Valg i Rudersdal: Skolesag har splittet byråd og kickstartet borgerlig hanekamp
En ny skolestruktur, daginstitutioner og skat ser ud til at blive de store temaer ved kommunalvalget den 16. november 2021 i Rudersdal Kommune.
I en ærkeborgerlig højborg i det nordsjællandske har en omstridt beslutning om skolesammenlægninger forpestet et ellers harmonisk byråd.
Sagen har hamret en kile ned mellem de store borgerlige partier - og nu vejrer De Konservative morgenluft i den Venstre-dominerede kommune.
Hvad er der på spil?
Det kan ikke for alvor udelukkes, at De Konservative med et fremragende valg kan vriste borgmesterposten fra Venstre. Det er dog mest sandsynligt, at Venstre fortsætter på borgmesterposten - men på et noget svagere mandat end tidligere.
Samtidig kan valget ændre på de interne magtstrukturer i blå blok - og mellem rød og blå blok.
Rudersdal
Mandatfordeling i kommunalbestyrelsen
Borgmester:
Jens Ive (V)
1. viceborgmester:
Erik Mollerup (V)
2. viceborgmester:
Birgitte Schjerning Povlsen (K)
Hvem er favoritten og hvorfor?
Jens Ive og Venstre ligger lunt i svinget til at genindtage borgmesterkontoret.
Partiet bøvler dog med ringe meningsmålinger på landsplan, ligesom partiet har mistet to yderst markante og erfarne kandidater i skikkelse af viceborgmester Erik Mollerup og Daniel E. Hansen, der blandt andet har stået på mål for kritikken af den nye skolestruktur.
Det er dog ikke sikkert, at de dårlige meningsmålinger også slår fuldgyldigt igennem i Rudersdal, der huser landets rigeste borgere.
En af vejene til succes går gennem Socialdemokratiet, som har været trofaste samarbejdspartnere for Jens Ive og Venstre gennem hele valgperioden - ligesom De Radikale i øvrigt har været det. Det er dermed sværere at se De Konservative basere et flertal på Socialdemokratiet.
Hvem er førsteudfordreren, og har hun en chance?
Det ville dog være forkert at kalde De Konservative og Ann Sofie Orth for komplet chanceløse.
Partiet har haft sine egne problemer at tage sig af. En dom for momssnyd til den tidligere viceborgmester og stemmesluger, Kenneth Birkholm, betød udskiftning på spidskandidatposten.
De Konservative går naturligvis efter at øge deres indflydelse på valgaftenen, og skal ud i den svære kunst at tale Socialdemokratiet ind i en aftale, hvis de får mandater til det.
Partiet kan ende med at gå med i en konstituering, hvor det med en klar fremgang i baghånden ganske givet bliver til mere magt, end tilfældet er i dag.
Hvilke temaer kommer til at fylde i valgkampen?
-
Skole-politik
Var det den rigtige beslutning at lægge otte skoler administrativt sammen til fire? Den nye skolestruktur bliver et af de helt store temaer i kommunen. Strukturen blev vedtaget i juni 2019, og har siden har været under heftig debat blandt borgere og politikere med især De Konservative og Lokallisten på den ene side og Venstre, Socialdemokratiet og De Radikale på den anden side. Læs i øvrigt mere nedenfor.
-
Borgerinddragelse
De Konservative og Lokallisten vil slå hårdt på, at der i flere tilfælde mangler borgerinddragelse, og at der ikke bliver taget ordentligt hensyn til offentlige høringer. Det gælder særligt i sagen om den nye skolestruktur, men gør sig også gældende i sagen om byggeriet på den såkaldte Hotel Marina-grund i Vedbæk.
-
Daginstitutioner
Flere og flere børnefamilier har flyttet til Rudersdal Kommune de senere år, og nu er der pres på daginstitutionspladserne.
De Konservative og Lokallisten går ind for mindre institutioner, mens Venstre, Socialdemokratiet og De Radikale er blevet enige om at bygge en ny institution med plads til op mod 180 børn. Der er samtidig planer om mere byggeri.
De røde partier vil dertil tale for bedre normeringer, og samtidig kan der komme en debat om selve kvaliteten i daginstitutionerne. -
Skat
Skat er et eviggyldigt tema i en kommune, der har en af landets laveste skatteprocenter. Emnet bliver løbende taget op - blandt andet i forbindelse med budgetaftaler.
De seneste to år har kommunen sat skatten op.
Venstre eller Konservative taler ikke aktuelt om skattelettelser til borgerne. Det kan også være giftigt, hvis man vil basere sit flertal i byrådet på blandt andet Socialdemokratiet, som gerne ser skatten stige. -
Handicapområdet
Flere sager om udfordringer på det specialiserede område har ramt både Berlingske og Rudersdal Avis. De fleste partier er enige om, at indsatsen nu skal forbedres.
Fortæl mig mere om dramaet bag den nye skolestruktur:
Politikerne i Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal Kommune lavede i sommeren 2019 en aftale om at lægge otte skoler administrativt sammen til fire. Det skulle sikre færre små klasser, som ifølge politikerne ville koste for mange penge i en tid, hvor elevtallet samtidig er dalende.
Med aftalen fulgte en pose penge med til skoleområdet, så skolerne kunne bygge om og bygge til om nødvendigt.
I oktober 2019 eksploderede sagen, da De Konservative og Lokallisten i fællesskab meldte ud, at de trak sig fra aftalen, fordi de mente, at høringsmaterialet pegede på nye problemer. De vil give skolerne mere frihed og mindre central styring. De fremlagde i stedet et andet forslag til en aftale, som fokuserede på fleksible skoledistrikter og styrket samarbejde om udskolingen.
Det resterende flertal - Venstre, Socialdemokratiet og De Radikale - harcelerede derefter voldsomt mod De Konservative og Lokallisten. Aftaleparterne slår på, at den nye struktur er den eneste ansvarlige beslutning set i lyset af de økonomiske vanskeligheder.
Hvordan gik det ved valget i 2017?
Venstre gik ét mandat tilbage, mens De Konservative gik ét mandat frem. De to partier kunne efter kort tid i enerum præsentere en aftale, der igen satte Jens Ive i spidsen for kommunen.
Hvem blev de største stemmeslugere ved valget i 2017?
Antal stemmer | ||
---|---|---|
1. Jens Ive (V) • | 8,9 af alle afgivne stemmer | 2.783 |
2. Kristine Thrane (S) | 1.362 | |
3.Trine Dybkjær (L) • | 943 | |
4. Daniel E. Hansen (V)• | 844 | |
5.Kenneth Birkholm (K) • | 816 |
Hvordan har byrådet fordelt pengene i de seneste budgetter?
22 ud af 23 medlemmer af kommunalbestyrelsen indgik en aftale om budgettet for 2019, hvor der blev holdt igen på anlægssiden for at polstre kommunekassen.
Året efter var det kun Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre, der kunne blive enige om et budget. Udover flere midler til skoleområdet blev skatten hævet med 0,3 procentpoint, fordi man frygtede at blive straffet af en kommende udligningsreform. Modstand mod den nye struktur på skoleområdet afholdt Konservative og Lokallisten fra at være med.
Mere enighed var der dog igen om budgettet for 2021. Her var 22 ud af 23 medlemmer af kommunalbestyrelsen igen enige om at sætte skatten op. Argumentet var, at der i forbindelse med en udligningsaftale på Christiansborg, hvor kommunen skulle aflevere 115 millioner kroner, var mulighed for at sætte skatten op og bruge midlerne på mere velfærd.
I det netop indgåede budget for 2022 var det igen den nye skolestruktur, der splittede partierne, hvor De Konservative og Lokallisten igen så til fra sidelinjen, mens Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre indgik budget. Enhedslisten ville have skattestigninger med i aftalen, men måtte forlade forhandlingerne med uforrettet sag.
Hvem har indgået valgforbund?
Der er indgået tre valgforbund i Rudersdal Kommune:
Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Lokallisten
Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti
SF, Enhedslisten
Hvad betyder valgforbund og konstituering?
Valgforbund:
Når to eller flere partier går sammen i et valgforbund, tæller gruppen som ét parti, når stemmerne skal omsættes til mandater.
Overskydende stemmer kan puljes og tilsammen skaffe valgforbundet et mandat - eller et ekstra mandat.
Hvert parti kan kun indgå ét valgforbund. Valgforbund indgås typisk mellem lister og partier, der står hinanden politisk nær, men de er ikke forpligtet til at støtte hinanden, når der skal findes flertal bag en borgmester.
Konstituering:
Når valgresultatet er kendt på valgaftenen og valgnatten, vil de forskellige borgmesterkandidater forsøge at finde et flertal blandt de øvrige partier. Hvis ét parti alene har flertal, kaldes det absolut flertal. Når en borgmesterkandidat har fundet flertal, vil parterne typisk underskrive en konstitueringsaftale.
En konstitueringsaftale er ikke juridisk bindende og kan ikke håndhæves. Kommunalbestyrelsens konstituering sker på det konstituerende møde, der som regel finder sted et par uger efter valget. Her vælges blandt andet borgmester, viceborgmestre og udvalgsformænd.
Kilde: Indenrigs- og Boligministeriet og TV 2 Lorry
Hvad med de andre partier?
Socialdemokratiet kan blive kongemagere, hvis bejlerne fra Venstre og De Konservative hver især får så mange mandater, at de kan basere et flertal på blandt andet Socialdemokratiet og Kristine Thrane. De kan selv lukrere på gode meningsmålinger på landsplan, men er også presset af Enhedslisten og SF på den anden. Et decideret rødt flertal er helt udelukket.
Den traditionelt meget stærke Lokallisten lider denne gang under, at tidligere spidskandidat og stemmesluger, Trine Dybkjær, flytter ud af kommunen. Samtidig siger listen også farvel til en anden stemmesluger og ‘grand old man’ gennem mere end 20 år, Axel Bredsdorff. Lokallisten skal være glade, hvis de beholder deres tre mandater.
Radikale Venstre gik et mandat frem ved sidste valg, hvor kandidat nummer to skulle findes ved lodtrækning. Denne gang skal ti kandidater kæmpe for at bevare de to mandater.
Enhedslisten skifter spidskandidat, og ind kommer den 34-årige Christoffer Emil Jørgensen, og det kan betyde et skifte til mere samarbejde. Sammen med SF, ligner det to mandater til valgforbundet på venstrefløjen.
I det borgerlige valgforbund er det mere sandsynligt, at Nye Borgerlige tager en plads foran både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Sidstnævnte mistede i løbet af valgperioden deres kandidat til De Konservative.
Forudsigelsen:
Jens Ive bliver borgmester igen, men forskellen på både Venstre og De Konservative og rød og blå blok bliver mindre.
Sådan har vi gjort
TV 2 Lorry har skrevet denne analyse på baggrund af research, en lang række skriftlige kilder og samtaler med en stribe af kilder med kendskab til de politiske forhold i kommunen.
Her er kandidaterne i Rudersdal Kommune:
Valgforbund:
- Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Lokallisten
- Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti
- SF, Enhedslisten
Liste A - Socialdemokratiet
Kristine Thrane
Alexander Baadh
Heidi Højmark Falden
Poul Bach
Anette Maj Billesbølle
Thomas Lesley Rasmussen
Mette Poulsen
Erik Eugen Olsen
John Theil Münster
Liste B - Radikale Venstre
1. Court Møller
2. Jacob Netteberg
3. Christian Elkjær
4. Nada Naanaah
5. Mette Stenby Andresen
6. Harald Gade Andersen
7. Anne Lise Kjær
8. Kristoffer Boye Astrup
9. Jacob Johannsen
10. Birgit Gundorph-Malling
11. Anne Damsgaard Manniche
Liste C - Det Konservative Folkeparti
Ann Sofie Orth, Gl. Holte
Christoffer Buster Reinhardt, Holte
Birgitte Schjerning, Søllerød
Nicola Emily Larsen, Birkerød
Elisabeth Ildal, Vedbæk
Julie Quass, Holte
Lars Engelberth, Birkerød
Knud Skadborg, Birkerød
Alexander Friborg, Nærum
Mikkel Barnekow, Høsterkøb
Peter Lemmich, Vedbæk
Lars Søndergaard-Nielsen, Birkerød
Jack Otto Kristensen, Birkerød
Lene Stener, Holte
Flemming Møller, Holte
Einar Bolt, Skodsborg
Karen Schousboe, Øverød
Eric Beran, Birkerød
Christian Wix, Nærum
Morten Fender, Holte
Sune Elvig, Birkerød
Hanne Gerner, Nærum
Gitte D'Arcy, Birkerød
Conny Birkholm, Bistrup
Claus Hjorting, Gl. Holte
Henrik Høyer-Hansen, Øverød
Christian Fode, Trørød
Liste D - Nye Borgerlige
Carsten Winther
Jon Fribo
Liste F - SF
Dorte Nørbo
Stefan B. Skrubbeltrang
Martin Rosenkilde
Lotte Gjaldbæk
Bertel Rüdinger
Marianne Stubbe Østergaard
Kurt Petersen
Bernt Stubbe Østergaard
Liste I - Liberal Alliance
Lars Holmqvist, Høsterkøb
Annette Vendelbo, Holte
Simon L. Skanderup, Vedbæk
Jens Chr. Pedersen, Vedbæk
Lars Stibius, Birkerød
Liste L - Lokallisten
Anne Christiansen
Khaled Mustapha
Morten Noppenau
Mona Madsen
Keld Stattau
Matilde Broberg Ekstrøm
Birgitte Rasmussen
Luc de Visme
Liste O - Dansk Folkeparti
Jan Erik Messmann, Birkerød
Nina Clarén, Birkerød
Liste R - BorgerFokus
Jacob Buhl
Liste V - Venstre
Jens Ive, Holte
Randi Mondorf, Holte
Jens Darket, Birkerød
Malene Barkhus, Vedbæk
Klaus Nørby Jakobsen, Birkerød
Anika Rée, Nærum
Jens Kloppenborg-Skrumsager, Vedbæk
Henrik Bach Mortensen, Søllerød
Maiken Gjerrow Andersen, Nærum
Per Carøe, Trørød
Alexander Foged, Holte
Anders Modey, Birkerød
Sven Kolstrup, Bistrup
Lars Neumann, Trørød
Søren Hyldgaard, Birkerød
Ulrik Iversen, Søllerød
Niels Bundsgaard, Trørød
Karin Vith Ankerstjerne, Bistrup
Jesper Winther Andersen, Høsterkøb
Esma Birdi, Holte
Peter W. Ø. Larsen, Birkerød
Ulla Thillerup, Nærum
Lars Kristensen, Søllerød
Morten Munch, Holte
Knud Riedel, Skodsborg
Liste Ø - Enhedslisten
1. Christoffer Emil Jørgensen, Birkerød
2. Lisette Jespersen, Kajerød
3. Aleksandra Maria Spangsege, Nærum
4. Peter Ussing, Nærum
5. Stine Kærulf Andersen, Holte
6. Vibeke Baden Laursen, Skodsborg
7. Hanne Nicolaisen, Birkerød
8. Anders Olesen, Bistrup
_
_
Del denne artikel
Seneste nyt
40-årig tilstår besiddelse af 68 kilo amfetamin
En 40-årig mand fra Amager er fredag blevet idømt ti års fængsel for besiddelse af en større mængde amfetamin samt ecstasy.
Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.
Dommen er faldet ved Retten i Holbæk, hvor den 40-årige tilstod, at han 11. april 2024 modtog 68 kilo amfetamin og 5,4 kilo ecstasy på en parkeringsplads i Ringsted.
Herefter transporterede han efter aftale med andre narkotikaen til først Tårnby Torv i én bil, hvorefter han i en anden bil sammen med en anden sigtet i sagskomplekset fragtede den ulovlige last til Svallerup Kirke ved Kalundborg.
Her mødtes den dømte ifølge sin tilståelse med en tredje person, hvorefter narkotikaen blev kørt til en landejendom syd for Kalundborg.
Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuel anke af dommen. Han blev varetægtsfængslet efter dom.
Del denne artikel
Paludan er skyldig i at komme med racistisk udtalelse i 2019
Partistifter Rasmus Paludan er skyldig i at have overtrådt racismeparagraffen på baggrund af en udtalelse i en video fra 2019.
Videoen blev offentliggjort på hans parti Stram Kurs' YouTube-kanal i sommeren 2019 og er filmet under en demonstration på Nørrebrogade i København.
Her siger partistifteren, at den gennemsnitlige IQ i Somalia er 68, og at det for en orangutang "vist nok" er 69.
Det er Københavns Byret, der fredag har fundet stifteren af Stram Kurs skyldig i forhold til videoen.
I fredagens dom frifindes Paludan for en anden anklage, som drejede sig om en video, som blev offentliggjort på YouTube-kanalen kort før jul i 2018. Retten mener, at der er "rimelig tvivl" om, hvorvidt det er Paludan, som er lagt videoen op på YouTube.
Paludan modtager dommen og vil altså ikke anke til landsretten. Anklagemyndigheden har mulighed for at anke inden for 14 dage.
Del denne artikel
Overblik: Her er de vigtigste nedslag i finansloven for hovedstadsområdet
Finanslovsaftalen for 2025 er fredag blevet præsenteret. Her får du de vigtigste nedslag for borgerne i hovedstadsområdet.
Store udfordringer kan ramme myldretrafikken
Når mange tager på weekend fredag eftermiddag, kan snevejret stadig give problemer i trafikken.
Særligt Østdanmark har udsigt til et udbredt snevejr, som vil påvirke eftermiddagens trafik i Hovedstadsområdet og de mange danskere, der skal på tværs af landet.
- Eftermiddagens myldretrafik risikerer at blive udfordret med store forsinkelser på grund af snevejret, siger Andreas Nyholm, meteorolog ved TV 2.
Han forudser, at selv et par centimeter sne kan være nok til at give trafikale udfordringer i form af glatte veje.
- Vi så på Sydsjælland, hvordan sneen lammede trafikken i flere timer torsdag aften, lyder det fra Andreas Nyholm.
Del denne artikel
Indfaldsvej spærret efter alvorlig trafikuheld
Husumvej i Brønshøj er fredag formiddag spærret i begge retninger efter et alvorligt trafikuheld, oplyser Københavns Politi, ifølge DR P4 Trafik.
- Der er spærret på stykket mellem Haraldsvej og Skippingevej, skriver mediet.
Del denne artikel
Superligaklub tager første skridt mod kvindehold
Superligaklubben Lyngby tager de første skridt til at etablere af eliteafdeling for kvindefodbold.
Det skriver klubben på sin hjemmeside.
Målet er, at Lyngby kan præsentere et setup for pige- og kvindefodbolden senest til sommer.
Det første skridt i processen indebærer en afdækning af potentiale og mulighederne i og omkring Lyngby.
Klubben beskriver forløbet som en "projektfase", hvor man vil mødes med samarbejdsklubber fra blandt andet Virum, Rudersdal, Lundtofte og Holte.
Del denne artikel
Lukningstruet spillested får økonomisk støtte
I den netop fremlagte finanslovsaftale er der blevet afsat en million kroner spillestedet Jazzhus Montmartre.
Som TV 2 Kosmopol tidligere har beskrevet stod spillestedet tidligere i til at lukke på grund af økonomiske vanskeligheder, efter Jazzhus Montmartre blev forbigået ved uddelingen af statslige puljemidler til spillesteder.
Det førte til ramaskrig blandt dele af musikmiljøet, eftersom Montmartre siden 1959 har været en af landets fremmeste jazzscener og har huset store kunstnere som Ben Webster og Dexter Gordon.
De seneste måneder har Jazzhus Montmartre fået flere økonomisk rygstød.
Først besluttede et samlet politisk flertal at tildele en særlig bevilling til spillestedet på en million kroner. Dette lykkedes, men var betinget af, at Københavns Kommune ligeledes ville øge den årlige bevilling til Jazzhouse Montmartre til 1,5 millioner kroner. Dette beløb blev afsat af et enigt kultur- og fritidsudvalg i september.
Del denne artikel
Forsøg med gratis skolemad gælder fra næste skoleår
Regeringen, SF og De Radikale er enige om finanslov for 2025, hvor der oprettes forsøg med gratis skolemad.
Det fremgår af finansloven, som er blevet præsenteret fredag.
På fredagens pressemøde fortæller børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), at skolemaden er et "storskalaforsøg".
- Vi får nu et storskalaforsøg med skolemad. Det er vigtigt, at det er på alle klassetrin. Det ser jeg frem til at forhandle på plads med SF og De Radikale, siger han.
Han tilføjer at forsøger kommet til at omfatte flere klassetrin i hele landet. Det er tanken, at forsøget skal gælde fra næste skoleår.
Del denne artikel
Pernille fødte sin søn tre måneder for tidligt: Nu er hun del af ny finanslov
Der er i finanslovsaftalen afsat penge til, at forældre til for tidligt fødte kan få mere barsel.
Det siger SF's Pia Olsen Dyhr fredag, hvor aftalen er blevet præsenteret.
Dermed bliver det borgerforslag, som Pernille Louise Rohrberg Kudsk fra København og Olivia Toftegaard Eriksen fra Guldborgsund har stillet, til virkelighed.
Tilbage i september mødte TV 2 Kosmopol Pernille Louise Rohrberg Kudsk. Selv fødte hun sin søn William 14 uger før termin, hvorfor han tilbragte de første måneder af sit liv på hospitalet. Netop sønnens forløb er årsagen til Pernille Kudsks kamp for mere barsel til forældre til for tidligt fødte børn.
Borgerforslaget fik stor opbakning fra SF, der også var partiet, som bragte det med ind til forhandlingsbordet.
Læs også: Nybagt mor i svært dilemma - vil ikke opdigte stress for at passe sit syge barn
Del denne artikel
Historiker blander sig i julemandsdebat: "Det duer ikke"
Religionshistoriker bakker op om lærer, der valgte at fortælle børn i 1. klasse, at der hverken findes nisser eller julemand.
Dit digitale aftryk
Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.
Du kan altid ændre dine præferencer senere.
Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her
Funktionelle cookies
Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.
Navn | Udbyder |
---|---|
__cf_bm | Vimeo |
_cfuvid | Vimeo |
AWSALB | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-0 | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-1 | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-2 | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-3 | Amazon Web Services |
csrftoken | |
csrftoken | Openstreetmap |
jwplayer.bandwidthEstimate | no-domain |
jwplayerLocalId | no-domain |
Nødvendige cookies
Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.
Navn | Udbyder |
---|---|
__whseenVerticalVideosCrate | tv2kosmopol.dk |
-test-amp-cookie-tmp | tv2kosmopol.dk |
frequencyCategoryV2 | tv2kosmopol.dk |
recencyCategoryV2 | tv2kosmopol.dk |
recencyLastVisitV2 | tv2kosmopol.dk |
tv2reg_cookie_consent | tv2kosmopol.dk |
visitedPagesV2 | tv2kosmopol.dk |
visitHistoryFrequencyV2 | tv2kosmopol.dk |
Statistikcookies
Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.
Navn | Udbyder |
---|---|
_cb | Chartbeat |
_cb | Chartbeat |
_cb_expires | Chartbeat |
_cb_svref | Chartbeat |
_cb_svref | Chartbeat |
_cb_svref_expires | Chartbeat |
_cbt | Chartbeat |
_chartbeat2 | Chartbeat |
_chartbeat2 | Chartbeat |
_chartbeat2_expires | Chartbeat |
_t_tests | Chartbeat |
_t_tests | Chartbeat |
_t_tests_expires | Chartbeat |
_v__chartbeat3 | Chartbeat |
_v__chartbeat3 | Chartbeat |
_v__chartbeat3_expires | Chartbeat |
userId | tv2kosmopol.dk |
Markedsføringscookies
Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.
Navn | Udbyder |
---|---|
_ga | |
ct0 | X |
guest_id | X |
iutk | issuu.com |
LAST_RESULT_ENTRY_KEY | YouTube |
remote_sid | YouTube |
TESTCOOKIESENABLED | YouTube |
VISITOR_INFO1_LIVE | YouTube |
VISITOR_PRIVACY_METADATA | YouTube |
YSC | YouTube |
Ikke tildelte cookies
Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.
Navn | Udbyder |
---|---|
kosmopol_ovp_session | kosmopol.tv2reg.stream |
SRVNAME | kosmopol.tv2reg.stream |
XSRF-TOKEN | kosmopol.tv2reg.stream |
Præference-cookies
Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.
Navn | Udbyder |
---|---|
NID |