RUC undersøger - De ukendte partier (1:8)
I Danmark eksisterer der mange partier, som næsten ingen af os stemmer på. Mange af disse partier når aldrig op over spærregrænsen, og de fokuserer ofte udelukkende på meget lokalpolitiske sager. Men hvilke emner har de små partier fokus på, og hvad er det, der driver folkene bag.
RUC undersøger - Unge investorer (2:8)
Hos investeringsbankerne melder man om stigninger i antallet af yngre kunder under 30 år, men hvorfor vil flere og flere unge hellere bruge deres lønkroner på aktier end drinks i byen? Vi skal møde tre unge på 17, 18 og 24 år fra Københavnsområdet, der alle har det til fælles, at de bruger en stor del af deres tid på at investere i aktier.
RUC undersøger - I ludomaniens kloer (3:8)
I Danmark er det ulovligt at spille pengespil, hvis du er under 18 år. Alligevel viser tal fra Center for Ludomani, at flere og flere unge ender i spilafhængighed. Marcus Kondrup Nielsen gamblede med livet som indsat, og Marcus Nygaard oplevede, at hans afhængighed af spil gik hårdt ud over både økonomi, hans psykiske velværde og hans relationer til familie og venner. Men hvem er egentlig ansvarlige for det stigende antal af spilafhængige danskere.
RUC undersøger - Klima på skoleskemaet (4:8)
Kloden har problemer. Men hvordan skal vi sørge for, at de bliver løst? Måske ved at sætte klima på skoleskemaet? For ved at undervise børn og unge i natur, bæredygtighed og klima, kan vi måske ruste dem til at kunne håndtere klimaforandringerne. Men vi skal passe på, at de unge ikke bliver så overvældede, at det fører til klimaangst. Er klima på skoleskemaet den rette vej at gå?
RUC undersøger - Har jeg smittet mit ufødte barn? (5:8)
At blive forældre er for mange den største lykke. Men forestil dig, at dit barn bliver født med en virus, som vender op og ned på livet som nybagte forældre. Det skete for Anne og Nikolaj. Deres datter, Rose, blev smittet med den såkaldte cytomegalovirus under graviditeten.
RUC undersøger - De to procent (6:8)
De fleste tænker, at det er et luksusproblem at være højt begavet. Men desværre oplever højtbegavede børn ofte, at deres begavelse er mere en byrde end en gave. Højtbegavede børn keder sig oftest i skolen, og i nogle tilfælde fører mistrivslen sociale problemer med sig. Men hvordan lærer man at se børnenes krøllede hjerner og sind?
RUC undersøger - Mellem tro og tradition (7:8)
Har du nogensinde været i en kirke, hvor træbænkene er skiftet ud med sofaer, og nadveren består af Chili sin Carne og flaskeøl? Og kan du forestille dig, at kristne budskaber kan komme til udtryk i en hiphop koncert med diskokugle og neonlys? Kan traditionelle og alternative tilgange følges ad i folkekirken anno 2021?
RUC undersøger - Mellem to stole i folkeskolen (8:8)
Julie på 13 år har social angst og svært ved at gå i skole. Hun har været fraværende i mere end 15 sammenhængende skoledage, og det betyder, at skolen har pligt til at undervise Julie i hjemmet eller online. Det er der bare ingen, der har fortalt hendes forældre.