldt på René Redzepi, som gerne ville drive køkkenet sammen med kokken Mads Refslund.

Claus Meyer, René Redzepi og Mads Refslund tager inden åbningen af Noma på studietur til Island, Færøerne og Grønland for at lede efter lokale råvarer til restauranten.
Foto: Claus Meyer, Privatfoto

Og det var ikke bare et job, som Claus Mayer tilbød den unge kok. Det var også et tilbud om et gratis partnerskab. Et medejerskab af den kommende restaurant på Nordatlantens Brygge. Solen skinnede. Det var sent forår:

- Og samme sommer tager vi så på studietur til de arktiske lande. Vi besøgte Island, Færøerne og Grønland og lærte hinanden at kende. Vi lærte hinandens særheder at kende og smagte på helt vilde ting. Det gik ligesom op for os, hvor fantastiske råvarer det nordiske klima og landskab kunne frembringe, siger Claus Meyer.

På studieturen smagte det nysammensatte køkkenhold på senmodnede majroer og 45 år gamle hestemuslinger på Færøerne. I Island bliver de begejstrede over det lokale surmælksprodukt skyr og smagte på vildtvoksende timian og biodynamisk perlebyg. På Grønland smagte de rensdyrkød og så de store moskusokser med tanke på, om de mon skulle på menuen på deres nye restaurant. Og ja, det kom de, da Noma så endelig åbner i november 2003.

- Nogle af de ting, vi har smagte deroppe, var der ikke nogen ’gourmeter’ rundt omkring i verden, der nogensinde havde haft i deres mund. Og vi kunne se for os, siger Claus Meyer.

I den første menu på Noma kunne man smage moskusokser fra Grønland, der havde afgræsset den vilde tundra, som aldrig havde været under plov og aldrig havde været sprøjtet eller gødet. 

- Det er jo enhver madelskers drøm at smage noget, ingen andre har smagt. Ufortyndet skaberværk. Fundamentet for den første menu var skabt, siger Claus Meyer.

Således startede det nok mest ambitiøse restaurantprojekt for sin tid. Og den historie skal vi nok vende tilbage til senere i denne artikel.

Spørg Os

Vær med i vores journalistiske fællesskab.  Du spørger. Vi undersøger.

Det nordiske køkkenmanifest

I en tid hvor madelskere tog til Frankrig og Spanien for gode oplevelser, blev NOMA pludselig et alternativ. Men for Claus Meyer var det ikke nok, at maden kun fandtes der. Han ville skabe en bevægelse og en bevidsthed om, at god mad også gror og dyrkes under de lidt koldere himmelstrøg.

Claus Meyer var inspireret af det, man havde gjort i Baskerlandet i 1970'erne. Her havde man lavet 'Det nye Baskiske Køkken', som bl.a. var med til at gøre El Bulli til verdens bedste restaurant.

I Frankrig havde Paul Bocuse skabt ’Nouvelle Cuisine’, som havde gjort det franske køkken populært. Og det var det, Meyer ville med Det Nye Nordiske Køkken.

Nyt Nordisk Køkkens målsætninger er:

  1. At udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region.

  2. At afspejle de skiftende årstider i sine måltider.

  3. At bygge på råvarer, som bliver særligt fremragende i vores klimaer, landskaber og vande.

  4. At forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære.

  5. At fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem.

  6. At fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber.

  7. At udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer.

  8. At forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra.

  9. At kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet.

  10. At invitere forbrugere, andre madhåndværkere, landbrug, fiskeri, små og store fødevareindustrier, detail- og mellemhandlere, forskere, undervisere, politikere og myndigheder til et samarbejde om dette fællesprojekt, der skal blive til gavn og glæde for alle i Norden.

Sammen med kommunikationsmanden og vicepræsidenten i Det Danske Gastronomiske Akademi, Jan Krag Jacobsen, tog han derfor initiativ til det, Claus Meyer selv kalder et nordisk topmøde med folk fra de allerbedste køkkener i Norden i de historiske lokaler på Carlsberg Museum.

- Der havde været det her dogmefilm-manifest, som havde bevist, at man ved at formulere en konsistent tænkning kunne være i stand til at gå op imod noget meget kraftfuldt og robust som for eksempel Hollywood, siger Claus Meyer.

Planen var altså at lave et manifest, som kunne gøre for dansk mad, hvad de fire Dogmebrødre Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jacobsen og Kristian Levring havde gjort for dansk film mindre end 10 år før.

- Godt nok var de der dogmefilm måske lidt grimme, og lyden var lidt dårlig, men man følte ligesom, at de var autentiske. Og det var helt sikkert med til at give mig en tro på, at man kunne lave et nordisk verdenskøkken, siger Claus Meyer.

Problemet var bare, at Noma i 2004 stadig var en helt nystartet restaurant og på det her tidspunkt hverken havde høstet stjerner eller international anerkendelse.

Jan Krag Jacobsen og Claus Meyer tog i 2004 initiativ til Det Nordiske Køkkenmanifest.
Foto: Morten Bisgaard Christensen/TV 2 Kosmopol

- Det var potentielt en lille smule konfliktfyldt, at vi tager initiativ til at formulere en sammenhængende ideologi for de nordiske lande, hvor vi samtidig forsøger at indlemme nogle ret store egoer. Vi angreb jo sådan set og anfægtede den måde, de lavede mad på med råvarer fra Frankrig, Spanien og Italien, siger Claus Meyer.

Blandt de indbudte stjernekokke var navne som den svenske Bocuse d’Or-vinder Mathias Dahlgren, Hans Välimäki fra Helsinki, der året forinden har fået sin anden Michelin-stjerne, og norske Eyvind Hellstrøm, som var den første i Norden, der opnåede to stjerner.

- Vi drømte jo om, at de skulle underskrive et papir, der forpligtede dem på at gøre tingene på en helt ny måde i morgen, siger Claus Meyer.

Vi ser det som vores udfordring at medvirke til en genrejsning af det nordiske køkken, så det favner det nordatlantiske og med sin velsmag og regionale egenart lyser op i verden

— Fra det første menukort, der blev lavet til restaurant Noma i november 2003

Den første tid på Noma

Claus Meyer kalder selv Noma for det mest ambitiøse restaurantprojekt i sin tid. Men selvom han siger, at grundstemningen var god, så var det også en tid præget usikkerhed, om der var penge nok til at komme fra land.

For selvom de selv syntes, at maden var fantastik, så gik der tid, før ordrebogen blev fyldt.

- Og så var der et par anmeldelser, der var lidt mere kritiske, end vi havde håbet på, husker Claus Meyer.

Folk skulle i den grad vænne sig til at betale penge for lokalt kød og grønt.

René Redzepi og Mads Refslund drev sammen køkkenet på Noma, da restauranten åbner i november 2003.
Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

Jamen, vi er jo bare kokke

I det okseblodsfarvede galleri på Carlsberg endte bølgerne med at gå højt blandt de indbudte topkokke, som i november 2004 var samlet omkring bordet.

- Ja, der opstod en situation, som jeg kendte udmærket godt fra RUC. En gruppediskussion, hvor nogen skulle overbevises om noget, siger Jan Krag Jacobsen, som var med ved bordet som medforfatter til manifestet.

Medunderskrivere af det Nordiske Køkkenmanifest

  • Erwin Lauterbach, Danmark

  • Eyvind Hellstrøm, Norge

  • Fredrik Sigurdsson, Island

  • Gunndur Fossdal, Færøerne

  • Hákan Örvarsson, Island

  • Hans Välimäki, Finland

  • Leif Sørensen, Færøerne

  • Mathias Dahlgren, Sverige

  • Michael Björklund, Åland

  • René Redzepi, Danmark

  • Roger Malmin, Norge

  • Rune Collin, Grønland

Det endte med at tage otte timer at diskutere sig igennem de ti punkter, som Jan Krag Jacobsen og Claus Meyer havde forberedt til manifestet.

- Det gik sgu ret hårdt for sig, siger Claus Meyer.

Det punkt, der var allermest diskussion om, handlede om etik. For pludselig blev kokkene bedt om at tage ansvar for, at den mad, de serverer og taler om, rent faktisk både er sund og bæredygtig.

Det tog 15 timer for kokkene at blive enige om de ti linjer, som udgør Det nordiske Køkkenmanifest.
Foto: Jan Krag Jacobsen

- Jamen vi er jo bare kokke. Etik har ikke noget betydning for os, husker Jan Krag Jacobsen, at der blev sagt ved bordet.

Meningen med manifestet var, at man skulle til at bruge naturens råvarer på det tidspunkt, hvor de er bedst. Noget, der vendte sig imod det spanske køkken, som var det dominerede dengang. Her var blandt andre El Bulli kendt for sine molekylære gastronomiske eksperimenter:

- Man fik noget, man troede, var et jordbær, og så var det i virkeligheden en appelsin, der var farvet med rødbeder, siger Claus Meyer.

Ambitionen var at skabe en tættere forbindelse mellem naturen og det på tallerkenen.

- Vi tænkte, at tiden er kommet til at hylde naturen og nærme sig naturen. Også selvom det er ’fine dining’, siger Claus Meyer.

Claus Meyer og Jan Krag Jacobsen mener stadig, Det nordiske Køkkenmanifest er relevant i dag, 20 år efter det første gang blev underskrevet.

Ud med citroner og tomater

Selvom der i manifestet ikke er løftede pegefingre, krævede det en længere diskussion at nå frem til, at det nok var slut med at bruge både tomater og citroner i det nordiske køkken. To råvarer, der hører et varmere klima til og ikke harmonerer med målet om, at ’maden skal bygge på råvarer, som bliver særligt fremragende i vores klima, landskaber og vand,’ som der står i manifestets punkt tre.

- Men vi siger sådan set ikke i manifestet, at man ikke må bruge den ene eller anden råvare. Det er kun opfordringer og inspiration, siger Jan Krag Jacobsen.

Der blev rettet bisætninger og kommaer undervejs, så det blev en tekst, som kokkene reelt også var med til at formulere. Et manifest i ti punkter, som skulle til at få afgørende betydning for de næste 20 år i nordisk gastronomi.

Svenske Mathias Dahlgren og norske Ejvind Hellstrøm underskriver manifestet i 2004.
Foto: Nanna Kreutzmann/Ritzau Scanpix

- Næste dag får vi så trykt manifestet på fint papir, og kokkene skriver det under, siger Claus Meyer.

De følgende år kunne man så langsomt se idéerne fra manifestet sprede sig som ringe i vandet til restauranter i hele norden.

Søren Frank husker tydeligt sit første møde med nordisk mad på Noma
Foto: Morten Søndergaard/TV 2 Kosmopol

- Men det tog så sin tid. Det var ikke noget, der skete på én dag. Og jeg tror også, at det hele vejen igennem i høj grad har været drevet af Noma. Det har hele tiden været dem, som har flyttet sig og skabt nyt hele tiden, siger madanmelder Søren Frank.

Du kan se hele serien ’Den vilde plan bag Noma’ på TV2 Play eller på TV 2 Kosmopols egen hjemmeside her:

Serie

Den vilde plan bag Noma

 Se serien her
Link kopieret!

Seneste nyt

play-circle play-circle Læs op

Så mange juleindbrud har der været i din politikreds

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix

Nordsjælland er den politikreds, der i år har haft flest indbrud i juletiden i TV 2 Kosmopols sendeområde.

Det viser tal fra Rigspolitiet.

Fra den 22. til den 26. december var der 27 indbrud i Nordsjælland. Det er et markant fald siden sidste år, hvor der var 41 indbrud i samme periode.

Ser man mod Midt- og Vestsjællands politikreds, var der i år 13 indbrud mellem den 22.-26. december. I Københavns Vestegns politikreds var der 11 indbrud, og i Københavns politikreds var der 7.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Julen er blevet højtid for særlig type kriminalitet

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Mens mængden af indbrud i juledagene er faldende, stiger mængden af digital svindel.

Det fortæller datagidselforhandler Michael Andersen til TV 2.

Svindlerne udnytter juletidens stress og jag til deres fordel, fortæller han.

- Jo mere presset en person er, jo mindre skal der til, før vedkommende får tillid til det, der præsenteres - hvad enten det er et link i en mail eller et opkald fra "banken", siger Michael Andersen til TV 2.

Han råder til, at du selv tager kontakt til den person, du tror, du er i kontakt med. Det gælder både, hvis "din datter" sender en sms med behov for penge, eller hvis du får et opkald fra "banken". Så skal du lægge på og selv ringe op på det nummer, du kender.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Eksperter kritiserer ny hjemløsereform

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Hjemløsereformen, der trådte i kraft for et år siden, skaber et A- og et B-hold af hjemløse og skubber de mennesker, som har det allersværest, længere væk fra hjælpen.

Det mener Charlotte Vange Løvstad, lektor ved VIA og forsker i hjemløshed, skriver DR. Hun bakkes op af flere andre eksperter på området.

500 ud af landets 6.000 hjemløse i Danmark sover hver dag på gaden, og de bliver overset i den nye reform, mener hun.

- Gadesoverne, som er nogle af de allermest udsatte mennesker, bliver ladt i stikken, fordi de ikke ønsker at komme ind på et herberg, siger hun til DR.

Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S) er enig i, at reformen primært fokuserer på de hjemløse, der bor på herberg. Hun peger på at det er kommunernes ansvar at hjælpe hjemløse mennesker, uanset hvor de bor.

Knap halvdelen af alle hjemløse i Danmark bor i hovedstadsområdet.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Københavns Politi efterlyser mand

Københavns Politi efterlyser Alvaro, der onsdag aften gik ukendt retning fra sin bopæl i Indre By i København.

Det skriver politiet på X.

Hvis du ser Alvaro, eller har kendskab til hans færden, kan du ringe til politiet på 114.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Politiet efterlyser Ole

Opdatering kl. 15.50

Ole er nu fundet i god behold. Politiet takker alle, der har delt deres opslag og hjulpet med at lede.

- Vi savner Ole, der i dag er gået fra et plejecenter på Bredebovej i Kgs. Lyngby, skriver Nordsjællands Politi på X.

- Ole har demens, og vi frygter, at han ikke kan finde hjem igen.

Ole er 175 centimeter høj, almindelig af bygning, har hvidt hår og fuldskæg og er formentlig iført sort mercedes kasket og sort vindjakke.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Tidligere cheftræner slutter sig til FCK

F.C. Københavns Kvindehold offentliggør torsdag på sin hjemmeside, at den 27-årige Freja Nielsen tiltræder som ny assistenttræner for kvinderne i 2025.

Klubben skriver, at Freja Nielsen, trods sin unge alder, allerede har sikret sig stor erfaring som tidligere cheftræner for Fremad Valby kvindeserie øst, talentchef for HB Køge pige ungdom samt assistenttræner for HB Køge U18. Ydermere skal Freja Nielsen i gang med tage sin træner A-licens efter nytår.

Kvindernes nuværende assistenttræner, Susanne Præst, får efter eget ønske en ny rolle som specifik- og individueltræner.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Harmonikasammenstød på motorvej

Foto: TV 2 Kosmopol

Et trafikuheld på E20 fra Køge mod Avedøre mellem afkørslerne Greve N og Ishøj betyder, at et spor er spærret.

Ifølge P4 Trafik er der tale om et harmonikasammenstød med flere biler involveret.

Uheldstedet ikke ikke sikret, men vejhjælp er på vej, skriver Vejdirektoratet.

Opdatering klokken 13.13: Redning er nu på stedet, og trafikken forventes at være normal ud på eftermiddagen.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Person omkommet i brand i rækkehus

Foto: Steven Knap/Ritzau Scanpix

Midt- og Vestsjællands Politi har fundet en person brændt inde i et rækkehus på Hårlev Bygade i Hårlev på Stevns.

Det skriver de på X.

Politiet arbejder på at identificere personen og er i dialog med de pårørende.

En beboer i naboejendommen er evakueret og uskadt. Myndighederne arbejder fortsat på stedet.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Indbrudstyve slog til mere end 60 gange juledag

Foto: TV 2 Kosmopol

Mindst 61 personer er blevet udsat for indbrud juledag, viser de seneste tal fra Rigspolitiet.

Tallene dækker over antallet af indbrud, der er anmeldt til politiet, på dagen.

Samlet set er der blevet anmeldt 153 indbrud fra 23. december til og med 25. december. Det er 50 færre anmeldelser end året før i samme periode.

Den 25. december sidste år var den klare højdespringer i juleperioden, som sædvanligvis er indbrudstyvenes højsæson, da mange er væk fra deres hjem.

Juledag 2023 blev der anmeldt 105 indbrud, sammenlignet med de 61 anmeldte indbrud i år på samme dag.

Men det er dog for tidligt at glæde sig over faldet af anmeldte indbrud, lyder det fra Christian Berthelsen, der politiassistent og talsperson i Rigspolitiet.

- Folk kommer hjem fra juleferie i dag og i morgen, og der kan de jo risikere at finde ud af, at de har haft indbrud, og så vil tallet stige i forhold til anmeldelser, siger han.

Link kopieret!

TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
beyondwords no-domain
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
app_banner_enabled no-domain
pusherTransportTLS no-domain
tv2_kosmopol_session tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN tv2kosmopol.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google