Valg i Stevns: Spillet om magten er helt åbent
Kommunalvalget i Stevns den 16. november kan ikke undgå at blive spændende. Socialdemokratiet øjner chancen for at snuppe borgmesterkæderne fra Venstre.
Økonomien har haltet i Stevns. Underskud er blevet finansieret med træk fra kassebeholdningen, og landets største skattestigning blev effektueret ved årsskiftet.
Nu skal vælgerne beslutte, hvem der skal stå for at få kommunen på ret kurs i de kommende år.
Hvad er der på spil?
Slaget om borgmesterposten kommer til at stå mellem Venstre og Socialdemokratiet, der begge er med i flertalsgruppen, der i dag styrer Stevns.
Venstre har traditionelt stået stærkt i Stevns og har borgmesterposten i dag, men Socialdemokratiet er det største parti og har markant indflydelse på den førte politik.
Stevns
Mandatfordeling i kommunalbestyrelsen
Borgmester:
Anette Mortensen (V)
1. viceborgmester:
Steen S. Hansen (S)
2. viceborgmester:
Varly Jensen (DF)
*Jan Jespersen blev valgt for Enhedslisten ved kommunalvalget i 2017 men har siden meldt sig ind i SF, der dermed har fået et mandat i kommunalbestyrelsen.
Hvem er favoritten og hvorfor?
Den nuværende borgmester Anette Mortensen fra Venstre har en rimelig chance for at fortsætte på posten.
Hun blev valgt til ny frontfigur for Venstre i Stevns forud for seneste kommunalvalg efter en periode med en masse politisk ballade i kommunen – ikke mindst internt i Venstre.
Hun var ikke et quick fix for partiet, der blev næsten halveret på valgdagen. Men på trods af dette formåede Anette Mortensen at genvinde borgmesterposten for Venstre.
I de seneste fire år har der så været mere ro på bagsmækken i Venstre og i kommunalbestyrelsen i Stevns i det hele taget.
Det er sandsynligt, at en del vælgere vil belønne Anette Mortensen for dette og vende tilbage til Venstre.
Hvem er førsteudfordreren, og har han en chance?
Henning Urban Dam Nielsen fra Socialdemokratiet skal tage kampen op imod borgmester Anette Mortensen. Han er uddannet folkeskolelærer og er i dag formand for social- og sundhedsudvalget i Stevns.
Det er første gang, Henning Urban Dam Nielsen er borgmesterkandidat til et kommunalvalg, og hans chancer for at sejre er gode.
Selvom Socialdemokratiet blev klart det største parti i Stevns ved seneste valg, formåede partiet ikke at veksle det til en borgmesterpost. Det har givet nogle erfaringer, der måske kan få det til at lykkes denne gang.
Kommunalvalg påvirkes til en vis grad af bevægelserne i landspolitik, og det kan vise sig at være en fordel for Henning Urban Dam Nielsen. Det går nemlig godt for Socialdemokratiet og skidt for Venstre på Christiansborg.
Hvilke temaer kommer til at fylde i valgkampen?
-
Økonomi og skat:
Stevns Kommune har stigende udgifter til velfærd. Det skyldes hovedsageligt, at der hele tiden kommer flere ældre i Stevns, og det er dyrt. De seneste par år har man været nødt til at tilføre penge til budgettet fra kommunekassen for at fastholde serviceniveauet, og sidste år vedtog flertalsgruppen landets største skattestigning på 1,0 procentpoint, så der nu er en kommuneskatteprocent på 26 i Stevns. Den manøvre var ifølge flertalsgruppen en direkte konsekvens af udligningsreformen, som ikke tilgodeså Stevns på den måde, som lokalpolitikerne havde håbet på. Problemet med økonomien er dog ikke løst med skattestigningen, for Stevns får stadig brug for at finde flere penge i de kommende år.
-
Infrastruktur
Derudover skal der bygges en ny vejforbindelse til Stevns, så de mange pendlere, der skal nordpå fra landkommunen, kan komme hurtigere på motorvejen uden at skulle igennem Køge by. Begge kommuner døjer i dag med massiv trængsel på grund af de mange pendlere. Vejforbindelsen har været på tale i adskillige årtier, men nu er finansieringen fra staten endelig på plads. Det er placeringen dog ikke, og mange borgere i Stevns frygter, at en kommende vejforbindelse kan komme til at skære igennem deres lokalområde. Den kan dog også ende med primært at ligge i Køge. Vælgerne i Stevns vil formentlig benytte valgkampen til at kræve klare svar fra politikerne.
Hvordan gik det ved valget i 2017?
Efter valget i 2017 startede Venstre og borgmester Anette Mortensen først ud med at lave en smal, borgerlig konstitueringsaftale med Konservative, Nyt Stevns og Dansk Folkeparti. Sammen havde de fire partier lige akkurat de ti mandater, der kræves for at opnå flertal.
Sådan skulle det dog ikke ende. Anette Mortensen valgte i sidste øjeblik at droppe aftalen med Nyt Stevns og Dansk Folkeparti, og i stedet konstituerede Venstre og Konservative sig med Socialdemokratiet og Radikale Venstre i en flertalsgruppe. Sammen har de 13 ud af 19 mandater i kommunalbestyrelsen. Anette Mortensen blev borgmester i den nye konstituering, og Socialdemokratiet fik to udvalgsformandsposter.
Hvem blev de største stemmeslugere ved valget i 2017?
Antal stemmer | ||
---|---|---|
1. Anette Mortensen (V) • | 9.1 af alle afgivne stemmer | 1.179 |
2. Steen S. Hansen (S) | 1.179 | |
3. Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) • | 849 | |
4. Mikkel Lundemann Rasmussen (K)• | 547 | |
5.Line Krogh Lay (RV) • | 454 |
Hvordan har kommunalbestyrelsen fordelt pengene i de seneste års budgetter?
Flertalsgruppen - det vil sige Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Radikale Venstre - indgik de to første budgetter i valgperioden. De handlede meget om at fastholde - og enkelte steder forbedre - serviceniveauet på de store velfærdsområder børn og ældre. Der blev foretaget et kassetræk på 22,3 millioner i budgettet for 2019 og 24,8 millioner i budgettet for 2020. Der blev desuden lavet flere mindre besparelser på forskellige områder.
I budgettet for 2021 kom også Enhedslisten med, så 15 ud af 19 mandater i kommunalbestyrelsen skrev under på aftalen. Her blev der besluttet en stigning i kommuneskatten på et helt procentpoint. Årsagen var først og fremmest, at Stevns ikke fik det ud af udligningsreformen, som lokalpolitikerne havde forventet. Skattestigningen var landets største og har været meget omdiskuteret. Det skyldes først og fremmest, at den er besluttet, mens Venstre sidder for bordenden i kommunalbestyrelsen, og fordi Stevns ikke havde tilladelse til at hæve skatten, hvilket betyder, at kommunen bliver sanktioneret af staten i en årrække.
Samme 15 mandater har for nylig vedtaget et budget for 2022, som er blevet beskrevet som en fortsættelse af budgettet for året før.
Hvem har indgået valgforbund?
I modsætning til samarbejdet hen over midten i kommunalbestyrelsen i de sidste fire år, så er valgforbundene ren blokpolitik i Stevns. Der er således indgået følgende to valgforbund:
Hvad betyder valgforbund og konstituering?
Valgforbund:
Når to eller flere partier går sammen i et valgforbund, tæller gruppen som ét parti, når stemmerne skal omsættes til mandater.
Overskydende stemmer kan puljes og tilsammen skaffe valgforbundet et mandat - eller et ekstra mandat.
Hvert parti kan kun indgå ét valgforbund. Valgforbund indgås typisk mellem lister og partier, der står hinanden politisk nær, men de er ikke forpligtet til at støtte hinanden, når der skal findes flertal bag en borgmester.
Konstituering:
Når valgresultatet er kendt på valgaftenen og valgnatten, vil de forskellige borgmesterkandidater forsøge at finde et flertal blandt de øvrige partier. Hvis ét parti alene har flertal, kaldes det absolut flertal. Når en borgmesterkandidat har fundet flertal, vil parterne typisk underskrive en konstitueringsaftale.
En konstitueringsaftale er ikke juridisk bindende og kan ikke håndhæves. Kommunalbestyrelsens konstituering sker på det konstituerende møde, der som regel finder sted et par uger efter valget. Her vælges blandt andet borgmester, viceborgmestre og udvalgsformænd.
Kilde: Indenrigs- og Boligministeriet og TV 2 Lorry
Hvad med de andre partier?
Martin Henriksen er valgt som spidskandidat for Dansk Folkeparti i Stevns. Han er tidligere medlem af Folketinget og tidligere udlændingeordfører.
Mogens Haugaard Nielsen var borgmester for Venstre i Stevns fra 2013 til 2017. Han meldte sig ud af partiet sidst i valgperioden og stiftede lokallisten Nyt Stevns, der kom i kommunalbestyrelsen med to mandater. Nyt Stevns blev det tredje største parti ved valget i 2017.
Jan Jespersen er valgt ind i kommunalbestyrelsen for Enhedslisten, men han tabte et kampvalg om at blive partiets spidskandidat til det kommende valg, hvorefter han meldte sig ud af partiet. Jan Jespersen har nu meldt sig ind i SF og genopstiller til kommunalvalget for SF.
I stedet har Enhedslisten nu Sejer Folke som spidskandidat.
Kommunalbestyrelsesmedlemmet Line Krogh Lay står i spidsen for Radikale Venstre, der skal forsøge at beholde sit mandat i kommunen.
De seneste fire år har Liberal Alliance ikke været repræsenteret politisk i Stevns, men det skal Lars Barthold Hansen forsøge at lave om på.
Nye Borgerlige har meldt ud, at partiet stiller op til kommunalvalget i Stevns med Bolette Sølyst som spidskandidat.
Forudsigelsen:
Det bliver snævert, men det bliver formentlig lettest for Venstre og borgmester Anette Mortensen at stable et flertal på benene.
Stemmerne vil afgøre, om hun får mulighed for at konstituere sig med de borgerlige partier, som Venstre er gået i valgforbund med. Det kan også være, at hun hellere vil fortsætte samarbejdet hen over midten. Det kræver i så fald, at Socialdemokratiet vil gå med igen uden at få borgmesterposten.
Sådan har vi gjort
TV 2 Lorry har skrevet denne analyse på baggrund af research, en lang række skriftlige kilder og samtaler med en stribe af kilder med kendskab til de politiske forhold i kommunen.
Her er kandidaterne i Stevns Kommune:
Valgforbund:
- Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Nyt Stevns, Dansk Folkeparti, Venstre
- Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten
Liste A - Socialdemokratiet
Henning Urban Dam, Store Heddinge
Anne Munch, Rødvig
Helen Sørensen, Strøby Egede
Steen S. Hansen, Hårlev
Thomas Overgaard, Store Heddinge
Tim Christensen, Strøby Egede
Morten Kasper, Valløby
Ib Petersen, Hårlev
Charlotte Hansen, Store Heddinge
Mogens Hansen, Rødvig
Liste B - Radikale Venstre
Line Krogh Lay, Store Heddinge
Sofus Christensen, Boestofte
Johannes Frimodt-Møller, Store Heddinge
Louise Vinther Alis, Hellested
Bjarne Hendrichsen, Lyderslev
Birgit Voigt, Strøby Egede
Liste C - Det Konservative Folkeparti
Mikkel Lundemann Rasmussen, Store Heddinge
Thor Grønbæk, Holtug
Dorthe Winberg, Strøby Egede
Ellen Knudsen, Store Heddinge
Emil Larsen, Hårlev
Bo Kjeldsmark, Strøby Egede
Michael Ring Møller Jensen, Strøby Egede
Liste D - Nye Borgerlige
Bolette Sølyst
Lasse Wøhlk
Niels Holvard
Liste F - SF
Michael Graakjær, Strøby Egede
Jan Jespersen, Hellested
Julie Hoff Sørensen, Valløby
Robert Hellebek, Strøby
Birgit Smedegård, Hellested
Hans Chr. Rasmussen, Gevnø Mark
Liste I - Liberal Alliance
Lars Barthold Hansen
Tim Warner
Sarah Sjølin Lilaa
Liste N - Nyt Stevns
Mogens Haugaard, Lund
Kristian Olsen, Rødvig
Poul Erik Brixtofte, Store Heddinge
Jørgen Larsen, Hårlev
Kolbrún Inga Bjarnadóttir, Hårlev
Rikke Ackermann, Store Heddinge
Jesper Kristensen, Rødvig
Brian Qvist, Store Heddinge
Rene Langelund Larsen, Store Heddinge
Ole Gjermandsen, Store Heddinge
Birger Merwald, Rødvig
Liste O - Dansk Folkeparti
1. Martin Henriksen, Lyderslev-Gevnø
2. Helene Brix, Lille Heddinge
3. Rehné Høst Altenburg, Store Valby
4. Ulla Rasmussen, Store Heddinge
5. Jytte Jensen, Store Heddinge
Liste V - Venstre
Anette Mortensen, Strøby Egede
Flemming Petersen, Hårlev
Rasmus Englund, Store Heddinge
Bjarne Nielsen, Varpelev
Karsten Skov, Strøby Egede
Hans Peter Michaelsen, Store Heddinge
Tina Høve, Hårlev
Carl Skou, Rødvig
Katja Pedersen, Strøby
John Dalsgaard Jensen, Magleby
Gert Nielsen, Store Heddinge
Ruben Lykke Pedersen, Store Heddinge
Niels V. Petersen, Strøby Egede
Axel Mølgaard Andersen, Store Heddinge
Liste Ø - Enhedslisten
1. Sejer Folke, Hellested
2. Heidi van den Heijkant Christiansen, Hårlev
3. Otto Mortensen, Valløby
4. Willy Karlslund, Strøby Egede
5. Peter Roswall Christensen, Hellested
6. Lars Aage Pedersen, Enderslev
7. Jonna Faurskov, Hellested
8. Erling Sørvin, Hellested
9. Poul Erik Madsen, St. Tårnby
10. Claus Jeppesen, Valløby
_
_
Del denne artikel
Seneste nyt
40-årig tilstår besiddelse af 68 kilo amfetamin
En 40-årig mand fra Amager er fredag blevet idømt ti års fængsel for besiddelse af en større mængde amfetamin samt ecstasy.
Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.
Dommen er faldet ved Retten i Holbæk, hvor den 40-årige tilstod, at han 11. april 2024 modtog 68 kilo amfetamin og 5,4 kilo ecstasy på en parkeringsplads i Ringsted.
Herefter transporterede han efter aftale med andre narkotikaen til først Tårnby Torv i én bil, hvorefter han i en anden bil sammen med en anden sigtet i sagskomplekset fragtede den ulovlige last til Svallerup Kirke ved Kalundborg.
Her mødtes den dømte ifølge sin tilståelse med en tredje person, hvorefter narkotikaen blev kørt til en landejendom syd for Kalundborg.
Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuel anke af dommen. Han blev varetægtsfængslet efter dom.
Del denne artikel
Paludan er skyldig i at komme med racistisk udtalelse i 2019
Partistifter Rasmus Paludan er skyldig i at have overtrådt racismeparagraffen på baggrund af en udtalelse i en video fra 2019.
Videoen blev offentliggjort på hans parti Stram Kurs' YouTube-kanal i sommeren 2019 og er filmet under en demonstration på Nørrebrogade i København.
Her siger partistifteren, at den gennemsnitlige IQ i Somalia er 68, og at det for en orangutang "vist nok" er 69.
Det er Københavns Byret, der fredag har fundet stifteren af Stram Kurs skyldig i forhold til videoen.
I fredagens dom frifindes Paludan for en anden anklage, som drejede sig om en video, som blev offentliggjort på YouTube-kanalen kort før jul i 2018. Retten mener, at der er "rimelig tvivl" om, hvorvidt det er Paludan, som er lagt videoen op på YouTube.
Paludan modtager dommen og vil altså ikke anke til landsretten. Anklagemyndigheden har mulighed for at anke inden for 14 dage.
Del denne artikel
Overblik: Her er de vigtigste nedslag i finansloven for hovedstadsområdet
Finanslovsaftalen for 2025 er fredag blevet præsenteret. Her får du de vigtigste nedslag for borgerne i hovedstadsområdet.
Store udfordringer kan ramme myldretrafikken
Når mange tager på weekend fredag eftermiddag, kan snevejret stadig give problemer i trafikken.
Særligt Østdanmark har udsigt til et udbredt snevejr, som vil påvirke eftermiddagens trafik i Hovedstadsområdet og de mange danskere, der skal på tværs af landet.
- Eftermiddagens myldretrafik risikerer at blive udfordret med store forsinkelser på grund af snevejret, siger Andreas Nyholm, meteorolog ved TV 2.
Han forudser, at selv et par centimeter sne kan være nok til at give trafikale udfordringer i form af glatte veje.
- Vi så på Sydsjælland, hvordan sneen lammede trafikken i flere timer torsdag aften, lyder det fra Andreas Nyholm.
Del denne artikel
Indfaldsvej spærret efter alvorlig trafikuheld
Husumvej i Brønshøj er fredag formiddag spærret i begge retninger efter et alvorligt trafikuheld, oplyser Københavns Politi, ifølge DR P4 Trafik.
- Der er spærret på stykket mellem Haraldsvej og Skippingevej, skriver mediet.
Del denne artikel
Superligaklub tager første skridt mod kvindehold
Superligaklubben Lyngby tager de første skridt til at etablere af eliteafdeling for kvindefodbold.
Det skriver klubben på sin hjemmeside.
Målet er, at Lyngby kan præsentere et setup for pige- og kvindefodbolden senest til sommer.
Det første skridt i processen indebærer en afdækning af potentiale og mulighederne i og omkring Lyngby.
Klubben beskriver forløbet som en "projektfase", hvor man vil mødes med samarbejdsklubber fra blandt andet Virum, Rudersdal, Lundtofte og Holte.
Del denne artikel
Lukningstruet spillested får økonomisk støtte
I den netop fremlagte finanslovsaftale er der blevet afsat en million kroner spillestedet Jazzhus Montmartre.
Som TV 2 Kosmopol tidligere har beskrevet stod spillestedet tidligere i til at lukke på grund af økonomiske vanskeligheder, efter Jazzhus Montmartre blev forbigået ved uddelingen af statslige puljemidler til spillesteder.
Det førte til ramaskrig blandt dele af musikmiljøet, eftersom Montmartre siden 1959 har været en af landets fremmeste jazzscener og har huset store kunstnere som Ben Webster og Dexter Gordon.
De seneste måneder har Jazzhus Montmartre fået flere økonomisk rygstød.
Først besluttede et samlet politisk flertal at tildele en særlig bevilling til spillestedet på en million kroner. Dette lykkedes, men var betinget af, at Københavns Kommune ligeledes ville øge den årlige bevilling til Jazzhouse Montmartre til 1,5 millioner kroner. Dette beløb blev afsat af et enigt kultur- og fritidsudvalg i september.
Del denne artikel
Forsøg med gratis skolemad gælder fra næste skoleår
Regeringen, SF og De Radikale er enige om finanslov for 2025, hvor der oprettes forsøg med gratis skolemad.
Det fremgår af finansloven, som er blevet præsenteret fredag.
På fredagens pressemøde fortæller børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), at skolemaden er et "storskalaforsøg".
- Vi får nu et storskalaforsøg med skolemad. Det er vigtigt, at det er på alle klassetrin. Det ser jeg frem til at forhandle på plads med SF og De Radikale, siger han.
Han tilføjer at forsøger kommet til at omfatte flere klassetrin i hele landet. Det er tanken, at forsøget skal gælde fra næste skoleår.
Del denne artikel
Pernille fødte sin søn tre måneder for tidligt: Nu er hun del af ny finanslov
Der er i finanslovsaftalen afsat penge til, at forældre til for tidligt fødte kan få mere barsel.
Det siger SF's Pia Olsen Dyhr fredag, hvor aftalen er blevet præsenteret.
Dermed bliver det borgerforslag, som Pernille Louise Rohrberg Kudsk fra København og Olivia Toftegaard Eriksen fra Guldborgsund har stillet, til virkelighed.
Tilbage i september mødte TV 2 Kosmopol Pernille Louise Rohrberg Kudsk. Selv fødte hun sin søn William 14 uger før termin, hvorfor han tilbragte de første måneder af sit liv på hospitalet. Netop sønnens forløb er årsagen til Pernille Kudsks kamp for mere barsel til forældre til for tidligt fødte børn.
Borgerforslaget fik stor opbakning fra SF, der også var partiet, som bragte det med ind til forhandlingsbordet.
Læs også: Nybagt mor i svært dilemma - vil ikke opdigte stress for at passe sit syge barn
Del denne artikel
Historiker blander sig i julemandsdebat: "Det duer ikke"
Religionshistoriker bakker op om lærer, der valgte at fortælle børn i 1. klasse, at der hverken findes nisser eller julemand.
Dit digitale aftryk
Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.
Du kan altid ændre dine præferencer senere.
Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her
Funktionelle cookies
Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.
Navn | Udbyder |
---|---|
__cf_bm | Vimeo |
_cfuvid | Vimeo |
AWSALB | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-0 | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-1 | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-2 | Amazon Web Services |
AWSALBAPP-3 | Amazon Web Services |
csrftoken | |
csrftoken | Openstreetmap |
jwplayer.bandwidthEstimate | no-domain |
jwplayerLocalId | no-domain |
Nødvendige cookies
Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.
Navn | Udbyder |
---|---|
__whseenVerticalVideosCrate | tv2kosmopol.dk |
-test-amp-cookie-tmp | tv2kosmopol.dk |
frequencyCategoryV2 | tv2kosmopol.dk |
recencyCategoryV2 | tv2kosmopol.dk |
recencyLastVisitV2 | tv2kosmopol.dk |
tv2reg_cookie_consent | tv2kosmopol.dk |
visitedPagesV2 | tv2kosmopol.dk |
visitHistoryFrequencyV2 | tv2kosmopol.dk |
Statistikcookies
Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.
Navn | Udbyder |
---|---|
_cb | Chartbeat |
_cb | Chartbeat |
_cb_expires | Chartbeat |
_cb_svref | Chartbeat |
_cb_svref | Chartbeat |
_cb_svref_expires | Chartbeat |
_cbt | Chartbeat |
_chartbeat2 | Chartbeat |
_chartbeat2 | Chartbeat |
_chartbeat2_expires | Chartbeat |
_t_tests | Chartbeat |
_t_tests | Chartbeat |
_t_tests_expires | Chartbeat |
_v__chartbeat3 | Chartbeat |
_v__chartbeat3 | Chartbeat |
_v__chartbeat3_expires | Chartbeat |
userId | tv2kosmopol.dk |
Markedsføringscookies
Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.
Navn | Udbyder |
---|---|
_ga | |
ct0 | X |
guest_id | X |
iutk | issuu.com |
LAST_RESULT_ENTRY_KEY | YouTube |
remote_sid | YouTube |
TESTCOOKIESENABLED | YouTube |
VISITOR_INFO1_LIVE | YouTube |
VISITOR_PRIVACY_METADATA | YouTube |
YSC | YouTube |
Ikke tildelte cookies
Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.
Navn | Udbyder |
---|---|
kosmopol_ovp_session | kosmopol.tv2reg.stream |
SRVNAME | kosmopol.tv2reg.stream |
XSRF-TOKEN | kosmopol.tv2reg.stream |
Præference-cookies
Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.
Navn | Udbyder |
---|---|
NID |