Nyåbnet københavnsk restaurant går fra nul til to Michelin-stjerner
Til mandagens Michelin-uddeling for nordiske lande i Turku i Finland løb særligt en københavnsk restaurant med al opmærksomheden efter en usædvanlig bedrift.
En nyåbnet restaurant i København er løbet med al opmærksomheden i restaurationsbranchen mandag aften.
Den københavnske restaurant Koan blev nemlig tildelt to Michelin-stjerner til mandagens uddeling af Michelin-stjerner.
Dermed går restauranten direkte fra nul til to stjerner. Og det sker efter restauranten blot har været åben i to måneder.
Ifølge Berlingskes madanmelder, Søren Frank, er det derfor en kæmpe bedrift af den københavnske restaurant.
- Det er temmelig vildt og usædvanligt. Jeg havde spået, at de en dag nok skulle få en stjerne, men jeg havde ikke troet, at det ville gå så hurtigt, siger han til TV 2 Kosmopol og slår fast:
- Kvaliteten er der til det.
Yderst sjælden bedrift
Det faktum, at restauranten er gået fra nul til to Michelin-stjerner i et hug er desuden noget, som Søren Frank kun mindes at have set en gang før.
- Det er meget sjældent, at man går fra nul til to stjerner eller mere, siger han.
Sidst det lykkedes en dansk restaurant at gå direkte fra nul til to stjerner var for restauranten Alchemist i 2020. Før det har også Noma genvundet to stjerner i den famøse guide efter længere tids lukning.
Efter restauranten slog dørene op til første åbningsdag for blot lidt over to måneder siden, så tvivlede Søren Frank på, om restauranten overhovedet kunne nå at komme i betragtning til en enkelt stjerne, som han havde spået dem til at få.
- Spørgsmålet er derfor, om der har været tid nok til at få det rette antal besøg, der kræves for at få en Michelin-stjerne, sagde han til TV 2 Kosmopol tidligere mandag eftermiddag.
Kristian Bauman er kok og indehaver af restaurant Koan, og han har tidligere været køkkenchef på Michelin-restauranten 108.
For ham betyder de to Michelin-stjerner meget. Særligt hvis man tager restaurantens historie i betragtning.
- Jeg havde ikke forventet det. Tillykke til alle i aften. Vores rejse har været meget lang. Vi startede i efteråret 2020, alt var usikkert og vi lavede take-away i fire måneder. Nu har vi den perfekte lokation på Langelinie, sagde han, da han fik overrakt prisen for de to Michelin-stjerner til Michelin-uddelingen i Turku i Finland mandag aften.
Foto: Mikko Stig/Lehtikuva/Ritzau Scanpix
Velforberedt arbejde skal hyldes
Det har tidligere krævet seks forskellige besøg af Michelin-guidens inspektører, før en restaurant har kunnet præmieres med to stjerner.
Derfor vidner Koans to nyvundne Michelin-stjerner om fornemt arbejde fra Michelin-guidens side, mener Søren Frank.
- Jeg havde knapt troet, at inspektørerne havde nået forbi restauranten endnu. Jeg er imponeret over, hvor velforberedte de har været fra Michelin-guidens side, siger han til TV 2 Kosmopol.
Men foruden Michelin-guidens fornemme arbejde, så er der kun én historie, der løber med al opmærksomheden til dette års Michelin-uddeling.
- Årets nyhed er Koan, slår han fast.