Hvorfor skal det ikke stå på emballagen, hvordan man sorterer sit affald?

Herhjemme har politikerne bestemt, at det er borgerne, der skal stå for sorteringen af vores affald i hele ti fraktioner. Der er til gengæld ingen regler for, hvordan et produkt skal mærkes for at det som affald lander det rigtige sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Det kan være svært altid at regne ud, hvilken én af de 10 fraktioner, man skal sortere sit affald i.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Svaret Kort

  • Politikerne har prioriteret at strømline den kommunale og ikke den personlige affaldssortering

  • Mange producenter vejleder allerede på emballagen helt frivilligt

  • Særlige danske regler kan arbejde imod mere bæredygtighed

Selvom mange af os gerne vil sortere vores afffald rigtigt, er det ikke altid lige let.

Alle kommuner har siden januar 2021 haft pligt til at adskille og indsamle borgerens affald i ni forskellige fraktioner. Sidste år voksede tallet til ti fraktioner, da tekstilaffald kom med i familien.

Selvom det typisk er nemt nok at regne ud, hvor det tomme glas syltede agurker eller dåsen fra de flåede tomater skal hen, er der andre emballager, der er svære at gennemskue.

Det har fået Bea Gustafson fra Amager til at skrive ind til TV 2 Kosmopol gennem Spørg Os, for hun undrer sig over, at det ikke er et krav, at der skal stå på emballage, hvordan den skal sorteres efter brug:

- Hver dag bruger jeg tid på at vurdere, hvordan mit affald skal sorteres. Meget af det kan jeg regne ud, men der er også rigtig mange gange, jeg er i tvivl. Hvorfor skriver producenterne det ikke på varen, hvordan både produkt og indpakning skal affaldssorteres?

- Der kunne laves let genkendelige mærkningsordninger, alt efter affaldstype, ligesom for eksempel øko-mærket og Svanemærket, argumenterer Bea Gustafson.

(Artiklen fortsætter under boksen.)

Ugens Vinderspørgsmål

  • 53 % af ugens stemmer gik til Bea Gustafsons spørgsmål

  • Du kan selv stemme på ugens spørgsmål her i artiklen

  • Så er du med til at bestemme, hvad vi skal kaste os over næste gang

Ved virksomhederne selv, hvordan det skal sorteres? 

Bea Gustafson fortæller om en situation for nylig, hvor hun skulle smide en blisterpakke fra Nicorette-tyggegummi ud. Her kunne hun ikke gennemskue, hvordan den skulle sorteres.

- Det virker fuldkommen som sølvpapir, men så ligger det i noget plastik. Det gjorde, at jeg ringede til Nicorette og spurgte. De kunne ikke svare på det, og de sagde, at de aldrig var blevet spurgt før, siger Bea Gustafson.

Vi forsøger at finde svar på Beas spørgsmål her!

(Artiklen fortsætter under boksen.)

Oversigt: Her er de 10 fraktioner, vi skal sortere

  • Papir

  • Pap

  • Glas

  • Metal

  • Plast

  • Mad- og drikkekartoner

  • Farligt affald

  • Tekstilaffald

  • Madaffald

  • Restaffald

Kun krav på affaldspiktogrammer på affaldsbeholdere

Siden 1. januar 2022 har alle affaldsbeholdere skullet være mærket med de nationale affaldspiktogrammer.

De fleste af os kender dem godt. Æblet på grøn baggrund, der symboliserer madaffald, skraldeposen på sort baggrund, der symboliserer restaffald og konservesdåsen på grå baggrund, der symboliserer metal.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Foto: Kamille Agerley / TV 2 Kosmopol

Alle må gerne downloade og bruge de nationale piktogrammer, og mange virksomheder er da også begyndt at trykke dem på deres emballager.

Det var den plantebaserede fødevareproducent, Naturli, der som den første danske virksomhed brugte piktogrammerne til at vise, at deres indpakning kunne sorteres, og hvordan man skulle sortere det.

Allerede tilbage i 2019 satte Naturli det første piktogram på emballagen til deres kylling-lignende produkt “Pipfri”. Det var altså flere år inden, at kommunerne blev forpligtede til at sætte piktogrammer på skraldecontainerne.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

På havredrikken fra Naturli kan man spotte to piktogrammer i bunden. Mad- og drikkekartoner og hård plast.
Foto: Kamille Agerley / TV 2 Kosmopol

Ønske om mere vejledning

Det er stadig ikke et krav, at virksomheder skal forklare forbrugeren, hvordan man affaldssorterer emballagen for eksempel med et piktogram.

Miljøministeriet skriver dog på sin hjemmeside, at det kan være en hjælp for borgere og virksomheder, hvis der er piktogrammer på emballagen. 

Brancheforeningen Cirkulær, der har været med til at udvikle de nationale piktogrammer for ministeriet, har lavet en guideline for piktogrammer på emballage, der skal gøre det enklere for producenterne at bruge dem.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

De ni oprindelige nationale piktogrammer for affaldssortering. Siden er Tøj & Tekstiler kommet til.
Foto: Miljøstyrelsen

Miljøministeriet oplyser også, at EU-Kommissionen i november 2022 fremlagde et forslag til en ny forordning om emballage og emballageaffald, der i så fald skal gælde i alle medlemslande. 

Måske kan netop vores piktogrammer komme til at sætte en fælles europæisk standard der.

(Artiklen fortsætter under boksen.)

Spørg Os

Vær med i vores journalistiske fællesskab.  Du spørger. Vi undersøger.

Mange bruger piktogrammer

Vi fanger Niels Toftegaard, der er kommunikationschef i brancheforeningen Cirkulær, netop på vej til EU's hovedstad, Bruxelles.

- Vi prøver at udbrede vores piktogrammer til EU, eller i hvert fald inspirere med dem, siger Niels Toftegaard på farten. 

Han fortæller, at de i Cirkulær er glade for, at rigtig mange virksomheder allerede bruger affaldspiktogrammerne, selvom de ikke behøver det.

- Blandt andet Salling (Netto, Bilka, Føtex, red.) og Dagrofa (Meny, Spar, Let-Køb, Min Købmand, red.) bruger piktogrammerne på deres egne produkter. Store fødevarevirksomheder som Arla og Orkla (der har brands som Naturli, Kims og Odense Marcipan, red.) bruger dem også, siger Niels Toftegaard. 

Han siger, at foreningen dog godt forstår virksomheder, der for eksempel på grund af pladsmangel på emballagen ikke bruger piktogrammerne. 

Thise har flere års erfaring

En af de virksomheder, der har fundet plads til piktogrammerne på det meste af sin emballage, er Thise Mejeri. 

I løbet af de seneste par år har de løbende udskiftet al emballage, bortset fra osteindpakning, så den indeholder affaldspiktogrammer, der viser hvordan indpakningen skal sorteres.

Tine Dahl, der er projektkoordinator hos Thise Mejeri fortæller, at de har valgt at gøre det, fordi de mener, at det er det rigtige at gøre.

- Det er for at hjælpe forbrugeren med at sortere rigtigt. Vi vil gerne have, at så meget som muligt bliver genanvendt, og så skal det jo også blive sorteret rigtigt, siger Tine Dahl til TV 2 Kosmopol.

Hun fortæller, at det er vigtigt for Thise at vejlede på emballagen. Hvis organisationen bruger kræfter på at designe emballage, der kan genanvendes, er det jo lige meget, hvis den alligevel bliver sorteret forkert, fordi forbrugeren ikke ved, at emballagen kan genanvendes, eller hvordan den skal sorteres. 

(Artiklen fortsætter under billederne.)

Tine Dahl fortæller også, at udskiftningen af emballage til det nye design er gået godt, da for eksempel mælkekartonerne alligevel løbende ændrer design.

- Vi startede, inden at der var sortering i alle kommuner. Derfor var folk i starten også lidt i tvivl, for eksempel hvis en kommune ikke havde fået "drikkekarton"-beholdere endnu, siger hun.

Grunden til at Thise har valgt at bruge affaldspiktogrammerne er, at de bliver brugt andre steder, så de er genkendelige for danskerne.

(Artiklen fortsætter under billedet.) 

Det behøver ikke være et piktogram, der forklarer hvordan emballagen, skal sorteres. Det kan også bare stå med skrift.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Dansk Erhverv: Nationale krav er ikke den rigtige løsning

Rent logisk kan det virke som om, at krav til producenterne om affaldspiktogrammer eller lignende løsninger på emballagen ville gøre det nemmere at sortere for forbrugeren og måske minimere mængden af fejlsorteret affald.

Marianne Ladekarl Thygesen, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv, mener også, at det kan give fin mening for visse virksomheder at bruge de danske affaldspiktogrammer.

- Hvis en virksomhed kun sælger i Danmark, så kan de jo sagtens bruge piktogrammerne, siger Marianne Ladekarl Thygesen.

Men nationale krav på emballage er ikke den rigtige løsning for alle, mener Dansk Erhverv.  Organisationen vurderer, at det endda vil modarbejde den grønne omstilling.

Hvis hvert land laver nationale krav, kan det ende ud i, at emballagen skal gøres større, så der er plads til tekst og piktogrammer fra alle de forskellige lande, siger Marianne Ladekarl Thygesen. 

- Vi er imod nationale krav. Mange virksomheder er ikke kun i Danmark, så hvis hvert land indfører nationale krav, skal virksomhederne både leve op til for eksempel franske, danske og tyske affaldssorteringskrav, forklarer hun.

For Dansk Erhverv giver det mere mening at vente på det arbejde, der allerede er i gang i EU.

- Når EU kommer med fælles krav for alle medlemslandene, skal de danske virksomheder naturligvis også leve op til dem, siger Marianne Ladekarl Thygesen.

(Artiklen fortsætter under boksen.)

Hvor langt er EU?

  • Den 30. november 2022 fremlagde EU-Kommissionen et forslag til en ny forordning om emballage og emballageaffald.

  • Forslaget indeholder blandt andet krav om harmoniseret brug af mærkning på emballage i EU.

  • I forslaget til en ny emballageforordning fremgår det, at der vil blive stillet krav om mærkning af emballage, som giver oplysninger om materialesammensætningen.

  • De konkrete krav til den fælles EU-mærkning vil blive fastlagt efter vedtagelse af den endelige emballageforordning.

  • Dato for ikrafttrædelse kendes ikke endnu, da forordningen kun ligger som forslag.

Kilde: Miljøministeriet

Hvad siger politikerne?

Det er politikerne på Christiansborg, der inden da kan lovgive om nationale krav som for eksempel piktogrammer på emballage. 

Men synes de, at det er en god ide?

Miljø- og fødevareordfører Alexander Ryle er valgt i Københavns Storkreds for Liberal Alliance. Han mener, ligesom Dansk Erhverv, at det kan være værd at vente på EU-reglerne, så danske virksomheder ikke ender ud i at skulle ændre emballage afhængigt af, hvilket land de eksporterer til.

- Det kan være et problem, at der er nationale regler. Det gør det svært, hvis der er 27 forskellige nationale regler, som danske virksomheder skal forholde sig til. Det er ikke det smarteste, hverken i forhold til økonomi eller produktionen, siger Alexander Ryle til TV 2 Kosmopol.

Han vurderer dog, at det også afhænger af fremtidsudsigterne på EU-reglerne.

- Måske kan der være behov for nationale regler, hvis EU-reglerne først kommer langt ud i fremtiden. Vi skal have et overblik over tidslinjen først, siger Alexander Ryle. 

Søren Egge Rasmussen er miljø- og fødevareordfører for Enhedslisten. Han fortæller, at de i miljøudvalget er blevet indkaldt af miljøminister Magnus Heunicke (S) til et møde, der handler om netop emballage. 

Partiet er lige nu hverken for eller imod nationale krav.

- Vi har den holdning i Enhedslisten, at vi gerne vil have mest muligt genbrugt. Vi vil gerne gøre det nemmere for forbrugeren, men der er selvfølgelig også grænser for, hvor mange piktogrammer der kan være på en emballage, siger Søren Egge Rasmussen.

Mens vi venter

Indtil der måske en dag kommer klare krav til, hvad der skal være af sorteringsvejledning på emballagerne, er der særligt to ting, vi kan gøre for at hjælpe os selv:

1. Kig aktivt efter, om der skulle være piktogrammer eller en tekst på pakningen, der forklarer, hvordan både produkt og emballage skal sorteres. Der er flere, end man tror, når man først begynder at se efter dem.

2. Tjek din kommunes husstandsomdelte pjecer eller dens hjemmeside for vejledning.

Københavns Kommune har lavet en søgemaskine på sin hjemmeside: AFFALD KBH. Her kan man søge på forskellige typer af affald, og så giver søgemaskinen et svar på, hvor mange af de ting, som man typisk bliver i tvivl om, skal smides ud henne.

Det var også her, vi fandt svaret på Bea Gustafsons blisterpakke-mysterium: Den skal i restaffald.

(Artiklen fortsætter under billedet.) 

Sådan ser det ud, hvis man søger på blisterpakke på AFFALD KBHs side.

Ikke godt nok 

Vi vender tilbage med svaret til Bea Gustafson, der stillede spørgsmålet. Hun synes fortsat, at der burde være nationale krav, inden at EU-kravene træder i kraft. Argumenterne mod nationale krav får ikke Bea Gustafson til at skifte mening. 

- Jeg er ikke blevet klogere, det giver stadig ikke mening for mig, siger Bea Gustafson. 

Tak til Bea Gustafson for spørgsmålet!

Hvis du også undrer dig over noget, som vi kan undersøge journalistisk, så skriv dit spørgsmål i boksen nedenunder:

Link kopieret!

Seneste nyt

Det vinterlige vejr fortsætter

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Natten til fredag er der igen mulighed for sne- og sludbyger samt temperaturer under frysepunktet, skriver Vejdirektoratet.

Det betyder risiko for sne- og isglatte veje, så vær opmærksom, hvis du skal ud at køre, lyder opfordringen.

Torsdag har vejr- og vejforholdene været værst på Sydsjælland, men Vejdirektoratet advarer om, at også vejene i TV 2 Kosmopols område kan være glatte, selvom de umiddelbart ser fine ud.

Link kopieret!

Historisk butik lukker i København

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Specialforretningen Vesterbro Tømmerhandel lukker efter 137 år. Det skriver mediet Københavnerliv. Ifølge ejeren af butikken, Allan Lundberg, skyldes det et svigtende salg. Butikken har sidste åbningsdag den 21. december 2024.

Link kopieret!

Politikere vil sælge arena, der skulle have været nyt samlingspunkt

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Der var mange planer for arenaen Royal Stage i Hillerød, som åbnede i 2020.

Men dårlig økonomi får nu Venstre til at foreslå, at fonden bag Royal Stage sætter hele eller dele af sports- og kulturkomplekset til salg. Det skriver sn.dk.

- Måske er det bedre bare at trække stikket nu, siger medlem af byrådet, Morten Bille (V), til sn.dk, efter flere andre scenarier har været oppe at vende.

Hillerød Kommune ejer ikke Royal Stage, men bidrager med et årligt tilskud på mere end 25 millioner kroner til driften.

Link kopieret!

Burgerkæde åbner endnu en restaurant

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Onsdag den 27. november klokken 10 slår den svenske burgerkæde Max dørene op til kædens tredje restaurant i København.

Den nye Max skal ligge i bunden af beboelsesejendommen Kaktustårnene på Dybbølsbro. Det skriver Ekstrabladet.

Max åbnede sin første danske restaurant på Gammeltorv i København i 2013.

Link kopieret!

Justitsministeren oplevede vold i hjemmet som barn

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Der skal fra samfundets side gøres mere for børn, som vokser op med fysisk eller psykisk vold.

Sådan lyder det overordnede budskab fra justitsminister Peter Hummelgaard (S), som tirsdag udkommer med bogen "Der er noget, vi skal tale om".

Peter Hummelgaard, der er valgt i Københavns Storkreds og vokset op på Amager, kommer i bogen også ind på, hvad der politisk ifølge ham bør gøres for at stoppe vold mod børn i hjemmet.

I bogen skriver 41-årige Hummelgaard, at han som barn selv oplevede vold i hjemmet, og at det var faren, som var voldelig.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Hummelgaards far, men det har ikke været muligt.

Link kopieret!

Strømmede til gratis rødvin

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Der var rigtig mange, der trodsede november-kulden og mødte op foran Restaurant Bouillon på Frederiksberg torsdag eftermiddag for at få fingre i et de 500 glas gratis Beaujolais.

Det er en fransk tradition, at man den tredje torsdag i november fejrer frigivelsen af den helt unge Beaujolais Nouveau-vin, og den tradition er Restautant Bouillon hoppet med på og uddelte gratis vin og ristede kastanjer foran restauranten på Solbjergvej.

- Skål for Beaujolais og skål for kastanjer, lød det fra de fremmødte kvinder, som TV 2 Kosmopol talte med, og som syntes, det var "dejligt at nyde et glas Beaujolais midt på Frederiksberg".

- Det er jo en gammel og virkelig sjov tradition, som jeg har oplevet flere gange i Paris. Folk står gerne og småfryser lidt, men storhygger med venner og familie. Det er en tradition, jeg virkelig kan godt li', og som jeg synes, falder på et lidt tørt sted her i november, der ærligt talt ellers ikke er den mest muntre måned, sagde Bouillon-ejer Torben Klitbo tidligere på ugen til KøbenhavnLiv.

Foto:
Link kopieret!

21-årig udså sig de svageste ofre - nu er han dømt

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Torsdag idømte Retten i Roskilde en 21-årig mand et års ubetinget fængsel for systematisk at gå efter ældre mennesker, som han svindlede for store beløb.

- En målrettet efterforskning fra politiets side har gjort, at vi nu har fået dømt en af de personer, som vi mener har haft en central rolle i bedragerierne, siger anklager Marutha Thayaphran fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiets efterforskning har vist, at den 21-årige tog ud til de ældre, efter at andre medgerningsmænd over telefonen havde givet sig ud for at være fra banken og overbevist dem om, at de skulle udlevere hævekort og koder. Derefter blev kortene afhentet hjemme hos ofrene for derefter at blive brugt i de nærmeste hæveautomater.

I alt blev 13 ældre svindlet for et samlet beløb på 193.000 kroner. I yderligere tre tilfælde forsøgte svindlerne at snyde penge fra ældre, men de fattede dog mistanke og fik kortet spærret, før der kunne hæves penge på det. Ofrene har været bosiddende i København, Greve, Skovlunde, Hillerød, Slangerup, Herlev, Søborg, Helsinge og Gentofte.

- Der tegner sig et billede af et omfattende svindelnummer. Vi kan se, at den 21-årige forinden havde søgt på "gamle navne kvinder" og "hvor bor der flest ældre. Og på den måde har de så udset sig de svageste ofre, siger Marutha Thayaphran.

Link kopieret!

Knap 300.000 danskere får flere penge

På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol
På Thises 200 grams creme fraiche er der hele tre piktogrammer: To på siden og et på låget.
Foto: Nanna Holst / TV 2 Kosmopol

Ældrechecken bliver øget med omkring 5000 kroner, og det betyder, at 295.000 danskere kan se frem til en større check. Det har Folketinget besluttet, skriver Ekstra Bladet. I alt er der afsat 1,3 milliarder kroner til at hæve ældrechecken.

I år udgør ældrechecken 19.900 kroner.

Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google