Nu blusser fejde mellem beboere på Corona Camping og kommune op igen

Dag for dag vokser bekymringerne for beboerne på Corona Camping ved Køge. Når kalenderen viser 1. november er det forbudt at bo på den campingplads, som for flere har fungeret som et hjem i mange år. Der er fortsat ikke lavet en aftale med kommunen, der ifølge advokat har aflyst flere møder.

Beboerne på Corona Camping langer nu igen ud efter Køge Kommune. 

Beboerne og deres advokat, Knud Foldschack, mener, at kommunen flere gange har aflyst møder, hvor en løsning på den langvarige sag om ophold på campingpladsen skulle findes. 

Det siger Knud Foldschack til TV 2 Kosmopol.

- Det er udsatte borgere, som, efter min mening, bliver forfulgt i fuldstændig urimelig grad. Og de er, efter min mening, udsat for forvaltningsmæssig chikane, siger Knud Foldschack til TV 2 Kosmopol.

Udmeldingen kommer, mens beboerne på Corona Camping nervøst ser frem mod den 1. november, som er datoen for begyndelsen på vintersæsonen. 

Sidste vinter ville Køge Kommune smide flere af de nuværende beboere på campingpladsen for døren. 

Flere af beboerne bor hele året på campingpladsen, og det er i strid med loven.

quote Det er mit hjem, det er mit rigtige hjem

Jeannette Jensen

Striden mellem campingplads og kommune har resulteret i, at beboerne på pladsen er blevet politianmeldt og social- og boligminister, Pernille Rosenkratz Theil (S), nu har åbnet for at lovgivningen muligvis kan ændres i campisternes favør. 

Siden vedtog et enigt Folketing, at det nu skal være lovligt, at campingpladser har gæster boende hele året rundt. Men det er kun en begrænset del af campingpladsens enheder, der må udlægges til fast camping i vintersæsonen.

Smider vores liv væk

Jeannette Jensen har boet på Corona Camping de seneste tre år.

- Det er mit hjem, det er mit rigtige hjem, siger hun til TV 2 Kosmopol. 

Men vinteren nærmere sig og dermed altså truslen om at blive smidt ud.

- Det er et mareridt, for du ved jo ikke, om du er købt eller solgt, siger Jeannette Jensen, der ikke har andet at flytte ind i. 

- Jo tættere på vi kommer, jo sværere bliver det. Det er vores liv, de bare smider væk jo, siger hun. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Corona Camping ved Køge
Corona Camping ved Køge

Hun oplyser, at hun får en månedlig ydelse på 5.012 kroner, og derfor mener hun ikke, at hun har råd til en anden bolig.

Hvorfor finder du ikke et job? 

- Fordi jeg ikke kan arbejde mere. Jeg har KOL, astma og knogleskørhed. Det er meget nemt at sige, 'hvorfor får du ikke et job?' Jamen, hvad kommunen ikke har slæbt mig igennem, og alligevel så trækker de den: Så skal de have nye papirer fra lægen og nye papirer fra sygehuset. Nu har min pensionssag kørt siden 2017, siger Jeannette Jensen. 

Afslag fra kommunen

Et andet sted på pladsen bor parret Berit Mortensen og Bent Christensen. Corona Camping har været deres hjem i syv år - for de har heller ikke andet valg, lyder det.

Hvorfor finder I ikke en lovlig bolig? 

- Det er jo det, vi har gjort, vi har søgt, men kommunen gav os afslag. Så ved jeg ikke, hvad der er lovligt, siger Bent Christensen.

Berit Mortensen supplerer, at man som folkepensionist og førtidspensionist ikke bare kan  finde en bolig til 10-12.0000 kroner.

Det koster mellem 1.000 og 3.000 kroner om måneden at bo på Corona Camping. I dag bor der mellem 70 og 80 mennesker fast, og mange har boet der i årevis hele året - selv om det er ulovligt at bo på en campingplads om vinteren.

Søger hjælp på campingpladsen

Og det håber ejeren - Susanne Farnø - kan fortsætte.

Hvorfor retter I jer ikke efter lovgivningen og lukker ned 1. november? 

- Jeg synes, at vi retter os efter lovgivningen, for vi smider ikke nogen ud på gaden, det er nemlig også ulovligt, siger hun.

- Vi synes jo heller ikke, at vi er en helt almindelig campingplads, det er vi jo ikke. Så hvad skal vi gøre? Folk har søgt herned for at få hjælp, de har ikke noget sted at bo, hvor skal de være?

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Ejer af Corona Camping, Susanne Farnø
Ejer af Corona Camping, Susanne Farnø

I foråret fik klager fra naboer kommunen til at true med at smide beboere ud. De blev dog reddet af tiden – for 1. marts begyndte campingsæsonen, og så var det igen lovligt at bo på pladsen.

Køge Kommune har ikke haft mulighed for at stille op til interview om sagen, men direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Stig Isaksen, skriver til TV 2 Kosmopol:

"En ny invitation er på vej, så vi sammen – ikke mindst med inddragelse af vores velfærdsforvaltning - forhåbentlig kan finde frem til nogle gode løsninger”


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik