Uvis fremtid for beboere: Boligområde skal måske rives ned

En nedrivning af husene i Stævnen i Snekkersten er en reel risiko for beboerne. Det kom frem torsdag aften under et møde mellem dem og Boliggården.

Beboer Camilla Feldschau Petersen er ikke overrasket over den alvorlige udmelding, der kom på et møde torsdag aften i Helsingør.

Her fandt hun ud af, at hendes usikre boligsituation, ser ud til at blive endnu værre i fremtiden. For hendes nuværende lejebolig er måske i så dårlig stand, at den ender med at blive revet ned.

Torsdag aften var Camilla Feldschau Petersen og andre beboere fra Stævnen i Snekkersten nemlig inviteret til et møde med boligselskabet Boliggården, hvor arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco blandt andre også deltog og fortalte om problemerne med husene.

Her fortalte Boliggården blandt andet, at boligselskabet endnu ikke ved, om der bliver tale om en renovering af boligerne eller en nedrivning.

Ser ind i flere år med usikkerhed

Camilla Feldschau Petersen, der har boet i boligområdet Stævnen i Snekkersten med sin datter i cirka syv år, var selv med til mødet. Hun er ikke overrasket over, at der nu bliver talt åbent om en mulig nedrivning af boligerne i Stævnen.

- Det har jeg i virkeligheden tænkt fra starten, siger hun og fortsætter:

- For mig betyder det jo, at jeg ikke har udsigt til at komme hjem. Og hvis jeg vælger at blive, ser vi ind i en periode på flere år med usikkerhed, tilføjer Camilla Feldschau Petersen.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Camilla Feldschau Petersen har boet i boligområdet Stævnen i Snekkersten med sin datter i cirka syv år.
Camilla Feldschau Petersen har boet i boligområdet Stævnen i Snekkersten med sin datter i cirka syv år.
Foto: Privatfoto

I øjeblikket er hun genhuset i Helsingør Ferieby indtil næste fredag. Men hun ved ikke, hvad der skal ske bagefter. Det får hun formentlig at vide på mandag.

Beboerne fra boligområdet Stævnen i Snekkersten er evakueret og genhuset, fordi der er fundet alvorlige fejl i rækkehusenes konstruktioner. Så alvorlige, at der er fare for, at de styrter sammen.

Det var meldingen fra boligselskabet Boliggården til beboerne fredag den 2. februar. En historie, som TV 2 Kosmopol har fulgt tæt.

Bygninger præget af fejl

På mødet kom det også frem, at bygningerne er præget af mange fejl, der altså giver en risiko for, at de kan styrte sammen. 

For eksempel har mange af de bærende vægge slået revner, ligesom levetiden på mange af bygningernes elementer generelt er ved at være opbrugte.

Ifølge Camilla Feldschau Petersen er hovedproblemet, at etageadskillelsen ikke er hæftet ordentligt sammen.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Boligområdet Stævnen i Snekkersten.
Boligområdet Stævnen i Snekkersten.
Foto: Privatfoto

Derfor skal Boliggården undersøge, om det kan betale sig at renovere bygningerne og udbedre fejlene, eller om rækkehusene på sigt skal rives ned.

Men den proces kan tage flere år, lød det på torsdagens møde.

Boliggården: En ulykkelig situation

TV 2 Kosmopol ville gerne have interviewet Boliggårdens direktør, Pia Skov. Men det har Boliggården afvist.

I stedet har de sendt et skriftligt svar.

- I en sag som denne er der forskellige scenarier for en løsning i forhold til bygningernes fremtid. Som vi også fortalte vores beboere på mødet, er det endnu for tidligt at kunne sige, hvad løsningen for Stævnen konkret vil blive, skriver direktør Pia Skov blandt andet til TV 2 Kosmopol.

Pia Skov understreger, at Boliggården har meddelt beboerne, at det desværre kommer til at tage tid. Samtidig sætter hun ord på sagens alvor.

- Vi forstår så udmærket beboernes behov for at kende til deres fremtid i Stævnen - det er en ulykkelig situation for alle.

(Artiklen fortsætter under boksen) 

Spørg Os - Formular

_

Beboer: Sætter ikke kun lid til Boliggården

Til stede på mødet mellem Boliggården og beboerne var også Advodan Helsingør, der fortalte om lejernes rettigheder i den nuværende situation.

Her fik lejerne blandt andet at vide, at Boliggården har ret til at genhuse beboerne, men ikke pligt til det ifølge loven.

Lige nu er beboerne midlertidigt genhuset, men bliver der tale om en mere permanent ordning, kan de blive tvunget til at flytte til et andet område i Helsingør Kommune.

Det forklarer Camilla Feldschau Petersen, der nu tænker over flere scenarier i forhold til sin og datterens fremtidige boligsituation.

- Lige nu kigger jeg ind i forskellige muligheder. Jeg sætter ikke kun min lid til Boliggården. I forhold til genhusning kan vi ikke selv bestemme, hvor vi skal hen. Det skal være inden for kommunen, så vi kan ryge til Hornbæk. Og det vil ikke passe med min datters skole, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik