For dig og mig er det festivalaffald - men for Rasmus og Laura er det guld
Roskilde Festival er tilbage efter to års coronapause, men hvad betyder det for vores adfærd på smatten? Det undersøger museet RAGNAROCK.
x
Efterladte beerpong, slatne konfettirør, trætte underbukser og glimmerstykker flyder rundt på en festival.
Når festivalen er forladt, kan dette for fleste af os synes som affald, vi kæmper for at undgå at komme i berøring med.
Men for et hold museumsfolk fra RAGNAROCK er de efterladte genstande fra festivalens gæster imidlertid det rene guld.
Her har de nemlig en udstilling, der hvert år opdateres med nye artefakter, der kan fortælle historien om årets festival.
- Det er jo helt fantastisk. Det er en ret anderledes oplevelse, og vi ved ikke helt, hvad vi kommer hjem med. Man skal bare være observant og lade tingene ske, siger Rasmus Rosenørn, museumsinspektør på museet.
- Jeg tror, det bliver en sjov mission, men også en svær mission, siger Laura Emilie Madsen, formidlingsassistent på museet.
Holdet er nemlig draget til årets Roskilde Festival for at finde ud af, om festen og samværet er anderledes på årets festival end tidligere.
En pose med svedig glimmer
De to støder på en improviseret fest, der bliver afholdt af Camp "Er du vimmer, vi elsker glimmer".
Her samler de blandt andet en pose med glimmer fra en klistret svedende krop, et brugt konfettirør, en tom flaske, der tidligere var fyldt med glimmer, og en pose, der tidligere var en paryk i.
Foto: TV 2 Lorry
Resultaterne af RAGNAROCKs festivalobservationer kan man opleve på museet i løbet af efteråret.
Her kan man besøge særudstillingen ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival,” og her kan man se og få fortællingen om nogle af de ikoniske genstande, som kendetegner festivalen.
For eksempel den legendariske rævebong, som mange Roskilde festivaldeltagere vil genkende, og pokalen for Camp of the Year.
Udstillingen er åben året ud.