- Det er næsten det værste, der kan ske i politik, siger kommentator efter dramatisk konflikt

Den højspændte konflikt i Moderaterne vil formentlig afspejle sig i kommende meningsmålinger, vurderer politiske iagttagere.

Moderaterne har efter alt at dømme et stort arbejde foran sig, hvis partiet skal genvinde vælgernes tillid i den kommende tid.

Det vurderer professor og valgforsker ved Aarhus Universitet Rune Stubager.

- Min forventning er, at vælgerne vil være tøvende i forhold til at stemme på et parti, som ikke virker til at have helt styr på butikken, siger han til TV 2.

Vurderingen kommer, efter at Jeppe Søe torsdag meddelte sin afgang fra Moderaterne i B.T.'s podcast "Q&CO".

Det skete efter intern uenighed om håndtering af et angiveligt dårligt arbejdsmiljø i partiets politiske sekretariat på Christiansborg. En konflikt, der de seneste dage har udspillet sig i fuld offentlighed.

- Når partier skændes internt, så flygter vælgerne. Det trækker bestemt i den forkerte retning, siger Rune Stubager.

quote Det er et parti, som er på kanten af at være blevet gjort godt og grundigt til grin

Noa Redington, politisk kommentator på TV 2

Politisk kommentator på TV 2 Noa Redington skønner tillige, at konflikten vil vise sig i kommende meningsmålinger.

Moderaterne fik hele 9,3 procent af stemmerne ved folketingsvalget i 2022 - og var populære i TV 2 Kosmopols sendeområde - og det vil ifølge Redington være "meget svært" at gentage. 

- Det er et parti, som er på kanten af at være blevet gjort godt og grundigt til grin. Det er næsten det værste, der kan ske i politik, siger Noa Redington til TV 2.

- Sexistisk klovnebus

B.T. skrev fredag 30. august, at en række nuværende og tidligere ansatte i partiet har sendt en indberetning om mobning og sexisme i Moderaternes sekretariat til Arbejdstilsynet.

Jeppe Søe har den forgangne uge været en højlydt kritiker af håndtering af sagen.

B.T. var også i besiddelse af en mail sendt af Søe til en række medlemmer fra partiets hovedbestyrelse. En mail TV 2 senere også kom i besiddelse af.

Heri gjorde Jeppe Søe det klart, at Moderaterne risikerer at blive »kastet ud i en af de sværeste kriser overhovedet« – altså med henvisning til det angiveligt problematiske arbejdsmiljø i partiets sekretariat.

- Alene det, som jeg har set beviser på, vil smadre vores parti – også qua vores historik som en sexistisk klovnebus, skrev Jeppe Søe ifølge B.T.

I de efterfølgende dage har han offentligt kritiseret, at partiledelsen, ifølge ham, ikke har iværksat tilstrækkelige tiltag for at komme til bunds i sagen.

Hans Redder, TV 2s politiske redaktør, hæfter sig ved, at fire ud af de 16 folketingsmedlemmer, der oprindeligt blev valgt til Folketinget for partiet, ikke længere repræsenterer Moderaterne på Christiansborg.

- Det er ret markant, det er ret mærkbart, og det er ret voldsomt, sagde han torsdag aften til TV 2 News.

Flere har trukket sig

Søe er således ikke den første moderate politiker, der har forladt partiet.

Tidligere trak Jon Stephensen sig tilbage, efter det kom frem, at det dengang 63-årige folketingsmedlem havde skrevet til en 19-årig partifælle, at hun var "smuk med den lækreste krop".

Også Mike Fonseca trak sig som følge af sit forhold til en 15-årig pige.

Derudover trak Kristian Klarskov sig under en måned efter valget, fordi Jyllands-Posten afslørede, at han stod bag en række firmaer med kort levetid og røde regnskaber, selv om han var blevet markedsført som en "serieiværksætter".

Den politiske redaktør pointerede, at for hver møgsag klistrer billedet af "en art klovnebus" mere og mere til partiet.

- Det sætter sig mere og mere fast hos vælgerne, lød det fra Hans Redder.

- Vi er efterhånden et sted, hvor det bliver rigtig svært for Moderaterne at blive kendt for andet end de her møgsager det næste lange stykke tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik