Det smager ikke af akvavit.
Gudskelov.
Den hjemmelavede ananassirup tager den grimme smag af kommen og julefrokostbrandert.
Oplevs udsendte reporter og fotograf har med stor skepsis ladet sig overtale af barchefen til at prøve en "Furious Pineapple". En cocktail med akvavit - den fancy udgave af snaps.
For barchefen har en mission.
- Jeg vil gerne introducere folk for akvavit. Mange bryder sig ikke om den på grund af julefrokoster, hvor man måske har drukket for mange shots med overvældende kommensmag, men akvavit er fantastisk, og vi vil gerne sætte fokus på lokale producenter, siger Pavel Moulis, der er barchef på Trio Restaurant og Bar.
Ligesom i Bangkok - men mest i mørke
Udsigten fra 9. sal er nærmest udansk.
Den slags er vi slet ikke vandt til, medmindre man har sin gang på Herlev Hospital - men deres cocktails er af en anden karakter.
Udsigt over skylinen er noget, der hører byer som London til.
Især når mørket falder på, føles det eksotisk, og man kan med lidt god vilje få følelsen af at befinde sig i Bangkok eller Singapore, hvis man kniber øjnene sammen og ikke kigger direkte på rådhustårnet.
(Artiklen forsætter under billedet)
Syret sirupnørderi
Alkohol er alkohol.
En bar kan i princippet bestille den samme alkohol, som alle de andre, men med en hjemmelavet sirup kan man skille sig ud.
- Det er i siruppen, at man virkelig har mulighed for at være kreativ, siger Pavel Moulis.
I en Furious Pineapple er der foruden kommenbaseret akvavit også hjemmelavet ananassirup lavet med sort te og kvæde.
Pavel Moulis laver også selv en sirup med mango og miso. Altså den slags miso, som er en fermenteret pasta, man kommer i suppe i Japan.
- Mangoen giver noget sødme, og den hvide miso giver et hint af umami, siger han.
Miso'en er også lokalt produceret. Den kommer fra Hvidovre, og den giver en let saltet dimension til en cocktail, der i forvejen smager røget og citrusagtig, fordi den også er tilsat mezcal og sake med yuzu. Det er en syret oplevelse.
Spørg Os - Formular
_
Vodka er kedeligt
En klassisk Espresso Martini indeholder vodka.
Men ikke her.
- Vi har mange klassikere, som er blevet modificeret, i stedet for at bruge vodka, som, vi synes, er lidt kedeligt, bruger vi rom.
Espresso Martini'en er i stedet tilsat to forskellige slags rom og kokoscreme.
- Jeg har været til vodkasmagninger og smagt 10 forskellige vodkaer, og man kan godt smage forskellen, men bare ikke, når den kommer i en cocktail. Måske kan man fornemme nuancerne, men de fleste af vores gæster vil ikke lægge mærke til det. De vil ikke synes, det er spændende, siger Pavel Moulis.
Cocktailbaren skifter mellem vintermenu, hvor folk ofte efterspørger sødere drinks, og sommermenu, hvor der typisk er stor efterspørgsel på mere syrlige smage. De har også flere alkoholfrie cocktails.