- Hvorfor er der intet sket? Efter voldsom dødsulykke undrer borgmestre og lokale sig

Det er nu knap to måneder siden, at der skete en tragisk dødsulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse. Men hvad skal der ske med sikkerheden på den berygtede ”dødsrute”?

Det er nu knap to måneder siden.

- Det er noget vi tænker over hver dag, når vi kører på den, siger Stine Schram Lunn, der bor i Hillerød til TV 2 Kosmopol.

At et forældrepar og føreren af en modkørende bil døde i en tragisk ulykke her på forlængelsen af Hillerødmotorvejen, mens forældreparret to børn som sad på bagsædet overlevede.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at man ikke gør noget, siger Mikkel Steffensen, der bor i Hillerød til TV 2 Kosmopol.

- Der er sket så mange alvorlige uheld og mange af dem har også været fatale på den vejstrækning, så der er behov for at der skal ske noget, siger Karsten Längerich (V), borgmester i Allerød Kommune til TV 2 Kosmopol.

Vejdirektoratet har lovet at finde en løsning, som kan gøre det tryggere og mere sikkert for bilister at køre på strækningen. Men der er endnu ikke sket noget.

- Jeg sidder og venter hver dag på at der kommer et svar, siger Karsten Längerich (V).

- Vi vil meget gerne snart have et budskab om, at der kommer til at ske noget på den vej. Også mens der bygges motorvej, siger Kirsten Jensen (S), borgmester i Hillerød til TV 2 Kosmopol.

Dødsulykken skete tidligt om morgenen den 6. juli i år.

Borgmestre gik sammen om nødråb

Fire dage efter dødsulykken - den 10. juli – skrev de fire borgmestre fra Hillerød, Allerød, Gribskov og Furesø til regeringen og Vejdirektoratet, hvor de bad om at øge sikkerheden på strækningen. I sidste uge rykkede de for svar.

- Nu har vi jo lige spurgt ministeren og Vejdirektoratet igen om ikke de kunne fortælle os, hvilke tanker de har, siger Kirsten Jensen (S).

Hillerødmotorvejens forlængelse er kendt og berygtet. Lokalt bliver strækningen kaldt ”dødsruten”.

Fartgrænsen er 90 kilometer i timen og efter et par kilometer udvides kørebanen igen til to spor, mens det snævres ind til ét spor i modsatte kørebane, og sådan bliver det ved – en såkaldt '2+1'-vej. - uden autoværn imellem.

- Jeg bruger den ikke selv så meget, men når jeg gør, tænker jeg over den, hver gang den snævrer ind, og der er altid kø og folk kører jo ikke altid særlig pænt, siger Karen Gade, som til daglig bor i Lille Lyngby, til TV 2 Kosmopol og fortsætter:

- Jeg synes, det er forkert, at man ikke gør noget. Det skal man gøre med det samme, siger Karen Gade.

Spørg Os - Afstemning

_

Har forsøgt i årevis

Spørgsmålet er, hvad de lokale politikere gør for at råbe op?

Har du sammen med dine borgmesterkollegaer gjort nok for at gøre opmærksom på problemet?

- Ja det synes jeg. Jeg synes, at vi borgmestre – også byrådene de og formændene for teknisk udvalg - vi har jo enten været i kontakt med Vejdirektoratet, vores lokalvalgte folketingsmedlemmer eller ministeren hvert år igennem rigtig mange år, siger Karsten Längerich (V).

Hverken Vejdirektoratet eller transportminister Thomas Danielsen (V) ønsker at udtale sig i dag, men oplyser, at de arbejder på sagen og melder ud, så snart de har nyt.

Det er planen, at Hillerødmotorvejens forlængelse skal stå færdig som motorvej i 2027 og mens de lokale politikere og borgere venter på svar på, hvad der bliver gjort for at øge trafiksikkerheden, så håber de lokale:

- Vi håber jo alle sammen på, at der sker noget. At man får gjort noget ved det, siger Truels Hjort, som bor i Hillerød til TV 2 Kosmopol


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik