Fadøl for en krone: Her må gæsterne selv bestemme priserne i baren
Når Nørrebro Teater i København på lørdag har premiere på en ny forestilling, vil teatergæsterne blive mødt af barpriser, de nok ikke har set før.
En fadøl til to kroner, en cola til en flad femmer eller måske husets bedste rødvin til en rund 10'er.
Enhver restauratør må få kuldegysninger ved tanken om, at kunderne selv må bestemme prisen på de drikkevarer, de bestiller.
Men hos Nørrebro Teater vil man fra på lørdag og godt en måned frem lade gæsterne betale, det de ønsker, så her må man nok forberede sig på, at der vil blive skænket flere våde varer over disken end normalt.
De nye "priser" skal ses som et økonomisk og socialt eksperiment i forbindelse med premieren på forestillingen ”VI BETALER IKKE!”.
Teaterstykket handler nemlig om inflation og uretfærdighed – og om en flok handlekraftige kvinder, der gør oprør mod kapitalismen ved at stjæle de varer, de har behov for, nede i supermarkedet.
Pointen med eksperimentet er at strække forestillingens tematik helt ud i virkeligheden.
Det fortæller teaterdirektør fra Nørrebro Teater, Mette Wolf, til TV 2 Kosmopol.
- Vi ved slet ikke, hvordan det ender. Vi kan ende med at få et stort tab, vi kan ende med at få det ind, vi plejer, eller vi kan tjene på det, siger Mette Wolf og fortsætter:
- Hvis folk synes, det er skidesjovt, så er det bare dejligt. Vi gør det selvfølgelig for at lave noget larm omkring forestillingen, siger hun.
Får ikke lov til at bestemme billetpris
Priseksperimentet gælder kun til forestillingen VI BETALER IKKE! og kun for gæster med billet til dagens forestilling.
Prisen for billetten kan dog ikke selv bestemmes af teatergængerne, hvor disse kan købes for mellem 110 og 405 kroner.
Teaterdirektør Mette Wolf tør ikke at lade publikum bestemme prisen for billetten.
- Vi lever af at sælge billetter. Vi lever ikke af at sælge fadøl. Vores kerneydelse er teaterbilletter, så det er mere sårbart, hvis vi rører ved den struktur, siger Mette Wolf.
Forestillingen løber fra den 23. september til den 28. oktober, og tilbuddet i baren gælder i hele perioden. Selv tror Mette Wolf, at det bliver et sjovt eksperiment.
Hun påpeger dog, at hun har en aftale med publikumschefen om, at de løbende ser hinanden i øjnene for at se, om noget skal justeres – eller om de tvinges til at lukke eksperimentet.
Mette Wolf tror dog på, at det er et velopdragent teaterpublikum, der deltager i eksperimentet i forbindelse med forestillingen.
- Jeg håber, at man kan se den overordnede idé, og at man kan møde sig selv i en situation, som man ikke plejer at være i, siger Mette Wolf.