Skønhedsklinik brød coronalov 18 gange: Nu har ejere fået monsterbøder
Et punktum er sat i sagen om en skønhedsklinik i Roskilde, der nægtede at følge loven om nedlukning under coronapandemien.
Det koster ejeren og den daglige leder af skønhedsklinikken Cliuniq i Roskilde 200.000 kroner hver at have holdt salonen åben under coronanedlukningen i starten af 2021.
Det har Retten i Roskilde fredag slået fast, skriver Midt- og Vestsjælland i en pressemeddelelse.
Den 36-årige ejer, Osman Al Chami, var sammen med den daglige leder, en 34-årig kvinde - Osman Al Chamis hustru - tiltalt for ikke at have lukket butikken i en periode under pandemien, hvor en lov dikterede, at liberale erhverv – og herunder blandt andet skønhedsklinikker - skulle lukkes for at inddæmme coronasmitten.
I nedlukningsperioden, der varede fra 17. december 2020 til 6. april 2021, kom politiet forbi klinikken 18 gange og konstaterede, at der var åbent.
TV 2 Kosmopol skrev flere gange om Cliuniqs modstand mod coronarestriktionerne tilbage i 2021.
Blandt andet lykkedes det i marts måned klinikken at blive sigtet to gange på én time.
De mange sigtelser affødte tilmed en demonstration i byen, hvor et sted mellem 60 og 80 personer med bannere og slagsange gik fra klinikken og gennem Roskildes midtby, hvor de tordnede mod nedlukningen af samfundet.
Osman Al Chami har tidligere udtalt sig til flere medier, blandt andet SN.dk og BT, at han ikke fortryder, at han trodsede restriktionerne.
– Absolut ikke. Jeg er kun blevet stærkere i min beslutning, for jeg kan se, at hele verden er imod denne her måde, vi takler en virus, som 99,7 procent overlever, sagde han efter tiltalen var rejst sidste år.
For nylig har SN.dk desuden skrevet, at Osman Al Chami har været nødsaget til at dreje nøglen om på skønhedsklinikken.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Dømt for to andre forhold
Brud på coronarestriktioner var dog ikke de tiltaltes eneste hovedpine.
Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi blev de dømt for at have ydet kapitallån til sig selv i modstrid med selskabslovens regler samt udført hårfjerningsbehandlinger ved hjælp af laser uden de nødvendige kvalifikationer og autorisation.
Retten i Roskilde straffede dem hver med en bøde på 200.000 kroner samt konfiskation af den laser, der har været brugt ved behandlingerne.
- Der er tale om store bøder, som viser sagens alvor i forhold den situation, som samfundet stod i den gang. Vi havde håbet, at sagen oprindeligt kunne afgøres som tilståelsessag. Men de tiltalte kunne ikke erkende fuldt ud, og de ønskede i stedet en domsmandssag. Så der har været mange processuelle skridt, der har medvirket til, at sagen først nu har fundet sin afslutning, siger specialanklager Camilla Kragh fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.
De to har begge valgt at tage betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen til landsretten.