Mistænkt for livsfarligt skub “holdt sig for sig selv”

En 29-årig mand beskrives som en stille og tilbageholdende type. Ved grundlovsforhør stirrede han tomt ud i luften.

Det var en fåmælt 29-årig mand, der søndag morgen blev fremstillet i et grundlovsforhør i Københavns Byret, mistænkt og sigtet for at stå bag et uhyggeligt drabsforsøg på en 19-årig kvinde på Nørreport Station i fredags.

Den 29-åriges stilfærdige adfærd i retslokalet stemmer overens med den beskrivelse, som en person med kendskab til manden har præsenteret for TV 2.

- Han er meget tilbageholdende. Den stille type. Han holdt sig meget for sig selv, fortæller personen til TV 2.

Har arbejdet som pizzabud

Af hensyn til kildens sikkerhed har TV 2 valgt at anonymisere personen. TV 2 er bekendt med vedkommendes identitet.

Ifølge kilden taler den 29-årige dårligt dansk, men han kan et par høflighedsfraser.

- Jeg har kun snakket dansk med ham. Man har ikke kunnet have en helt almindelig samtale med ham, men man kunne godt give ham en besked.

Den 29-årige mand har ifølge TV 2s oplysninger blandt andet arbejdet som pizzabud.

Kilden havde ikke kendskab til, at manden var socialt anlagt eller tilbragte tid med venner eller bekendte.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Har et fremmedpas

TV 2 har erfaret, at manden er afghansk statsborger. Tolken under grundlovsforhøret oversatte også til dialekten dari, som er en variant af persisk, der tales i Afghanistan.

Manden har et dansk-udenlandsk pas, også kendt som et fremmedpas.

Ifølge Udlændingestyrelsen er en udlænding med opholdstilladelse i Danmark i visse tilfælde berettiget til at få et pas udstedt af de danske myndigheder – det kaldes også et fremmedpas.

Det kan blandt andet være, hvis personen er forhindret i at få et pas af myndighederne i sit hjemland, eller hvis personen er flygtning.

Stirrede tomt ud i luften

Den 29-årige mand ville under grundlovsforhøret søndag ikke forklare sig. Det var ikke på grund af sprogbarrieren, men snarere hans psykiske tilstand. Ifølge forsvarsadvokat Henrik Karl Nielsen var han ikke i stand til det.

- Det giver ingen mening, at han udtaler sig, sådan som han har det, sagde han.

Billedet, der blev tegnet af manden ved weekendens grundlovsforhør, tyder på, at manden lider af psykiske udfordringer.

- Det er vigtigt for mig, at han opholder sig under nogle forhold, hvor han er tilset af læger, der kan hjælpe ham med det, han har behov for, sagde forsvarsadvokaten under grundlovsforhøret.

Iklædt en grøn sweater, sorte joggingbukser og klipklapper uden sokker sad den 29-årige mand under det meste af retsmødet med krydsede ben under sin stol og stirrede tomt ud i luften i retning mod dommeren.

Det så ikke ud, som om den mørkhårede mand lod sig påvirke af de voldsomme beskrivelser af drabsforsøget, anklageren læste op for retslokalet, mens en kvindelig tolk lavmælt oversatte for ham.

Her lød det, at han ifølge politiet havde stået på lur bag en søjle på en af Nørreports perroner. På et tidspunkt løb han frem mod en 19-årig kvinde, der stod og lyttede til musik. Han skubbede hende hårdt i ryggen, så hun røg ned på skinnerne.

Et S-tog kom kørende imod hende, men det lykkedes hende at komme i sikkerhed på perronen.

Det hele skete ifølge anklageren på under ti sekunder.

Skar sig selv

Dommeren besluttede søndag, at manden skulle varetægtsfængsles i surrogat. Det vil sige, at han ikke placeres i et fængsel, men på en psykiatrisk institution.

Det kan skyldes, at den 29-årige gjorde skade på sig selv umiddelbart inden sin anholdelse natten til lørdag.

Da politiet troppede op på den sigtedes adresse i Glostrup, hvor han boede til leje, måtte betjentene skaffe sig adgang til hans værelse, da han ikke åbnede selv.

Betjentene fandt ham stående, kun iklædt underbukser, med blod på gulvet, fortalte anklageren.

Han havde skåret i begge sine håndled, og på værelset fandt politiet et afbrækket barberblad med noget, der lignede blod på.

Hans skader, som kunne ligne et forsøg på at tage sit eget liv, måtte lørdag behandles med drop i 16 timer på Hvidovre Hospital.

Har du tanker om selvmord?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Ring til Livslinien på 70 201 201.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik