Sikkerheden øges på psykiatriske centre efter drab og knivstikkerier: "Vi skulle have arbejdet på det her længe længe før"

Fagforbundet FOA reagerer nu på, at sikkerheden strammes i psykiatrien.

Dødsfald, knivstik og overfald har de seneste år fundet vej ind i psykiatrien i Region Hovedstaden. Senest blev en 29-årig læge stukket flere gange i halsen og nakken af en patient på Psykiatrisk Center Amager for to uger siden.

Derfor har Region Hovedstaden nu indført nogle stramninger i sikkerheden. På alle psykiatriske centre vil der fremover være sikkerhedsassistenter, to personer til alle konsultationer i akutmodtagelsen og flere låste døre.

- Jeg synes jo, at det her er en skridt i den rigtige retning, med de udfordringer, der nu engang er ude i psykiatrien, siger Tanja Nielsen, der er sektorformand i fagforbundet FOA.

Derudover har man på Psykiatrisk Center Amager indført en forsøgsordning med håndholdte metaldetektorer, som personalet kan bruge, når de har en begrundet mistanke om, at en patient er bevæbnet. 

- Jamen altså, hvis det er det, der skal til for at sikre en tryg arbejdsplads, så er det sådan, det må være, siger Tanja Nielsen.

Når det tidligere er blevet foreslået at indføre metaldetektorer i psykiatrien, har modargumentet været, at man risikerer at mistænkeliggøre en hel patientgruppe.

Og netop metaldetektorerne er Tanja Nielsen da også lidt loren ved.

- Overordnet set synes vi jo, det er dybt bekymrende, at man er nødt til at ty til metaldetektorer for at sikre, at der ikke indsmugles våben og deslige på vores arbejdspladser.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Afstemning

_

En række af overfald

Da overfaldet på lægen skete på Psykiatrisk Center Amager, var det under et år siden, at en kvindelig læge mistede livet efter en patient overfaldt hende på Psykiatrisk Center Glostrup.

Den 21. juni i 2022 døde en mandlig læge efter et hjemmebesøg hos en patient i København. Også her skete overfaldet med kniv.

Og d. 30. april 2019 blev en kvindelig læge dræbt af sit hjem i Tisvildeleje. Hun havde tidligere været del af den lægestab, der var med til at få manden tvangsindlagt og medicineret.

Og 26. marts 2016 blev en SOSU-assistens stukket ihjel med en brødkniv på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde.

Derfor mener FOA, at regionen skulle have prioriteret medarbejdernes sikkerhed højere tidligere.

- Vi skulle jo have arbejdet på det her længe, længe før, siger Tanja Nielsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik