Da hun satte en magnet på stenen fra skolegården, vidste hun, at den var noget særligt

Meteoritten, Melina Hybel Jensen fandt som seksårig, er ældre end alt andet, der findes naturligt på jorden, fortæller professor og direktør.

På en februar-aften i 2016 så mange danskere et lys på nattehimlen.

Efterfølgende kunne man se i medierne, at der var tale om en meteorit, der var faldet ned et sted på Sjælland.

En af dem, der hørte om meteoritten i tv, var Marie Louise Jensen, der fortalte sin datter, Melina Hybel Jensen, om det.

Dengang var Melina Hybel Jensen bare seks år gammel, men der gik ikke lang tid, før hun pludselig stod med en tung, sort sten i hænderne i gården på sin skole.

- Jeg gik inden for i SFO’en med den, og så sagde jeg til pædagogerne, at jeg havde fundet en meteorit. Så sagde pædagogerne, at jeg bare skulle smide den væk, og at det var en normal sten, fortæller hun i ’Go’ morgen Danmark’.

Men det gjorde Melina Hybel Jensen heldigvis ikke.

Hun tog stenen med hjem, for hun havde en følelse af, at det ikke var en normal sten.

- Da jeg så kom hjem, puttede vi en magnet på, og den var magnetisk, og så vidste vi, at det var en meteorit.

Marie Louise Jensen sendte efterfølgende en e-mail til Statens Naturhistoriske Museum med et billede, og i dag, otte år efter, er den en del af en ny udstilling.

Nedenfor kan du se TV 2 Kosmopols indslag fra 2016, hvor Melina Hybel Jensen fortalte om sit meteorit-fund.

Ældre end noget andet på jorden

Meteoritten, som Melina Hybel Jensen fandt for otte år siden i skolegården, bliver nu en del af udstillingen ’'Vilde vidunderlige verden', hvor Statens Naturhistoriske Museum har valgt at udstille 1000 genstande fra deres lager.

For ifølge Nina Rønsted, der er konstitueret direktør på Statens Naturhistoriske Museum og professor ved Københavns Universitet, er stenen helt speciel.

- Den fortæller os noget om oprindelsen af vores solsystem, og det er også meget sjældent, at man finder så store dele, forklarer hun i ‘Go’ morgen Danmark’.

Meteoritten er ifølge Nina Rønsted 4,5 tusinde millioner år gammel og kommer fra et asteoridebælte langt ude i solsystemet.

- Den er ældre end noget som helst andet, vi har på jorden, fortæller hun.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Det er dog ikke kun historien om Melina Hybel Jensens fund, man kan læse om på udstillingen. De tusind objekter, der spænder fra hvalskeletter til grønlandske fossiler, er alle udstillet med historien om, hvordan de er blevet fundet, fortæller Nina Rønsted.

Findeløn er stadig hemmelig

Melina Hybel Jensen er i dag 14 år, og til presseåbningen af udstillingen besøgte hun museet for at fortælle om sit fund.

Er du stolt, eller tænker du, at det bare er sært?

- Det er ret stort, men det er også ret mærkeligt, siger Melina Hybel Jensen.

Om hun en dag skal studere noget naturvidenskabeligt, ved hun ikke endnu, men det har hendes interesse, fortæller hun.

Den sorte sten har hun ikke længere, men hun har fået noget andet i stedet for.

For det store meteoritfald udløste i 2017 dusører for i alt to millioner kroner, der blev udbetalt til alle dem, der indleverede de stykker, de havde fundet.

Det er stadig hemmeligt, hvor meget Melina Hybel Jensen fik udbetalt, men når hun en dag flytter hjemmefra, er der om ikke andet lidt ekstra penge på kontoen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik