Antons faste skab: Her har hjemløseindsamlingen hjulpet
Anton er 33 år og hjemløs - og så har han fået et gratis skab gennem Projekt UDENFOR, der modtog penge fra TV 2 Lorrys hjemløseindsamling.
Hjemløse mister ofte deres ting. Personlige papirer, soveposer og tøj er tit blandt de genstande, der bliver stjålet eller forsvinder, når rygsækken ikke længere ligger under busken, hvor man lagde den.
Sådan er det ikke længere fra Anton - og det, selvom han er hjemløs.
Anton har nemlig fået et gratis skab gennem Projekt Locker Room, som er en del af hjemløse-arbejdet i Projekt UDENFOR.
Projektet var et af de mange tiltag, som den hjemløseindsamling TV 2 Lorry i samarbejde med en række foreninger afviklede sidst i januar i år.
Det lykkedes at indsamle over en halv million kroner til fordel for de hjemløse - og det kommer Anton til gavn.
Anton har ingen fast bopæl og bor hos forskellige venner, når det kan passe. Ellers bor han på gaden. Derfor er skabet blevet det eneste faste i Antons liv - og det er han meget glad for.
Skru op for lyden og hør Anton fortælle om sit personlige Locker Room i klippet ovenfor artiklen.
Herunder kan du se, hvad pengene fra indsamlingen bruges til:
Projekt UDENFOR:
Soveposer og daglige fornødenheder såsom varmt tøj og mad til personer, der sover på gaden, og som ikke ønsker kontakt med systemet - heller ikke, når det fryser 15 grader.
Desuden går pengene til særligt opsøgende socialt arbejde med medarbejdere, der kommer ud til den lille gruppe af gadesovere.
WeShelter:
Støtten går til herberger og væresteder og til at involvere endnu flere frivillige i arbejdet blandt hjemløse og socialt udsatte borgere.
WeShelter hjælper hjemløse med at få styr på deres gæld og økonomi eller laver mad sammen dem. WeShelter har tre herberger for hjemløse mænd og unge, en natcafe for hjemløse kvinder og fire væresteder for socialt udsatte i København.
Kirkens Korshær:
Pengene går til Mariatjenesten, hvor hjemløse bliver budt velkommen indenfor i varmen og får mulighed for et hvil og en kop kaffe.
Også varmestuerne i Istedgade, Torvegade og Fedtekælderen støttes. Her kan hjemløse for 25 få et måltid indenfor i varmen.
Midlerne går desuden til Kompasset, der er rådgivning for hjemløse migranter.
Ligeledes støttes kvindenødherberget på Vesterbro, som har overnatning og morgenmad for 6 kvinder. Herberget drives af frivillige medarbejdere.
Og til slut vil støtten gå til Sct. Nicolai Tjenesten, hvor man kan få en at tale med.
Blå Kors:
Blå Kors driver morgenmadscaféen Grace, hvor de ønsker at skabe et lille trygt rum, hvor hjemløse kan finde ro, få råd og blive motiveret til et anderledes liv.
Her kan de få et varmt måltid mad, en varm seng at sove i og ikke mindst basic rådgivning, om hvordan man kan komme videre i systemet.
De indsamlede midler vil gå til morgenmadscaféen Grace, hvor Blå Kors ønsker at etablere et bad til de hjemløse samt bagageopbevaring.
Frelsens Hær:
Der er stort behov for penge til bandager og plastre til de hjemløses fødder. Derudover ønsker Frelsens Hær også, at åbningstiden i værestedet Pakhuset, som i øjeblikket lukker klokken 14, også skal have åbent om aftenen.
Her kan hjemløse komme ind og få varme og omsorg og et varmt måltid mad.
Kofoedskole:
Støtten skal gå til forplejning, bad og tøj, opsøgende arbejde samt vedligehold af Kofoeds Skoles akutherberg, som har 9 pladser til unge hjemløse.
Kofoeds Skole koncentrerer sin hjemløseindsats omkring gruppen af unge hjemløse under 30 år. I dag er hver tredje hjemløs i Danmark et ungt menneske. Kofoeds Skole giver akut hjælp til unge hjemløse via kontaktstedet Kofoeds Kælder, og driver samtidig et ungdomsherberg for unge hjemløse med i alt 36 pladser.
SAND:
SAND ønsker ikke del i de indsamlede penge, men vil gerne være med til indsamlingen for at støtte de andre.
SAND er en interesseorganisation for hjemløse, der arbejder for at afskaffe hjemløshed og forbedre forholdene for de hjemløse, der nu engang er. SAND er de hjemløses vagthund i forhold til det sociale system, de giver stemme til en grupper, der ellers ikke bliver lyttet til.
Hus Forbi:
Hus Forbi støtter denne indsamling og opfordrer til, at man støtter de øvrige organisationer i indsamlingen. Hus Forbi er ikke modtager af de indsamlede midler, men håber, at folk vil købe hjemløse-avisen direkte af sælgerne.
Hus Forbi har til formål at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udsatte, der typisk ikke kommer til orde i medierne.
Hus Forbi ønsker, at de hjemløse og socialt udsatte sælgere får mulighed for at opbygge en positiv identitet, indgå i et inkluderende fællesskab og for at tjene deres egne penge.
Røde Kors Hovedstaden:
Røde Kors Hovedstaden ønsker ikke del i de indsamlede penge, men vil gerne være med i indsamlingen for at støtte de øvrige organisationers arbejde og for at fortælle om det store arbejde, organisationerne hver især gør.
I Hus Forbi’s lokaler drive Røde Kors en sygeplejeklinik, hvor frivillige sygeplejersker i 2015 havde 520 ”konsultationer”.
Røde Kors driver et herberg med plads til 12 hjemløse kvinder (snart 22), hvor du kan bo og hvor, der lægges en handleplan for den enkelte.
Røde Kors driver et Omsorgscenter, hvor hjemløse, der er for syge til at tage ophold på gaden eller på herberg, kan bo gratis i op til 14 dage og modtage den fornødne pleje og vejledning omkring sygdommen, en socialfaglig indsats og ikke mindst omsorg. Omsorgscentret har plads til 8 beboere.