Se billederne: Danmarks dyreste skolebyggeri skal også være ramme for nye idrætsfaciliteter
Når det nye skolebyggeri i Ørestad forventes at slå dørene op i 2024, vil det danne ramme for omkring 1.200 elevers skolegang.
En skole, der skal rumme 1.200 elever, en idrætshal og en offentlig svømmehal.
Det er nogle af de planer, der er for det enorme skolebyggeri på Hannemanns Allé i Ørestad.
Københavns Kommune fortæller, at det er det største og dyreste nybyggeri i København, der rummer en skole samt idræts- og svømmehal.
(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)
Fakta om byggeriet
Forventet skolestart i 2024
Der er afsat en anlægsbevilling på 771 millioner kroner til byggeriet
Skolens areal er i alt på 17.500 kvadratmeter
Skolen er opstartet i midlertidige pavilloner i 2020
Skolen forventes at kunne rumme 1.200 elever
Idrætshallen får en springprofil med flere springgrave og trampoliner. Når skolen står færdig, kan alle borgere i Ørestad se frem til at benytte sig af skolens svømme- og idrætshal efter skoletid.
Der bygges et nærliggende parkeringshus til glæde for koncertgæster i Royal Arena. Parkeringshuset har også et område til kiss and ride, hvor elever kan tage afsked med deres forældre. Der er desuden sikret en sikker skolevej mellem parkeringshuset og skolen.
Kilde: Københavns Kommune
Byggeriet kommer i en tid, hvor der er et stort stigende antal børn i Ørestad. Faktisk forventes det, at børnetallet i 2030 er fordoblet i forhold til i 2020.
Derudover skal byggeriet, når det står færdigt, også være med til at løse nogle af de store problemer, som der er med idrætsfaciliteter i Københavns Kommune.
- Med skolen får vi en ny idrætshal og svømmehal – begge dele tiltrængt i en by, hvor presset på idrætsfaciliteterne er stort, siger Mia Nyegaard (R), kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.
- Alle skal have adgang til et aktivt fritidsliv, og derfor er det essentielt, at vi får bygget flere og bedre faciliteter, der kan understøtte det, at skoler er samlingspunkt for lokalområdet og dermed aktive foreningsfællesskaber, fortsætter hun.
Foto: Illustration af BAM og Rubow
Foto: Illustration af BAM og Rubow