Mangler over 600 studerende - men nu får pædagoguddannelse millionløft
Københavns Professionshøjskole glæder sig over, at regeringen vil tilføre flere ressourcer til pædagoguddannelsen. Lige nu kæmper, skolen med ar tiltrække studerende til vinteroptag.
Københavns Professionshøjskole er Danmarks største pædagoguddannelse, hvor man uddanner hver tredje pædagog i landet.
Her glæder dekan Annegrete Juul sig over, at pædagoguddannelsen får flere ressourcer, da regeringen vil tilføre uddannelsen 127,5 millioner kroner i perioden fra 2019-2022.
- Det vil få stor betydning i hverdagen. Så kan vi lave bedre undervisning, mindre undervisningshold og give mere feedback og støtte til de studerende, så de bliver bedre klædt på til virkeligheden, siger Annegrete Juul i en pressemeddelelse.
609 ledige pladser
Københavns Professionshøjskole har lige nu 609 ledige studiepladser på pædagoguddannelsen til vinter, som man gerne vil have fyldt op.
- Så jeg håber, at regeringens investeringer og signal om, at man tager pædagoguddannelsen alvorligt, kan få flere unge til at søge ind på uddannelsen, siger Annegrete Juul.
Foto: Johan Gadegaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Rift om pædagoger i fremtiden
Frem mod 2025 vil antallet af 0-5-årige stige fra 361.271 til 414.184. En stigning på 52.913. Og går man yderligere fem år frem, kan vi komme helt op på omkring 437.000, viser en analyse fra Kommunernes Landsforening.
Og stigningen vil slå hårdest igennem i hovedstadsområdet, hvor der bliver rift om pædagogerne i vuggestuer og børnehaver de kommende år.
- Der er allerede i dag flere kommunerne i hovedstadsområdet, hvor man kæmper med rekrutteringsudfordringer i daginstitutionerne. Så vores ambition på Københavns Professionshøjskole er klart at uddanne flere og dygtigere pædagoger de kommende år. De nye investeringer fra regeringen er et godt skridt på vejen, siger Annegrete Juul.