OPLEV - Skøjtebane, romkugle og Ishøj Bycenter
Vi tager skøjter på og afprøver isen i Enghave Parken, spiser romkugler rullet i pariserlinser og kigger på souvenirkunst i Ishøj.
OPLEV - Nissejagt, snedkerier og julebag
Vi skal på jagt efter nisser i 1950’erne på Arbejdermuseet i København. Så skal vi forbi Sophienholm Kunsthal, hvor Snedkernes Efterårsudstilling kan opleves. Og så besøger vi det hyggeligste traktørsted nær Helsinge, hvor man kan spise hjemmebagte kager i haven eller stuen.
OPLEV - Juleborde, isbad og streetfood
Det er efterhånden blevet en tradition op til jul, at Royal Copenhagen får en række kendte til at dække juleborde, som vi andre bare kan drømme om. Vi besøger udstillingen på Amagertorv. Vi skal også prøve kræfter med det kolde element hos Københavns nye isbadeklub i Sydhavnen, og så går turen til Rødovre, hvor der er streetfood, livemusik og julebanko på Damhustorvet.
OPLEV - På tur med Fiskekonerne
Jeg har fået lov til at tage med Fiskekonerne på dagstur – fire veninder, der sammen har skabt det, de kalder Danmarks dårligste fiskehold. Vi køber specialøl hos Den Gamle Købmand, fisker efter torsk og spiser smørrebrød til frokost.
OPLEV - Kirkeloft, Crepes og Glemt Skulptør
Vi får en rundtur i toppen af Roskilde Domkirke, når vi besøger kirkelofterne, vi spiser sprøde, franske crepes eller galettes, som de også kaldes og går på opdagelse i den glemte danske skulptør Anne Marie Carl-Nielsens værker.
OPLEV - Skydiving, stegt flæsk og fotokunst
Vi prøver kræfter med indendørs skydiving i Taastrup, kigger på unge, danske upcoming fotokunstnere i Kødbyen og spiser stegt flæsk på en over 100 år gammel bodega i København.
OPLEV - Forhindringsbane, tærter og syret kunst
Vi prøver en militærinspireret forhindringsbane i Uggeløse Skov, spiser ægte New zealandske tærter i Valby og kigger på Mika Rottenbergs ejendommelige univers på Louisiana i Humlebæk.
OPLEV - Fodboldgolf, Frihedsmuseet og Tinas pølser
Vi spiller Fodboldgolf på en gratis bane i Vallensbæk, vi besøger det underjordiske Frihedsmuseum, der åbnede sidste år, og så spiser vi meget stærke hotdogs i Taastrup i anledningen af pølsevognens 100 års jubilæum i Danmark.
OPLEV - Vinterbadning, ketchup og træning
Vi er taget udendørs i denne udgave af OPLEV. 1. oktober startede sæsonen for vinterbaderne, og jeg svømmer med Nødebo Vikingerne i Esrum Sø. Så skal der sankes ingredienser til ketchup med forfatterne til en bog om at sanke med børn, og vi får tip til effektiv træning i naturen.
OPLEV - Knogler i kasser, donuts og børneteater
Vi besøger Medicinsk Museion, hvor de har taget skeletterne ud af skabene og kommet dem i kasser, så man kan få lov at nærstudere dem. Vi spiser flotte donuts hos Skovs Donut Bar og laver vores egne donuts med masser af pynt. Og så kigger vi med på prøverne til børneteaterforestillingen BANGEBUKS.
OPLEV - Skrald, slikkepinde og mexikansk mad
Vi kigger på Roskilde Museums udstilling af skrald, der sætter fokus på forbrug og bæredygtighed, vi spiser autentisk mexicansk mad i Nordhavnen hos Hija de Sánchez, og så pynter vi vores egne flotte slikkepinde hos Sugar Pilots på Nørrebro.
OPLEV - Destilleri, kage i Køge og Davis Gallery
Vi kigger på farvemættet popkunst i Davis Galleri, spiser kage med guld på i en indendørs have og besøger Københavns eneste whisky-destilleri.
OPLEV - Medicinsk Museion, Æbledag og Dimsum
Vi kigger på kroppen i to forskellige udstillinger på Medicinsk Museion, vi smager meget gamle æblesorter under forberedelserne til den store Æbledag på Gl. Holtegaard, og så lægger vi vejen forbi Hidden Dimsum, som laver traditionelle kinesiske dumplings med et dansk tvist.
OPLEV - StoryHunt, Locas Loco og Blomster
Vi sejler ud på podcastskattejagt i Københavns Havn, nyder farverige is af spiselige skåle og kigger på Arkens farvestrålende udstilling om blomsten i kunsten.
OPLEV - Kano, Ordrupgaard og South Harbour Café
Vi låner en gratis-kano i Nationalpark Skjoldungernes Land, spiser prisvindende marokkansk brunch i Sydhavnen og besøger Kunstmuseet Ordrupgaards nye underjordiske tilbygning.
OPLEV - T-Rex, drinks og slotspark
Vi besøger et af de mest komplette t-rex fossiler i verden, vi får sved på panden, når vi smager stærke hotdogs hos Tina’s pølser og vi drikker drinks på et eksotisk hotel midt i København.
OPLEV Biler, minikager og PRIDE teater
Denne gang kan du opleve de flotteste gamle biler på ny udstilling, komme med i Det Kongelige Teater og spise minikager med masser af smag.
OPLEV - Pride
OPLEV præsenterer det bedste fra Priden
OPLEV - Discgolf, Gl. Kongsgård og jazzrundfart
Vi spiller disc golf på banerne i Valbyparken, besøger en tidslomme fra 1700-tallet, hvor man kan spise kage og kigge på giftige planter, og så vi læner os tilbage og nyder en kanalrundfart til tonerne af live jazz.
Oplev - Morgenyoga, tangsafari og sand
Vi er med til morgenyoga med bølgeskvulp i baggrunden i Liseleje, finder og smager tang i Lynæs og besøger jubilæumsudstillingen på Hundested Sandskulpturfestival.
OPLEV - Lakrids, morgengry og rugbrød
Vi smager varm lakrids, når vi besøger produktionen hos Lakrids By Bülow i Hvidovre, står op med fuglene og tager på morgenvandring i Tisvilde Hegn og hører om det berømte rugbrød fra Gilleleje Havn.
OPLEV - Mølle, klatring og øl
Vi skal højt til tops på en klatrebane ved Ledreborg, besøge en prisvindende vandmølle og smage øl på Herslev Bryghus.
OPLEV - Smattens magi, minigolf og 3 hurtige
Vi besøger Ragnarocks hyldestudstilling til Roskildefestivalens publikum, der både indeholder mudder fra 1991 og den legendariske rævebon. Vi spiller minigolf og spiser burger på en campingplads uden camping og giver dig 3 tips til sommeraktiviteter.
OPLEV - Tothaven, ord og kagefryd
Vi klapper kunekune grise og holder kaninunger på Tothavens besøgsgård, som også har lamkegeder, der leverer mælk til 10.000 ispinde om året. I Ordreservatet finder vi de 100 ord, som er i fare for at ryge ud af det danske sprog, og i Helsingør besøger vi Kagefryd, som blandt andet laver flødeboller med romkulgebund.
OPLEV - SUP, Badehotel og kirken på kanten
Vi kaster os ud i vandsport og prøver kræfter med SUP - Stand Up Paddle. Sporten er blevet uhyre populær herhjemme, fordi det tilsyneladende er nemt et gå til. Vi ser os omkring og får frokost på Rødvig Badehotel, der blev kåret til Danmarks Bedste Badehotel sidste år, og så stirrer vi ud over kanten af Højerup Gamle Kirke, der ligger helt ude på kanten af Stevns Klint.
OPLEV - Heste, shakes og underjordisk udstilling
Vi tager på guidet ridetur i Kongelunden, og det er for alle, også dem som kun har set heste i fjernsynet. Vi smager milkshakes hos Moo Moo Isbar, både den veganske og den traditionelle. Og så fatter vi åren og padler i mørke gennem den underjordiske udstilling i Cisternene.
OPLEV - Kongerækken, Bubble Tea og Teater for Unge
Vi ser nærmere på Jim Lyngvilds vilde version af den danske Kongerække, der kan opleves på Kronborg Slot. Så kigger vi nærmere på den omsiggribende Bubble Tea-trend og smager både den traditionelle og den moderne version af Bubble tea, og vi slutter af med seksualundervisning i teaterform, som skal opleves på Zoom.
OPLEV - Dronningeudstilling, picnic og 3 tips
Vi kigger på de mange flotte kjoler i Dronningeudstillingen på Frederiksberg Slot, vi spiser tapas med fingrene i Frederiksberg Have og i anledningen af museernes genåbning får du lige 3 tips til længe ventede udstillinger.
OPLEV - Smukke croissanter, Eskilsø og getaway
i spiser billedskønne croissanter med fyld fra bageriet BUKA, og vi besøger Eskilsø, hvor der bor 6 mennesker, 10.000 gæs og én havørn. Og så får du også lige 3 anbefalinger til mini getaways, hvis du som resten af os skal holde corona-ferie hjemme i Danmark.
OPLEV - Put & Take, Fish n’ Chips og Kikhavn
Vi skal til Rungsted og spise fish n’ chip dyppet i øl-dej, vi kaster snøren ud i Poppelsøen i Ballerup og fanger en guldørred, og vi besøger det gamle fiskerleje Kikhavn, der stadig står, som det gjorde for 200 år siden.
OPLEV - Frilandsmuseet, smørrebrød og kælkning
Vi tager på Frilandsmuseet, ser dyrebørnene, hører spøgelseshistorierne og prøver forhindringsbanen. Og så spiser vi smørrebrød med michelin-vibes fra SELMA og kælker i baderinge ned ad Copenhill.
OPLEV - Skrædderholmen, SMK og De Gallo Pizza
Vi cykler 10 km og besøger den lille kunstige ø Skrædderholmen, der kun er tilgængelig på cykel eller til fods. På forpladsen foran Statens Museum for Kunst kigger vi på udendørsudstillingen BERØRT, og i Husum besøger vi et lille pizzaria, der er drevet af en ægte napolitaner. Her skal vi smage pizza med pistacie og citron.
OPLEV - Fotokonkurrence, kager og 3 Hurtige
Vi deltager i fotokonkurrencen på Nivaagaards Malerisamling, hvor man skal genskabe et guldaldermaleri.Vi spiser klassiske, russiske kager som Napoleonskage og honningkage i Valby, og vi slutter med 3 Hurtige kulturoplevelser i en coronatid.
OPLEV - Troldejagt og Shawarma Drive-In
Vi tager ud for at finde to nye Thomas Dambo-trolde i henholdsvis Roskilde og Dragør – vi bruger troldekortet på Thomas Dambos hjemmeside, og det er lettere sagt end gjort. Vi besøger også Europas eneste Gazelleprisvindende shavarma-restaurant med Drive In.
OPLEV - Brevbokskunst, islandsk isdessert og 3 hurtige
Kunsthal Aarhus har åbnet en meget lille filial i en brevboks i København, og i anledningen af Valentinsdag spiser vi islandsk Isdessert, mens vi længes mod fjerne horisonter. Vi slutter af med 3 anbefalinger til coronavenlige kulturoplevelser.
OPLEV - Riddlehunt, fastelavnsboller og kostume
OPLEV Bolsjer, Økoskab og naturbog
OPLEV - Burger, krimier og lysværker
Vi får stillet vores sult hos Eden Jaxx på Østerbro, vi kigger på 3 knivskarpe krimier af kvindelige forfattere, og vi ser lysværkerne i Sophienholm Park lyse vintermørket op.
OPLEV Løbetag, Poke Bowl og Louisiana Channel
Vi hopper med på nytårsforsætbølgen, snører løbeskoene og tager til løbetaget Skovbrynet i Kongens Lyngby. Bagefter skal vi spise sund hawaiiansk mad i alle regnbuens farver og kigge på Louisiana Channel, som har over 800 gratis interviews med danske og udenlandske kunstnere.