Grøn Koncert fylder 40 år: ''Det gør mig glad, at man kan gøre en forskel i så mange år''
Det hele startede i Dyrehavsbakken ved Klampenborg i 1983. I dag, 40 år senere, bliver Grøn Koncert skudt afsted i Tårnby på Amager.
I 40 år har Grøn Koncert samlet danskerne til en folkefest med livemusik fra nogle af de største navne indenfor dansk musik.
Første gang var i 1983, hvor Tuborg og Muskelsvindfonden var gået sammen om at forære en gratis koncert til Dyrehavsbakken ved Klampenborg i anledning af forlystelsesparkens 400-års fødselsdag.
Således indledte Tuborg og Muskelsvindsfonden et mangeårigt samarbejde, hvor konceptet var, at overskuddet skulle gå til Muskelsvindfondens arbejde og forskning.
Og det er et koncept, der står ved 40 år senere, hvor parterne i dag stadig leverer store musikoplevelser for talrige glade gæster.
Stor succes til jubilæumsår
Torsdag tog man hul på årets udgave, for første gang i Tårnby, hvor op mod 17.000 glade koncertgæster var mødt op.
I 1983 var det bands som Sneakers og Frede Fup, der stod på kunstnerplakaten. I dag er det navne som Aqua, Benjamin Hav og Andres Odbjerg, der er med til at tiltrække de mange koncertgæster.
Og det lader til, at de har haft held med at lokke gæsterne til i år. Syv ud af otte koncerter til dette års Grøn Koncerter er udsolgte, og til den sidste koncert i Valby d. 30. juli. er de 30.000 biletter blevet solgt på rekordtid.
Det er noget, der glæder Theis Petersen, der er indsamlingschef hos Muskelsvindfonden.
- Vi må bare konstatere, at kultur og danskere går rigtig godt i spænd. Om det så er en festival eller en koncert som Grøn Koncert, så bakker danskerne op, siger han til TV 2 Kosmopol.
De mange solgte billetter betyder nemlig flere penge til Muskelsvindfonden.
- Det er så vigtigt. Vi skal sikre så mange penge som muligt til mennesker med muskelsvind, siger Theis Petersen.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Gør en stor forskel for Muskelsvindfonden
Formanden for Muskelsvindfonden, Simon Jespersen, lagde også vejen forbi torsdagens koncert i Tårnby, hvor han med stor tilfredshed kunne skue blandt de mange gæster.
- Det gør mig glad, at man kan gøre en forskel i så mange år. At man kan gøre det her og på samme tid gøre så stor en forskel for mennesker med muskelsvind. Det betyder meget, siger han til TV 2 Kosmopol og slår fast:
- Det betyder jo noget for det arbejde, som vi laver i Muskelsvindfonden, hvor vi samler penge ind til, at mennesker med muskelsvind kan få et bedre liv. Når der er udsolgt til mange af koncerterne, så betyder det jo, at der er penge i kassen.
Hvad skal de her penge så bruges til?
- Vi bruger pengene på at gøre noget for mennesker med muskelsvind. Det kan være at lave sommerlejr for børn, hvor børn med muskelsvind kan møde andre børn, der også har muskelsvind.
- Men det kan også være til at lave politik og kommunikation og den slags ting, svarer Simon Jespersen.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Faktummet, at overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfonden, betyder også noget for deltagerne til årets første Grøn Koncert i Tårnby torsdag.
- Jeg synes, at jeg kan have det bedre med at betale for noget at drikke, end hvis jeg er i byen. Det er bedre, fordi det går til et godt formål, lyder det blandt andet fra Morten Marius Friis Jensen, der gæstede koncerten torsdag.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Han har fulgt Grøn Koncert i 36 år
En af dem, som har kunnet følge Grøn Koncerts Udvikling på tætteste hold, er Jacob Haugaard, der siden 1987 har været konferencier til koncerterne.
Samarbejdet med Muskelsvindfonden har en helt særlig betydning for ham.
- Jeg kommer ind i det, fordi vi har en søn, der har muskelsvind, fortæller han til TV 2 Kosmopol og fortsætter:
- I dag nyder jeg virkelig at være Grøn Koncerts bedstefar. Det er jo fedt.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Og spørger man både arrangørerne og Jacob Haugaard, så har vi bestemt ikke set det sidste til Grøn koncert.
- Først og fremmest skal vi nå til 50-årsjubilæet. Det må være den næste milepæl, og der skal vi sørge for, at vi i de kommende år følger med tiden. Vi skal være relevante, lyder det fra Theis Petersen, mens Jacob Haugaard sætter tiden i perspektiv lader håbet om ti år mere med Grøn Koncert spirer.
- Om ti år, så er jeg 81 år. Det kunne være meget sjovt faktisk. Så vil jeg jo blive repræsentant for det grå guld, siger han.