Han smurte sig i glidecreme og vandt: Se billederne fra det årlige nøgenløb på Roskilde Festival

Vinderen havde forinden smurt sig ind i glidecreme i et forsøg på at være mere aerodynamisk.

Det årlige nøgenløb på Roskilde Festival bød på fest og farver for det fremmødte publikum.

Iført intet andet end kropsmaling og løbesko susede 22 deltagere afsted på ruten.

Det blev den 33-årige Jacques, der løb med titlen som årets mandlige vinder. Han kalder det for "de hurtigste 60 sekunder" i sit liv.

På kvindernes side var det den 32-årige Janny fra Norge, der kunne lade sig hylde som vinder.

Janny og Jacques vandt dette års nøgenløb.

- Det var helt fænomenalt, siger den forpustede vinder kort efter løbet.

Hun tænkte ikke over, at hun var nøgen. Kun på at vinde, siger hun.

Det var første gang, de begge deltog i nøgenløbet.

Jacques havde forinden smurt sig ind i glidecreme i forsøget på at være mere aerodynamisk, siger han med et smil.

Begge vindere var iført farverig kropsmaling og glimmer. De gav hinanden et stort kram efter sejren.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Afstemning

_

Det at skulle løbe nøgen foran mange mennesker, var ikke en hindring for den mandlige vinder.

- Hvis man gør det sammen, så hjælper det meget på det. Hvis det kun var mig herude, så ville det være meget grænseoverskridende, siger han.

- Men vi talte om inden, at det jo bare er kroppe. Vi har alle set nøgne kroppe før, så det skal nok gå.

Nøgenløb ros24

Jacques besluttede for et halvt år siden, at han ville deltage i nøgenløbet.

Han havde forinden smurt sig ind i glidecreme i forsøget på at være mere aerodynamisk, siger han med et smil.

Smurt ind i glidecreme efterlod Jacques de øvrige deltager i støvet bag sig.

Det havde ellers regnet i flere timer op til løbets begyndelse, men kort tid inden start smilede vejrguderne til deltagerne, og det klarede op.

Det våde græs så ikke ud til at påvirke deltagernes evne til at holde sig på benene.

Deltagerne jublede, da de kom i mål.

To af deltagerne i årets nøgenløb sad i kørestol og blev hjulpet rundt på banen af hjælpere. Den ene mand i kørestol kom undervejs på afveje og ramte ind i nogle publikummer, men nåede sikkert i mål.

Ud over prædikatet som vinder af årets nøgenløb, har de to deltagere også indhøstet en billet til Roskilde Festival 2025.

Der var fart over feltet til årets nøgenløb på Roskilde Festival.

Nøgenløbet foregår i campingområdet "Dream City", hvor ruten varierer fra år til år. Den plejer at være mellem 300 og 600 meter.

Nøgenløbet har været en tradition på festivalen siden 1998. I 2014 meldte festivalen dog ud, at man valgte at lukke løbet.

Det landede ikke godt hos flere af festivalens deltagere. Flere lejre gik derfor sammen om at stå for de fremtidige løb. Og dermed kan traditionen leve videre.