Bestyrelsesmedlem i Roskilde Bank: - Vi kunne have ønsket noget andet
Tirsdag blev Roskilde Banks tidligere ledelse frifundet for erstatningsansvar for bankens enorme tab under dens kollaps i 2008.
Ledelse og revision er ikke ansvarlige for de tab, Roskilde Bank led, da den kollapsede under finanskrisen i 2008. Det har Østre Landsret i dag afgjort.
Dermed går blandt andre tidligere bankdirektør Niels Valentin Hansen og bestyrelsesformand Peter Müller fri.
Ole Bjørn Nielsen har fulgt sagen, siden den startede for to år siden. Han sad i bankens bestyrelse, men trak sig i protest over den mangeårige direktør Niels Valentin Hansen, som han anså for diktatorisk.
Uforsvarlig ageren
Efter dommen i dag var Ole Bjørn Nielsen ærgerlig på aktionærernes vegne. Han havde håbet på et andet udfald.- Det må man nok sige. 40.000 aktionærer i Roskilde Bank har tabt penge på det her. De kunne godt have ønsket sig noget andet, tror jeg på. Men sådan er det, lød det fra det tidligere bestyrelsesmedlem.
Hvilke følelser har du lige nu?
- De er ikke anderledes end enhver anden aktionær, som har tabt penge på en direktion, der har ageret uforsvarligt, sagde Ole Bjørn Nielsen efter dommen.
Tusindvis af aktionærer led tab
Roskilde Bank krakkede efter at have lånt milliarder ud til fallerede ejendomsprojekter. Noget der ramte tusindvis af aktionærer, og mange mente, at ledelsen slap for billigt.
Undervejs i retssagen har den tidligere direktør nægtet at være ansvarlig for bankkrakket. Og i dag kom afgørelsen så. Landsretten kritiserer den tidligere bankledelse, men vurderer, at den ikke kan gøres økonomisk ansvarlig.
Den tidligere direktør var ikke til stede, men det var den forhenværende bestyrelsesformand.
- Jeg er godt tilfreds, jeg er glad nu, sagde Peter Müller efter frifindelsen.
Langer ud efter Finansiel Stabilitet
Niels Valentin Hansens advokat Arvid Andersen langede efter dommen hårdt ud efter Finansiel Stabilitet, der har kørt sagen.
- Jeg synes jo ikke, det skal udvikle sig til sådan et beskæftigelsesprojekt for velbjærgede advokater, hvor man kører alle mulige sager. Så jeg vil da appellere til Finansiel Stabilitet om, at man besinder sig i forhold til, om man skal gå videre med sagen.
Dommen i dag er bare den seneste, hvor Finansiel Stabilitet har forsøgt at gøre bankledelser økonomisk ansvarlige efter finanskrisen.
Det har kostet flere hundrede millioner at køre disse sager mod blandt andre Amagerbanken, Ebh Bank og Capinordic, men indtil videre kun med små gevinster.
Finansiel Stabilitet havde i dag ingen kommentarer.