Der dufter af kanel, når man træder ind i Thomas Thejlls forretning på Vimmelskaftet i København.
I montren står dagens udvalg af snegle. Ikke bare den klassiske med hvid glasur og kanel, men også varianter med karamel, Nutella, pistacie eller brunsviger.
Man må sige, at kanelsneglen er blevet en pejlemærket i hans karriere.
Han har været bager i 30 år, og som ung skabte han onsdagssneglen i sin bagerforretning i centrum af København.
- Da jeg var lidt yngre, skabte jeg noget, der hed onsdagssneglen i Sct. Peders Stræde og satte den på landkortet. Idéen med den, var, at det var en stor snegl, og det var kun om onsdagen, for det var den dårligste omsætningsdag, siger Thomas Thejll.
De solgte hundredevis af snegle hver onsdag, hvor både studerende og virksomheder i området vidste, at onsdag var snegledag.
I dag driver han forretningen Cinnamon & Coffee, hvor sneglen igen spiller hovedrollen.
Kanel i privaten
Han synes selv, at de bager byens bedste snegle. At de 30 år som bager med en særlig interesse for kanelsneglen har givet ham ekspertisen. Han har sammensat dejen, så den består af både wienerdej og bløddej.
- Det er sådan en proces, der er 24 timer undervejs, forklarer han, efter han har sat en frisk plade i ovnen.
- Det er også den, vi bruger mest energi på, vi har ikke 50 andre ting, siger han.
Jeg er gået lidt længere ved at kalde min sidste nye datter for Cinnamon
Sneglene bager de hele dagen, så de hele tiden er friske, og så butikken dufter af kanel.
Der er nemlig kanel i alle varianterne af snegle, men det er stadig den klassiske, der er både hans egen og kundernes foretrukne.
- Den står for omkring 60 procent af salget, siger han.
Man må sige, at han har sat en streg under, hvilken betydning kanel har for ham. Først har det fået en del af butiksnavnet, og nu har det også sneget sig ind i privaten.
- Jeg er gået lidt længere ved at kalde min yngste datter for Cinnamon, siger Thomas Thejll og smiler.
- Hun hedder simpelthen kanel. Så må vi se, hvad de kommer til at kalde hende i skolen.