Selv om de har fået at vide, at de skal ud, så har beboerne på Corona Camping i Køge tænkt sig at blive - også selv om vinteren er på vej, og pladsen dermed burde være lukket efter sommeren.
- Hvorfor? Fordi det er mit hjem. Og det bliver det ved med at være.
Sådan lyder det fra en af de fastboende, Jeanette Jensen.
Og nu kan hun formentlig indstille sig på, at hun kan blive boende - i hvert fald vinteren over.
Køge Kommune har forsøgt at forlange, at en tilladelse til vintercampering bliver ophævet, men det krav har Corona Campings advokat, Knud Foldschack, anket - og dermed sættes udsætningen af beboerne i bero. Det til stor irritation for nogle af politikerne i Køge Byråd.
- Sagen blev anket en uge før ankefristens udløb. Og det er lige lige smart nok, for det betyder, at når den har opsættende virkning, så kan folk bo der mere eller mindre ulovligt i en vintersæson til, siger Erik Swiatek (S), der sidder i byrådet.
Årelang strid
Der er tale om en årelang strid mellem Corona Camping og Køge Kommune, som vil have lovlige forhold på pladsen.
Det betyder blandt andet, at det - ifølge kommunen - ikke skal være tilladt at bo fast på pladsen.
Men kravet afvises af pladsens ejere, som mener, at de - og Corona Camping - udfører et stort socialt arbejde, når beboerne kan bo hele året på Corona Camping. De ønsker i stedet, at det bliver lovligt for beboerne at blive boende hele året.
- De kan få et måltid mad hver dag. Der er sammenhold, og de hjælper hinanden. Det får dem til at vokse og blive en del af samfundet igen, siger en af de to ejere, Michael Farnø.
Og den indsats værdsættes af beboerne:
- De er så søde, og de har så stor social indsigt i mennesker og kan finde ud af, at der er forskel på folk - og hvordan de har det. De er smældhamrende dygtige, lyder det fra en af beboerne, Gitte Nissen.
Spørg Os - Formular
_
Træk, kulde - og langt til toilettet
Men livet på campingpladsen - særligt i vintersæsonen, er ikke et ordenligt liv, mener byrådsmedlem Erik Swiatek.
- Jeg mener ikke, at det er rimeligt, at vi i dagens Danmark har folk, der skal gå 200 - 300 meter for at komme på toilettet og bo i træk og kulde, siger han og fastholder, at kommunens krav er for beboernes egen skyld.
Den melding preller af på beboer Gitte Nissen.
- Her har jeg fundet noget helt specielt. Og jeg ville virkelig unde enhver, som sidder og har det skidt og lidt ensomt, hvis de kunne opleve noget lignende, som vi har her. For vi har det fantastisk.
Sagen om Corona Camping er langt fra ny.
I 2017 modtog kommunen en klage omkring helårsbeboelsen på pladsen, og siden har kommunen og campingpladsen bekriget hinanden med argumenter om at lukke vinteren over, mens campingpladsen har strittet imod.
Indtil nu er det fortsat ikke lykkes for kommunen at få lukket pladsen om vinteren.