Grønnely-brødre beskyldes for at snyde kommunen i sag om byggesjusk

Tvillingebrødrene Kristian og Peder Blak, som står bag boligudviklingsfirmaet Grønnely, bliver nu beskyldt for at have ført myndighederne bag lyset i skandaløs byggesag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Videoen her er lidt forkortet i forhold til en tidligere version. Tidligere fremgik det, at billedet af en dør, der indgår i bygherres brandsikringsrapport, ikke stammer fra Grønnelybyggerierne. Det er ikke helt korrekt. Døren har tidligere været en del af byggerierne, men er sidenhen blevet fjernet. Vi har derfor fjernet den del af indslaget, der vedrører døren.

Det skandaleombruste boligudviklingsfirma Grønnely har helt bevidst løbet om hjørner med Gribskov Kommune i sagen om massivt byggesjusk i en række boliger i Gilleleje og Esbønderup. 

Det mener akademiingeniør og byggeekspert Sten Jebjerg.

- Gribskov Kommune er blevet ført bag lyset. Der er ikke tale om en lille fejl eller noget småsjusk. Det er systematisk vildledning, siger den erfarne byggerådgiver.

Gribskov Kommune er blevet ført bag lyst. Der er ikke tale om en lille fejl eller noget småsjusk. Det er systematisk vildledning

— Sten Jebjerg, Akademiingeniør og byggerådgiver

Lejerne er heller ikke i tvivl om, hvad der er sket. De mener, at deres udlejer har snydt Gribskov Kommune.

- Kommunen er jo blevet ført bag lyset, det er helt tydeligt, siger lejernes beboerrepræsentant i Gilleleje, Peter Bergstrøm, til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har siden januar måned afsløret, hvordan lejerne i Grønnelys udlejningsboliger i Esbønderup og Gilleleje har kæmpet med massivt og farligt byggesjusk, siden de flyttede ind.

Skimmelsvamp, farlige elinstallationer, manglende brandsikkerhed og kloakvand i soveværelset har fyldt lejerne med frustrationer.

Men hvordan kunne det egentlig gå så galt? Udlejningsfirmaet Grønnely, som er ejet af tvillingebrødrene Kristian og Peder Blak, har fået godkendt deres byggeansøgning hos Gribskov Kommune. Kommunen har også godkendt ejendommene til beboelse.

For at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen har TV 2 Lorry søgt aktindsigt i Grønnelys byggesager fra Gilleleje og Esbønderup.

Byggesagerne har vi gennemgået med akademiingeniør og byggeekspert Sten Jebjerg. I mere end 45 år har han arbejdet som rådgiver på store byggeprojekter. Blandt andet har han renoveret Amalienborg, brandsikret Fredensborg Slot ligesom han har stået for ombygningen af Christiansborg Slot.

Nu er han gratis gået ind i Grønnely-sagen for at hjælpe lejerne.

- Det er en besynderlig sag. Og jo mere jeg dykker ned i sagen, jo mere rystet bliver jeg. Det er en katastrofal byggesag, siger Sten Jebjerg.

Han har selv været ude at besigtige ejendommene for at kunne sammenligne det virkelige byggeri med den byggeansøgning og byggetilladelse, som Grønnely har henholdsvis sendt og fået af Gribskov Kommune.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Det siger bygningsreglementet

Når en bygherre som Grønnely køber tidligere kommunale ejendomme og ønsker at omdanne dem til beboelse, skal de ansøge kommunen om byggetilladelse. 


I ansøgningen skal de dokumentere, at deres byggeprojekt overholder byggeloven. En lov, som sætter skrappe krav til brandsikkerhed, energiforbrug og indeklima.

Ifølge Sten Jebjerg er der flere grelle eksempler på, at Grønnely har lovet at udføre lovpligtige ting, som sidenhen ikke er blevet lavet i virkeligheden.

Mangelfuld brandsikring

I byggeansøgningerne lover Grønnely eksempelvis kommunen, at de vil opføre lovpligtige brandvægge mellem lejlighederne og på lofterne, så ilden ikke futter hele bygningen af, hvis der opstår brand i en lejlighed.

De skriver, at hver bolig udføres som selvstændig brandcelle. Og da byggerierne står færdig, erklærer Grønnelys arkitekt i den afsluttende kontrolrapport, at alle lejligheder nu opfylder alle brandkrav.

Problemet er bare, at når man sammenligner kontrolrapporten med virkeligheden, så har Grønnely overhovedet ikke gjort det, de lovede kommunen.

- Det stemmer overhovedet ikke overens med virkeligheden. For virkeligheden er den, at brandcelleadskillelsen er ikke-eksisterende. Der er eksempelvis ikke ført brandvægge helt op til loftet, så flammerne vil brede sig som en steppebrand til hele bygningen på 10 minutter, siger Sten Jebjerg.

Da Gribskov Kommunes brandmyndighed for nylig besigtigede byggerierne, konstaterede også de, at brandvæggene ikke var etableret korrekt. Derfor varslede kommunen kondemnering af bygningerne, fordi de ikke var egnet til beboelse. Grønnely er nu gået i gang med at udbedre fejlene.

Borer hul i væggen

I boligerne på den tidligere skole i Gilleleje har lejerne også nærlæst byggeansøgningerne. Her opfylder brandvæggene heller ikke kravene til brandsikkerhed og lyd. Væggene er så tynde, at beboerne kan føre en samtale igennem væggene.

Det er en rigtig ærgerlig situation: At der er tale om byggeri, som ikke er opført i henhold til den meddelte byggetilladelse

— Dorethe Ungestrup, Centerchef, Gribskov Kommune

I byggeansøgningen skriver Grønnely ellers, at de vil opføre væggene i stål med isolering og flere lag gips, så det opfylder kravene til lyd og brand.

- Men det er lodret løgn, siger beboerrepræsentanten Peter Bergstrøm, da TV 2 Lorry besøger ham. 

Han rejser sig derefter op, tager en boremaskine og borer et hul i sin egen væg. I hullet i væggen kan man se en trækonstruktion.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Sådan ser det ud, efter Peter Bergstrøm har boret et hul i sin egen væg
Foto: Espen Slavensky - TV 2 Kosmopol

I stedet for at bruge stål - som Grønnely ellers har fotodokumenteret at have gjort i deres byggeansøgning - har man altså lavet nogle spinkle trækonstruktioner.

- Det er hermed bevist, at det ikke er helt sandt, hvad der står i Grønnelys byggeansøgning, siger Peter Bergstrøm.

Ifølge Sten Jebjerg er den mystiske billeddokumentation dog langt fra det værste. For i byggeansøgningen lover Grønnely også, at de vil isolere vægge, lofter og terrændæk, så de overholder energikravene. Det gør de ved at indsende såkaldte standarddesigns fra Rockwool.

Grønnely hævder efterfølgende i den afsluttende energimærkningsrapport, at de har isoleret lofterne med 300 millimeter mineraluld, og at de har brudt det gamle terrændæk op og bygget et nyt terrændæk op med isolering nedenunder.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Byggeloven § 16 C

Kommunalbestyrelsen er bygningsmyndighed.


Stk. 2.

Kommunalbestyrelsen påser, at påbud efter loven eller regler fastsat i medfør heraf efterkommes, og at vilkår fastsat i tilladelser eller dispensationer, som er meddelt af kommunalbestyrelsen, overholdes.


Stk. 3.

Bliver kommunalbestyrelsen opmærksom på et ulovligt forhold, skal den søge forholdet lovliggjort, medmindre det er af ganske underordnet betydning.


Stk. 4.

En meddelelse om standsning af et byggearbejde, der er påbegyndt uden fornøden tilladelse, kan ikke påklages efter § 23, medmindre det gøres gældende, at arbejdet ikke kræver forudgående tilladelse.


Stk. 5.

Kommunalbestyrelsen kan på ejerens bekostning lade et påbud om at berigtige et ulovligt forhold tinglyse på ejendommen. Når forholdet er berigtiget, skal kommunalbestyrelsen på ejerens bekostning lade påbuddet aflyse fra tingbogen.


Stk. 6.

Transport- og bygningsministeren kan fastsætte regler om kommunalbestyrelsens kompetence som bygningsmyndighed.

Men som TV 2 Lorry også har kunne dokumentere tidligere, har Grønnely lagt gulvet direkte ovenpå det gamle terrændæk.

- Der er ikke blevet lagt noget nyt terrændæk, så det er et klart brud på bygningsreglementet. Det er katastrofalt. For Grønnely har også sat de indvendige konstruktioner direkte på det gamle terrændæk, hvor kulde og fugt vil stige op i konstruktionerne og skabe en tikkende bombe med råd og skimmelsvamp. Samtidig er der ikke sikret mod den kræftfremkaldende gasart radon, som frit kan sive op i folks lejligheder, siger Sten Jebjerg.

Brandrådgivere godkender uden at tjekke byggeri

Men hvorfor er det ulovlige byggesjusk ikke blevet opdaget? I Danmark har vi en såkaldt tillidsbaseret kontrolordning. I dag fører kommunerne - selvom de er tilsynsmyndighed - ikke selv kontrol. Det er overladt til certificerede rådgivere, som er samfundets garanti for, at byggerier overholder byggeloven.

TV 2 Lorry har derfor ringet til de certificerede brandrådgivere på Grønnely-byggerierne for at spørge, hvorfor de ikke har opdaget, at byggerierne ikke overholder de anbefalede lovkrav.

Brandrådgiveren fra byggeriet i Gilleleje siger, at han har godkendt på baggrund af det materiale, som han har fået tilsendt fra Grønnelys arkitekt. Han har altså ikke selv været ude at tjekke byggeriet.

Brandrådgiveren fra byggeriet på den tidligere produktionsskole i Esbønderup skriver i en mail til TV 2 Lorry.

"Den certificerede brandrådgiver skal ikke føre fysisk tilsyn med de byggesager, som man er certificeret på. Systemet foregår på den måde, at den projekterende og den udførende skal dokumentere, at det, som den certificerede har foreskrevet, også er udført. Hvis denne dokumentation er fyldestgørende, kan den certificerede skrive under på, at bygningsreglementets krav er opfyldt. Det vil således nok aldrig være muligt at komme urigtige oplysninger til livs, hvis det sker som en bevist handling."

Brandrådgiveren har altså skrevet under i god tro.

- Så er det jo ikke brandrådgiveren, der er skurken. Så er det jo Grønnelys arkitekt, som har et problem, for det er ham, som har påstået overfor brandrådgiveren, at alt er i den skønneste orden, siger beboerrepræsentanten i Gilleleje, Peter Bergstrøm. 

Ifølge Danske Lejere er kontrolsystemet i dag utilstrækkeligt, og de mener, at det giver firmaer som Grønnely mulighed for at føre myndighederne bag lyset.

- Det, brødrene Blak har gjort, er svigagtigt, og det er strafbart. Jeg synes, det er noget svineri, at de overhovedet ikke har gjort, som de lovede kommunen. Og så bare lade lejerne flytte ind i brandfarligt byggeri, siger Danske Lejeres jurist, Rune Skovbjerg Krog til TV 2 Lorry.

Grønnely: Vores bygninger er vores ansvar

Grønnelys arkitekt, Anders Heede, ønsker ikke at kommentere, hvorfor han har godkendt byggeforhold, som ikke er blevet udført, sådan som han har lovet Gribskov Kommune. Han henviser til Grønnely.

På spørgsmålet om, hvorfor Grønnely ikke har gjort, som de lovede Gribskov Kommune, svarer direktør i Grønnely Peder Blak:

- Jeg forstår ikke helt spørgsmålet. Jeg er ikke ingeniør. Jeg er ikke fagekspert. Sådan et spørgsmål, du stiller dér, det vil vi rigtig gerne undersøge. Det vil jeg tage med hjem. Så vil jeg komme med et skriftligt svar. Men jeg er nødt til at have mulighed for at undersøge det. For det du siger nu, det er nyt for mig. Det er ikke noget, du har sagt forud for interviewet i dag.

Men har du ikke selv set byggeansøgningen?

- Nu foregår det sådan, at det er en arkitekt, som laver byggeansøgningen. Så nej, jeg er ikke inde i det specifikke. Jeg vil rigtig gerne svare på det, men jeg er også nødt til at have mulighed for at undersøge det, du siger, og så vil jeg vende tilbage med et skriftligt svar, når jeg har undersøgt det med vores fageksperter.

Så du siger, at det er arkitektens ansvar?

- Nej! Vores bygninger er vores ansvar.

Okay, så det er også jeres ansvar, hvis I ikke har gjort, som I lovede Gribskov Kommune?

- Jeg kan ikke svare på, hvad der er op og ned i den sag. Jeg vil godt have mulighed for at undersøge det nærmere sammen med vores fageksperter og så vende tilbage med et skriftligt svar, siger Peder Blak. 

Vildledning og politianmeldelse

Straks efter ovenstående interview sendte TV 2 Lorry spørgsmålene skriftligt til Peder Blak. Der er nu gået over to uger, og han er endnu ikke vendt tilbage med svar. Men han har til gengæld afvist at stille op til et nyt interview.

Lejerne har nu en klar opfordring til Gribskov Kommune.

- Jeg mener helt bestemt, at man som kommune har et kæmpeansvar overfor de mennesker, som bor i det her klamphuggeri. Så Gribskov Kommune burde være de første, som gik ind og politianmeldte det firma, siger lejernes repræsentant, Peter Bergstrøm.

Han henviser til byggeloven paragraf 16c.

Gribskov Kommunes centerchef for Teknik og Borgerservice, Dorethe Ungstrup, har i en mail skrevet følgende svar til os:

Sådan svarer kommunen

Hvordan forholder Gribskov Kommune sig til, at I ifølge lejerne er blevet ført bag lyset af Grønnely?


Gribskov Kommune har givet byggetilladelse til de to projekter på Gydevej og Rostgårdsvej. Det er en rigtig ærgerlig situation: At der er tale om byggeri, som ikke er opført i henhold til den meddelte byggetilladelse.



Har Gribskov Kommune selv konstateret, at Grønnely på flere punkter ikke har gjort, som de lovede i deres byggeansøgninger og kontrolrapporter?


Ja. Kommunen konstaterede ved brandsyn på Gydevej (Esbønderup, red.) og Rostgårdsvej (Gilleleje, red), at byggeriet ikke var opført i overensstemmelse med kravene. Hele sagen er jo netop opstået, fordi Grønnely ikke har opført byggeriet i overensstemmelse med byggeansøgningen og byggetilladelsen.



Byggeekspert, lejere og Dansk Lejere mener, at kommunen burde politianmelde Grønnely. Er det noget i overvejer?


Gribskov Kommune kan overveje politianmeldelse, men den juridiske håndhævelses proces skal overholdes. Gribskov Kommune har igangsat en sagsproces jf. byggelovens §16C omhandlende ulovligt byggeri. Såfremt Grønnely ikke imødekommer de eventuelle påbud, som kommunen kan blive nødsaget til at meddele, kan en politianmeldelse komme på tale. Derudover har Gribskov Kommune varslet påbud om kondemnering på ejendommen iht. Byfornyelseslovens §76.



Føler Gribskov Kommune sig ”låst” af lovgivningen i forhold til handlemuligheder overfor Grønnely?


Gribskov Kommune undrer sig i disse specifikke sager over lovgivningen omkring kravet til certificeret rådgivning, da vi har måtte konstatere, at byggeriet ikke er blevet opført i overensstemmelse med de brandtekniske krav, på trods af, at en certificeret rådgiver har været involveret. Kommunen har indledt en dialog med DBI (Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, red.) om de konkrete forhold i disse to Grønnely-sager.

Link kopieret!

Seneste nyt

Fly måtte afbryde landing under decemberorkanen: Folk råbte og skreg

Arkivfoto af snestorm i Københavns Lufthavn i 2001
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Tirsdag er det præcis 25 år siden, at decemberorkanen i 1999 væltede Danmark, og mens stormen ruskede, svævede Jan Vinbjerg Eliassen i luftrummet over København i et fly. Han var på vej hjem fra et kursusophold i Luxemburg.

Dagen igennem havde Jan Vinbjerg Eliassen fulgt med i nyhederne og læst om stormvejret, hvorfor han egentlig havde troet, at flyet til København risikerede at blive aflyst. Det blev dog ikke tilfældet, og han boardede derfor med en forventning om en urolig tur. Sådan skulle det da også gå.

- Selve turen op til København var præget af meget turbulens, og kaptajnen lod os vide, at vi kunne forvente en forholdsvis hård landing. Men efter en turbulent flyvetur lagde flyet så an til landing. Og der var stemningen i kabinen forholdsvis nervøs, i hvert fald blandt dele af passagererne, siger han og fortsætter:

- Flyet påbegyndte så landingen, og det var meget uroligt. Det hoppede og dansede, og lige pludselig vurderede kaptajnen, at det ikke var sikkert at lande, så han gav den fuld gas og lettede igen. Og der har jeg aldrig oplevet noget lignende. Nogle passagerer skreg højt, mens andre kastede op. Det var ret vildt, husker han om dagen for 25 år siden.

Du kan læse hele historien om, hvordan decemberorkanen i 1999 ramte hovedstadsområdet her. 

Link kopieret!

Maleri blev udsat for maling - nu er det undersøgt

Foto: Presse-fotos.dk

Statens Museum for Kunst har undersøgt det maleri, som klimaaktivister søndag overhældte med maling. Meldingen er, at selve maleriet, der var beskyttet af glas, ikke er beskadiget, mens rammen skal restaureres for et ukendt beløb.  

Jens Ozmec var en af de to personer, der stod bag kastet med orange maling på maleriet til en værdi af et trecifret millionbeløb. Her forklarer han til TV 2 Kosmopol, hvorfor han gjorde det.

Link kopieret!

Hjemløse skal kunne overnatte i Københavns parker

Det skal være muligt for hjemløse og alle andre at overnatte i nogle af Københavns parker, mener et politisk flertal på Københavns Rådhus. Det skriver DR.

Lige nu er det forbudt at overnatte i Københavns parker og anlæg og kan udløse en bøde.

Men et flertal i Teknik- og Miljøudvalget bestående af Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet vil have forbuddet fjernet på bestemte steder i byens grønne områder.

Link kopieret!

77-årig fodbolddommer fik skalle af forælder - nu rejses der tiltale

Poul Andersen blev overfaldet efter at have dømt en U13 kamp i Hvalsø.
Foto: Privatfoto

Efter at have dømt en fodboldkamp mellem 12-årig drenge i Hvalsø på Midtsjælland blev en 77-årig dommer overfaldet af en forælder, og nu har anklagemyndigheden rejst tiltale i sagen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser kommunikationschef Thomas Kristensen, at der er rejst tiltale efter straffelovens paragraf 244. Paragraffen drejer sig om såkaldt simpel vold.

Kommunikationschefen bidrager ikke med yderligere oplysninger om tiltalen, men fortæller, at sagen vil blive behandlet ved Retten i Roskilde 20. januar.

TV 2 Kosmopol talte efter episoden med dommeren, 77-årige Poul Andersen.

Han havde netop fløjtet U13-kampen mellem klubberne Såby/Hvalsø og FC Lejre af, da han blev overfaldet af en forælder:

- Lige pludselig nikker han mig bare en skalle, så jeg falder baglæns ned på jorden og besvimer.

Poul Andersen fik et blåt øje, en arm i gips og to brækkede fingre.

Hvad der konkret er rejst tiltale for i sagen, er endnu ikke oplyst. Det er heller ikke oplyst, hvem der er tiltalt. Efter episoden blev det oplyst, at en 42-årig mand var sigtet i sagen.

Link kopieret!

Byret idømmer fire mænd livstid for drab på Christiania

Politiet afspærrede et område på Christiania, hvor fem personer blev ramt af skud, hvoraf en person døde.
Foto: Presse-fotos.dk

Københavns Byret idømmer fire mænd med tilknytning til LTF fængsel på livstid for drab og drabsforsøg på Christiania. Den ene, der er tyrkisk statsborger, udvises.

Drabet på en 30-årig mand med rockerrelationer fandt sted i august 2023.

Retten afviser dog krav om at fratage den ene - en dansk-irakisk mand - sit danske statsborgerskab.

Mændene er dømt for drab og drabsforsøg ved at have medvirket til skyderiet på forskellig vis. De havde alle tilknytning til den forbudte bande Loyal To Familia (LTF), mens den dræbte havde relation til Hells Angels (HA).

Den ene dømte - 29-årige Seck Omar Danpha - var en af to maskerede gerningsmænd, som 26. august 2023 affyrede bygen af skud ved caféen Stjerneskibet på Christiania.

De tre andre dømte - Josef Madani, Rasim Baysal og Mohammad Mahdi Al-Badri - var ikke med til selve skyderiet, men medvirkede på forskelligvis til det nøje planlagte drab.

Samtidig blev fire helt tilfældige mennesker ramt af skud, og LTF'erne er skyldige i drabsforsøg for tre af dem.

Alle de dømte anker til landsretten.

Link kopieret!

Uheld på motorvej sætter prop i trafikken

Et uheld sket i motorvejskryds Avedøre på rampen fra Amagermotorvejen til Motorring 3 i nordgående retning gør, at der er massiv kø frem mod stedet, skriver P4 Trafik.

Køen strækker sig lige nu helt tilbage til 19 Ørestad på Øresundsmotorvejen.

Opdatering klokken 17: Køen er begyndt at løsne sig.

Link kopieret!

Sådan er chancerne for en hvid jul

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Selvom vi kun lige har taget hul på julemåneden, vover DMI pelsen og kommer med en langtidsprognose, hvor også julevejret får ord med på vejen.

Næste uge, altså uge 50, kan godt blive lidt kølig, og der kan komme lidt slud eller tøsne onsdag.

Men, når vi kommer frem til uge 51, får vi mildere og fugtigere vejr, og meget tyder på, at juleugen, uge 52, ikke ser meget anderledes ud.

Statistikken siger 7 procent chance for en landsdækkende, hvid jul og temperaturer på 1 til 7 grader om dagen.

Der skal altså held og timing til, hvis sneen skal dale juleaften, skriver DMI.

Link kopieret!

Mand døde under Roskilde-oprydning - nu får forening bøde

Oprydning efter årets Roskilde Festival
Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Foreningen Gaderummet/Regnbuen har fået en bøde på 73.800 kroner for brud på arbejdsmiljølovgivningen, i forbindelse med at en hjemløs polsk mand mistede livet under oprydningsindsatsen efter Roskilde Festival.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Radio IIII.

Manden var en del af en frivillig indsats med oprydning efter musikfestivalen, men lagde sig på et tidspunkt formentlig til at sove i et telt.

En traktor, der skulle rydde teltområdet, kørte ham over, og han døde af sine kvæstelser.

Link kopieret!

18 års ventetid til badeklub i Nordsjælland

Arkivfoto af vinterbadning ved Svanemøllen
Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Der er i øjeblikket 18 års ventetid, hvis du vil være medlem af Charlottenlund Søbad.

Det fremgår af søbadets egen hjemmeside.

DR skriver tirsdag, at antallet af vinterbadere på landsplan er tredoblet på ti år. Der er således tale om en stigning fra 25.000 til 75.000 medlemmer i landets 188 vinterbadeklubber - og stigningen ses også i hovedstadsområdet, lyder det.

Og det giver god mening, mener trendforsker og etnolog Julia Lahme.

- Vi får en fysisk oplevelse af at være i live, at være sunde og at være friske, siger hun til DR.

Spørg Os

Hvad undrer du dig over i hovedstadsområdet? Stil dit spørgsmål her
+

_

Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
beyondwords no-domain
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google