Maritime uddannelser rykker til Helsingør på grund af stigende popularitet
Flere og flere vælger at uddanne sig til bådebygger og sejlmager. For at skabe mere plads til de dygtige håndværkere flytter uddannelserne fra Hillerød til Helsingør.
Det synes helt oplagt, at maritime uddannelser skal ligge nær havet. Alligevel har U/NORDs bådebyggeruddannelse i årevis ligget i Hillerød.
Det skal dog være slut nu, hvor uddannelsen flytter til havnebyen Helsingør. Det fremgår af en pressemeddelelse fra U/NORD.
Flytteplanerne er ikke nye, men de er da blevet fremskyndet tre år. Det skyldes, at uddannelsen oplever en stigende interesse fra kommende studerende.
- Vi har de seneste 2 år set en markant vækst på de maritime uddannelser. Og vi dækker hele kongeriget og lidt til. Der kommer elever fra Hvide Sande, Hirtshals, Århus, Svendborg og Faaborg og også fra Færøerne og Grønland for at uddanne sig til bådebyggere hos os, siger Jacob Krøyer Olsen, der er uddannelseschef for de maritime uddannelser.
Derfor flytter uddannelsen allerede i august 2021 til lokaler på Rasmus Knudsens Vej - senere rykker uddannelsen helt tæt på havet, når eleverne indtager Værftshallerne helt nede ved havnen.
Rasmus Knudsens Vej betragtes altså som en mellemlanding, før uddannelsen rykker helt tæt på havet.
Helsingør trækker især, fordi der i forvejen eksisterer et maritimt miljø med maritime virksomheder som Knud E. Hansen, Kalechesmeden, Sejlservice - for ikke at glemme M/S Museet for Søfart, Veteranskibet SS Bjørn og skoleskibet Zar.
Det skaber nemlig gode muligheder for at skabe et studiemiljø med et stort fokus på det maritime.
Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Det er uddannelsens håb, at der kommer til at være foredrag og præsentationer fra virksomheder, kulturinstitutioner, andre uddannelsesinstitutioner samt maritime personligheder.
- Vores samarbejde med Helsingør Kommune er essentielt, for at vi kan skabe de optimale rammer for undervisningsfaciliteter, målrettet netop disse fag og dermed give mulighed for at udvikle os som uddannelse samt mulighed for at indgå i et maritimt miljø, udtaler direktør for U/NORD Flemming Zachariasen.
Uddannelsen til bådebygger rummer både smede-, træ- og kompositarbejde, og i dag ligger kompositværkstedet faktisk allerede i Helsingør. Derfor vil det også skabe en større sammenhængskraft at rykke alle værksteder til Helsingør, lyder det i pressemeddelelsen.