Folk hungrer efter fjernvarme - nu er et tilbud på vej til 2.000 husstande
2.000 husstande med olie- eller gasfyr kan nu sige ja tak til fjernvarme. Men det kræver, at tilslutningen er stor nok.
Vestforbrænding sender nu et tilbud om fjernvarme til de første 2.000 potentielle kunder, som kan komme på Vestforbrændings fjernvarmenet.
Borgerne bor i kommunerne Herlev, Furesø, Gladsaxe, Ballerup og Lyngby-Taarbæk.
Det oplyser Vestforbrænding i en pressemeddelelse.
Det er dog ikke alle borgere, der har mulighed for at få fjernvarme og som bor i disse kommuner, der får besked med det samme.
De første 2.000 potentielle kunder kan forvente fjernevarme fra 2024. Men de kan allerede nu sige uforpligtende ja tak til fjernevarme. Det vil nemlig give Vestforbrænding en indikation af, om tilslutningen i et område er stor nok til, at det giver mening at grave og lægge fjernevarmerør.
Fjernvarme er billigst
- Vi ved, at mange venter utålmodigt på fjernvarmen og kæmper med høje gasregninger. Derfor forventer vi, at langt de fleste gerne vil med i fjernvarmefællesskabet. Men vi kan ikke tilbyde fjernvarme i et område, hvis over halvdelen siger nej. Så bliver omkostningerne for store, siger Anne Rosenkilde Lajer, der er kundechef for fjernvarme i Vestforbrænding, i pressemeddelelsen.
Sidste år slog naturgaspriser og oliepriser den ene rekord efter den anden på grund af Ruslands invasion af Ukraine.
Men den seneste tid er priserne faldet igen – og de har nu ramt det laveste niveau siden september 2021.
Det er dog fortsat billigst at varme boligen op med fjernvarme, skriver Videncentret Bolius.
Ser man på den rene varmepris, er fjernvarme den billigste måde at opvarme sin bolig på, hvis man bruger de seneste priser som udgangspunkt.
Dog er fjernevarmepriserne formentlig steget lidt siden august 2022, som er de seneste tal, Bolius har.
Flere får besked løbende
Boligejere med fjernvarme skal i snit af med 13.500 kroner om året for at opvarme et typisk hus.
Til sammenligning skal borgere med gasfyr af med cirka 25.000 kroner om året, og borgere med oliefyr skal af med cirka 27.000 kroner om året, viser helt friske tal fra januar og februar 2023, ifølge Bolius.
Vestforbrænding forventer, at tidsplanen for de resterende godt 28.000 potentielle kunder vil falde på plads i løbet af 2023, og de vil løbende få besked.
Over 30.000 borgere har således mulighed for at komme på Vestforbrændings fjernevarmenet, hvis tilslutningen er stor nok i det pågældende område.
Udover de nævnte fem kommuner får borgere i Frederikssund og Egedal kommuner også tilbud om fjernvarme fra Vestforbrænding. Det er dog endnu uvist hvornår.