Oversigt

Seneste nyt

Horesta: Det betyder de nye michelinstjerner for København

- Årets michelin-uddeling er endnu en æresrunde for dansk gastronomi. De seneste 20 år har vi gang på gang formået at løfte niveauet yderligere – blandt andet takket være udviklingen af det nordiske køkken. Det er fantastisk at tænke på, at vi tilbage i 2004 kun havde 11 michelin-stjerner. Nu er antallet firedoblet, og samtidig er vi oppe på tre trestjernede restauranter, siger Horestas adm. direktør, Pia E. Voss i en pressemeddelelse.

Udover en markant vækst i antallet af Michelin-stjerner de seneste 20 år markerer dansk gastronomi sig internationalt ved at have vundet adskillige verdens- og europamesterskaber for kokke de senere år og desuden ved at få placeret flere restauranter ved kåringer af de bedste i verden.

Pia E. Voss mener, at betydningen af Michelin ikke kan overvurderes.

- Vores Michelin-succes bidrager i allerhøjeste grad til at brande Danmark i udlandet. Den tiltrækker turister, som søger unikke smagsoplevelser i verdensklasse, og dermed er Michelin-uddelingen ikke bare god for restauranterne men for oplevelseserhvervet generelt.