Njals Tårn står stadig ufærdigt og tomt: Nu har nabo og lokalpolitiker krævet en status

En nabo til Njals Tårn på Amager har kontaktet en lokalpolitiker for at få svar på, hvad der skal ske med Njals Tårn. Nu har Teknik- og Miljøforvaltningen svaret.

Jane Strube flyttede for to år siden ind i sin lejlighed på Amager fra Jylland for komme tættere på sine børn og børnebørn.

- Jeg er virkelig glad for at bo her og for at komme tættere på familien, fortæller hun.

Men hvad hun er knap så glad for, er den nabo, der står ganske tæt på lejligheden. For her kan hun se over på et 86 meter højt spøgelsestårn, hvor det flyder med byggematerialer.

I fire år har det sagnomspunden Njals Tårn nemlig stået ganske tomt og ufærdigt.

- Hvis jeg skal sige det på godt jysk, synes jeg, det er utrolig træls at se over på så flot en bygning, som det faktisk er, stå der og ikke være færdig. Det er trist, for den kunne have haft så meget liv og så meget glæde, siger Jane Strube.

Jane bor lige ved siden af Njals Tårn.
Jane bor lige ved siden af Njals Tårn.

Skandaleramt byggeri

Byggeriet har været ramt af den ene skandale efter den anden. Historien startede i september 2020, hvor byggeriet blev standset, efter en anonym henvendelse pegede på, at betonen i højhusets bærende bundplade ikke levede op til hverken standarder eller aftaler.

Undersøgelser bekræftede senere mistanken, og entreprenøren Bach Gruppen blev politianmeldt.

Politiet valgte ikke at rejse tiltale, og senere er fundamentet blevet forstærket, men der bliver fortsat ikke bygget mere på tårnet.

Taget kontakt til politiker

Jane Strube har derfor taget kontakt til Finn Rudaizky (DF) fra borgerrepræsentationen i København for at få en status på byggeriet.

- Jeg har forsøgt at få svar 10-12 gange, tror jeg, fortæller Finn Rudaizky (DF).

Nu har han så sendt Jane Strubes spørgsmål videre til Teknik- og Miljøforvaltningen, og svaret er han bestemt ikke tilfreds med.

- Det svar, jeg har fået nu, det siger simpelthen bare, at der ikke er sket noget. Det er nogle politisk velfunderede svar, som ingen rigtig forstår, siger han.

Finn Rudaizky (DF) har flere gange klaget over byggeriet.
Finn Rudaizky (DF) har flere gange klaget over byggeriet.


Kommunen mangler dokumentation

I svaret til Jane Strube og Finn Rudaizky skriver forvaltningen blandt andet:

”Standsningsmeddelelse er fortsat gældende for den øvrige del af bygningen. Forvaltningen afventer en endelige rapport fra ansøger, som skal redegøre for hele bygningens tilstand, før forvaltningen kan tage stilling til den videre proces.”

Og det skal udføres af en tredjepartskontrollant, der hverken direkte eller indirekte er økonomisk eller organisatorisk forbundet med den eller de virksomheder, som har bygget konstruktionen.

Det svar er DF-politikeren bestemt ikke tilfreds med.

- Jeg forstår at man stadig leder efter nogen, der kan godkende de ting, man siger, er lavet, men man ikke kan få dokumentation for, men der er på sin vis intet nyt, og man kan derfor ikke komme videre med byggeriet, og det er trist, siger Finn Rudaizky.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_


Håber på mere gennemsigtighed fremover

Jane Strube er modsat Finn Rudaizky glad for, at hun har fået en foreløbig status på byggeriet.

- Det synes jeg egentlig, jeg er (glad for svaret, red.). Det er vilkårene, for de kan jo heller ikke bare trylle nogle fagfolk frem, som åbenbart er rigtig svære at komme i nærheden af, fortæller Jane Strube.

Hun håber derfor også på, at kommunen vil være mere informative fremover overfor dem, der bor i området.

- Jeg håber, det bliver færdigt og fyldt med glade mennesker, og før, det bliver færdigt, så håber jeg, nabobygningerne får information omkring processen, slutter hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik