Hans undrer sig: Hvordan kan brændeovne være tilladt i byerne?

Det kan virke sært, at der er mindre regulering af vores brændovne end af vores biler, når brændeovnene udleder flere partikler end den samlede bilpark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Levende ild er hyggeligt at se på, men ikke altid en fornøjelse for naboerne.

Svaret Kort

  • Brændeovne i et villakvarter kan udlede flere partikler end biler på H.C. Andersens Boulevard i myldretiden

  • Der er ingen videnskabelig dokumentation af, hvor skadelige partikler fra brændeovne er

  • Fire kommuner i hovestadsområdet behandler lige nu et forbud mod brændeovne fra før 2008

Når Hans Hansen åbner et vindue på villavejen i Kastrup, må han alt for ofte skynde sig at lukke det igen:

- Jeg bor i et område hvor der er mange brændeovne. Nogle gange kan vi næsten ikke lufte ud, for luften udenfor stinker, fortæller han TV 2 Kosmopol.

Ud over det skøre i, at man ikke kan lufte ud på sin egen matrikel, er Hans Hansen heller ikke tryg ved den sure røg:

- Jeg har har læst, at brændeovne udleder flere partikler end biltrafikken gør, og så det burde være en let frugt at plukke ned at forbyde brændeovne i bymæssig bebyggelse. Selvom jeg tror, det vil være upopulært at gøre noget ved det, erkender han.

Hans Hansen har prøvet at tale med sine naboer i villakvarteret og lagt et link om, hvordan man minimerer røgen, op i ejerforeningens gruppe på facebook. Uden at det har gjort nogen forskel. 

Derfor har kan skrevet til TV 2 Kosmopol gennem Spørg Os

- Hvorfor er brændeovne i bymæssig bebyggelse så fredet, når nu de udleder endnu flere partikler i luften, end den samlede biltrafik?, spørger han.

Det undersøger vi her!

(Artiklen fortsætter under boksen)

Sådan tænder du op med minimal røg

Mange af os har lært at tænde op med gamle aviser, så små pinde og brændestykker øverst.
Forkert.

Tænd i stedet for op sådan her for mindst mulig røgudvikling:

  • De største stykker brænde skal ligge nederst

  • De mindre brændestykker ovenpå

  • Øverst lægger du et par optændingsposer

  • Åbn helt for luftspjældet, inden du tænder op

  • Sæt ild til optændingsposerne

  • Når ilden har godt fat i træet, kan du skrue ned for lufttilførslen

Kilde: Bolius

Brændeovne vs biler

Det lyder voldsomt, at vores brændeovne skulle udlede flere partikler end vores biler. Så vi opsøger Tue Patursson, der er fagekspert i indeklima hos videnscenteret Bolius. Og for øvrigt selv indehaver af en brændeovn.

Han fortæller, at 70 procent af den luftforurening, vi har i Danmark, kommer fra udlandet. 

- Men af den del, der er tilbage, stammer 60 -70 procent faktisk fra brændeovne. Laver man målinger på enkelte villaveje, hvor der er brændeovne i området, er der flere partikler i luften, end hvis man står på H .C. Andersens Boulevard midt i København i myldretiden. 

Så det kan give rigtig mange partikler, når der bliver fyret op i brændeovnene, siger Tue Tue Patursson.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tue Patursson er ekspert i indeklima og ved, at levende ild skaber partikler. Til gengæld kan du følge hans simple råd til god optænding højere oppe i artiklen.
Foto: Morten Raarup/TV 2 Kosmopol

Betydningen af partiklerne

Videnskabeligt er det svært at dokumenter hvor skadelige partiklerne fra brændeovne er i forhold til andre partikelforurenere.

- Det kan næsten ikke undgås det her er sundhedsskadeligt. Partiklerne ligner så meget dieselpartikler, og dieselpartikler ved man godt er skadelige, siger Tue Patursson fra Bolius.

Spørg Os

Klik og stem på ugens udvalgte spørgsmål her
+

_

Lars Gunnarsen har brugt det meste af sit arbejdsliv på at forske i betydningen af partikler for vores sundhed, blandt andet som professor ved Aalborg Universitet. I dag er han selvstændig indeklimarådgiver.

- Partikelforurening er den suverænt den største synder i forhold til danskernes sundhed. Der er 3.900 danskere, der hvert år dør tidlig af især hjerte-karsygdomme på grund af udefrakommende partikler, siger Lars Gunnarsen.

Mens der typisk er stor politisk bevågenhed på at holde trafik væk fra tætbeboede områder, er der ikke det samme fokus på brændeovnene.

- Brændeovne er jo særligt slemme, fordi det er der, hvor vi bor. Så der er jo mange danskere der bliver udsat for brænderøg, siger Lars Gunnarsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lars Gunnarsen er ekspert i partikelforurening og mener, at brændeovne er belastende i tæt befolkede områder, fordi de udleder partikler der, hvor vi bor.
Foto: Morten Raarup/TV 2 Kosmopol

Kommunernes nye mulighed

Der er lovgivning om, hvor meget brændeovne må svine, både i Miljøbeskyttelsesloven og i Brændeovnsbekendtgørelsen. Men kravene til for eksempel dieselbiler er langt strengere end til brændeovne. 

I sommers fik kommunerne som noget nyt lov til at forbyde brændeovne, som er fremstillet før 2008. 

- Gamle brændeovne forurener 3 -5 gange mere end nye brændeovne. Eller 80 procent mere, er der også tal, der siger. Så der er en god grund til, at der bliver skiftet ud i brændeovne, siger Tue Patursson fra Bolius.

Vi har spurgt kommunerne i hovedstadsområdet, om de har benyttet sig af den nye mulighed. 

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

De fire øverste kommuner i oversigten er i gang med at behandle et forbud mod gamle brændeovne. Ishøj er i gang med at undersøge, om der overhoved er et problem.
Foto: Morten Raarup/TV 2 Kosmopol

Svaret fra kommunerne

Langt størstedelen af hovedstadsområdets 34 kommuner ønsker ikke at forbyde gamle brændeovne.

20 kommuner har svaret, at de ikke har nogen aktuelle planer om at indfører forbud

Kun fire kommuner - København, Frederiksberg, Roskilde og Rudersdal - er ved at behandle et forbud. Ishøj kommune er i gang med at undersøge omfanget af ældre brændeovne i kommunen.

De resterende ni kommuner har ikke svaret på TV 2 Kosmopols undersøgelse.

(Artiklen fortsætter under boksen)

Tjek din brændeovn, når du køber bolig

En gammel brændeovn forurener op til fem gange så meget som en moderne ovn. Jo mere moderne en model, jo bedre er det for miljøet og for din sundhed.

Boligkøbere har siden august 2021 været forpligtede til at oplyse, om der står en brændeovn eller en pejseindsats i den bolig, de har købt.

Det blev samtidig lovpligtigt at skifte eller skrotte brændeovnen eller pejseindsatsen, hvis ovnen er produceret før 2003.

Kilde: Brændefyringsportalen.dk

Hvad siger Folketinget?

Hvis der skal skrappere regler for brændeovne, som vores spørger Hans Hansen ønsker, skal de komme fra Christiansborg.

Men er der politiks vilje til stramninger i folks egne hjem?

Ja, hvis du spørger Carl Valentin, der er miljøordfører for SF, valgt i Københavns Storkreds:

- Vi skal have strammere lovgivning til brændeovnene, vi skal bruge filtre i højere grad, og så synes jeg også, at man lokalt skal have mulighed for at forbyde brændeovne, især i tætbefolket områder. Det er der, det er vigtigt. 

Hvis man har et sommerhus, der ligger meget isoleret fra alle mulige andre mennesker, så har det ikke helt så store konsekvenser, siger Carl Valentin (SF)

Alexander Ryle er miljøordfører for Liberal Alliance, også valgt i Københavns Storkreds. Han vil hellere gøre det lettere og billigere at tilslutte sig en kollektiv varmeforsyning, så man slet ikke behøver en brændeovn:

- Vi vil ikke gå ud og sige, at vi nationalt skal indføre et forbud, for behovet er ikke lige stort i hele landet, siger Alexander Ryle (LA).

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der var lystig ild i pejsen på Christiansborg, da vi tog derind for at stille Hans Hansens spørgsmål til vores politikere. Helt uden partikler, da pejsehyggen er ren video.
Foto: Morten Raarup/TV 2 Kosmopol

Anne Paulin er miljøordfører for regeringspartiet Socialdemokratiet. Hun mener, at kommunerne lige skal have en chance for at bruge lovgivningen fra i sommers:

- Vi har bestemt ikke udelukket, at vi skal kigge endnu mere på brændeovnene, og vi har netop givet kommunerne nogle muligheder for, at de også kan gå ind og sætte nogle regler og få flere af de her brændeovne skiftet ud.

Det er vigtigt, at vi får luftforureningen bragt ned i Danmark. Der er stadigvæk for mange, der dør og bliver syge af luftforurening, siger Anne Paulin (S)

Et ømtåligt emne

Vi har som menneske-art elsket at samles rundt om levende ild fra det øjeblik, vi fandt ud af at lave den. Så når Hans Hansen spørger, hvorfor brændeovne i byerne er fredede, handler det meget om respekten for det. 

Er det lidt politisk betændt at lovgive om brandovne?

- Ja, det er det. Jeg har mødt masser af modstand på det. Jeg vil sige, at der er også mange, der synes, at det skal reguleres, når de hører om, hvor store konsekvenserne er, siger Carl Valentin fra SF

- Men jeg er også selv vokset op med brændeovn. Jeg har da også siddet foran pejsen med hunden og hygget. Det er bare så dejligt at sidde foran en brændeovn. Så jeg kan godt forstå, at der er mange, der har et ønske om at bevare den.

Jeg tror også bare, at man må sige ærligt, at det ikke er en bæredygtig og miljørigtig måde at holde varmen på i større byer. Det er det simpelthen ikke, fordi konsekvenserne i forhold til luftforurening er så store, siger Carl Valentin (SF)

Alexander Ryle fra Liberal Alliance opfordrer til, at ejerne af brændeovne i byerne tænker mere på naboerne:

- Jeg synes også, at det er vigtigt med hygge, og vi skal også passe på med at gå ind og forbyde alting. Der er rigtigt mange ting, der er usundt, og vi skal jo ikke forbyde alt, men vi er nødt til at tage det her mere seriøst, end vi har gjort tidligere.

For den hygge, man får, påvirker jo også naboerne. Og der synes jeg, at det er et meget sundt, liberalt princip, at man prøver at begrænse de negative konsekvenser, ens adfærd forsager, siger Alexander Ryle (LA)

Anne Paulin fra Socialdemokratiet er egentlig ret fortrøstningsfuld:

- Ja, der er mange holdninger til det her spørgsmål, men der også er en ret stor forskel på de gamle brændeovne, som udleder meget partikelforurening, og nogle af de nyere, som er blevet meget bedre og sikrere i forhold til luftforurening. Så det er også noget med at få de her gamle ovne skrottet, siger Anne Paulin (S).

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tænd op på denne måde med helt tørt træ, nul papir og de største brændestykker nederst.
Foto: Morten Raarup/TV 2 Kosmopol

Hvad kan vi selv gøre?

Heldigvis er der meget, vi selv kan gøre for at hygge hensynsfuldt. For måden vi bruger brændeovnen på, er afgørende for hvor mange partikler der udledes. Først og fremmeste skal brændet være tørt. 

- Vi skal under 18 procents fugtighed i træet. Det nemmeste, hvis man er ude og har købt noget brænde, er, at man skal være sikker på, at det har ligget i et år. Gerne to år, så er man ret sikker.

Hvis man tager brændet ind dagen før, man skal bruge det, kan man være sikker på, at det ikke har lidt ekstra overfladefugt på sig, siger Tue Patursson fra Bolius.

Han anbefaler ejere af brændeovne at købe en fugtmåler, der gør det let at vide, om brændet er klar til at lyse op uden de store gener for en selv og andre. En fugtmåler behøver ikke at koste mere end 150 kr. 

Ikke imponeret

Hans Hansen, som stillede spørgsmålet, forstår glæden ved bål i hjemmet, men synes stadig ikke det er hensigtsmæssigt i kvarter som hans:

- Levende ild er noget, vi er vant til. Jeg synes selv, det er hyggeligt. Men det duer ikke i et villakvarter, når dunsten er er ulideligt, og man må opgive at lufte ud, fordi luften udenfor lugter af sur brændeovn, siger Hans Hansen.

Når politikerne på Christiansborg ikke vil lovgive yderligere, kunne han godt tænke sig, at flere kommuner brugte den nye mulighed for at regulere de private brændeovne:

- Jeg synes, det er ringe, at så få kommuner kræver, at folk skal bruge nye ovne og fyre med ordentligt brænde. Når man går ned gennem et villakvarter, der oser af sur røg, kan ingen være i tvivl, om folk har en gammel ovn eller fyrer med alt muligt, siger Hans Hansen.

Bedre vejledning til hjemmene

Han opfordrer kommunerne til, at de i det mindste kunne uddanne brændeovnsejerne bedre:

- De kunne give bedre vejledning gennem skorstensfejerne om, hvad man må brænde af, og hvordan man tænder op. Jeg kender folk, som har brændeovn, men hvor jeg ikke kan lugte noget hverken inden- eller udenfor, og hvor det ikke oser som i mit nabolag. Så det kan lade sig gøre, siger Hans Hansen.

Tak til Hans for spørgsmålet!

Hvis du også undrer dig over noget, som vi kan undersøge journalistisk, så skriv dit spørgsmål i boksen nedenunder:

Spørg Os

Hvad undrer du dig over i hovedstadsområdet? Stil dit spørgsmål her
+

_

Link kopieret!

Mere fra Spørg Os

Seneste nyt

play-circle play-circle Læs op

Journalisten Jens Olaf Jersild er død

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Den kendte journalist Jens Olaf Jersild er død. Han blev 65 år. Det oplyser familien til Ritzau.

Jens Olaf Jersild var kendt som en dygtig, debatskabende og markant journalist gennem årtier.

Jens Olaf Jersild, der var søn af reklamedirektør Morten Jersild og dennes hustru, Else Trein Dirchsen Jersild, blev født i 1959 i det indre København og blev med tiden storebroderen i en søskendeflok på tre.

Han gik på Krebs’ Skole, blev nysproglig student fra N. Zahles Gymnasium og vidste i en meget tidlig alder, inspireret af Watergate-affæren, at han ville være journalist.

Jersild blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1982 som 23-årig og var derefter ansat på Berlingske Tidende. Herfra kom han i 1984 til DR som programmedarbejder på TV-Avisen og tv.

Senere kom han med i DR TV's Dokumentargruppe og blev vært for programmerne "Profilen" og "Rapporten" og i 2003 vært og redaktør på "Dilemma".

Siden skiftede han til "den kloge" lillebrorkanal DR2 med en række andre programmer, blandt andet "Jersild & Spin" fra 2005 og "Jersild Live" 2008-2012.

Jens Olaf Jersild stoppede efter 34 år i DR i 2018 i forbindelse med en omstruktureringsrunde, og i årene efter fordybede han sig i flere andre projekter.

Jens Olaf Jersild, der var hjertesyg, sov uventet ind kort før jul. Han efterlader sig sønnen August.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Grøn energi som sol- og vindenergi har betydet, at danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.

Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige.

Begge elprisområder i Danmark - Vestdanmark og Østdanmark - oplevede flere timer med negative elpriser i 2024.

I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.

I Vestdanmark har der været 371 timer, en stigning på 32 procent fra 281 timer i 2023.

Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Travl dag i vente på vejene

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Der forventes julepres på vejene 2. juledag. Især fra Kolding mod København vil der være øget travlhed, oplyser Vejdirektoratet i følge Ritzau.

Især i tidsrummet mellem 11 og 15, vil der være ekstra pres på.

- Det er hovedsageligt på den fynske motorvej E20 og så hen over Vestmotorvejen, altså fra Koldingområdet mod København, at vi forventer flest trafikanter, siger Lasse Andersen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Det lune vejr fortsætter

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Det er sjældent, at to dage er ens, men når det kommer til vejret, så vil 2. juledags vejr opføre sig præcis som i går, skriver DMI på X.

Temperaturerne når op omkring 8 grader, og der vil være en grå og tung dyne at skyer på himlen, dis eller tåge tilsat lidt småregn ind i mellem.

Med andre ord fint vejr til indendørs hygge, eller hvis du skal sidde bag rattet på vej hjem fra jul.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Kvindelig fodboldprofil var på flugt fra Iran. Nu er hun fængslet i København

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Den kvindelige, iranske fodbolddommer Mahsa Ghorbani er blevet fængslet i København på sin flugt fra Iran. Det skriver Berlingske.

I 2018 iførte Mahsa Ghorbani sig shorts i stedet for lange bukser i protest mod det iranske præstestyre.

Efterfølgende blev hun angiveligt opsøgt af sikkerhedsstyrker, der truede hende med blandt andet syreangreb, tortur og forsætlig påkørsel, fordi hun nægtede at trække sig som fodbolddommer.

Mahsa Ghorbani har været på flugt fra Iran i knap et år og landede i december i København fra Tyskland på sin vej videre mod Storbritannien.

Men den 23. december, fem minutter inden hendes fly til Edinburgh havde afgang, blev hun anholdt og sigtet for at have forfalsket en tysk opholdstilladelse, skriver Berlingske. Juleaftensdag blev hun fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret og fængslet for dokumentfalsk.

- Jeg mener, at det er grotesk at varetægtsfængsle hende. Hun søgte ved det første møde med de danske myndigheder asyl og skulle selvfølgelig have været behandlet som asylsøger, siger hendes advokat, Daniel Rosenkilde, til Berlingske.

Sagen ligger nu hos Østre Landsret, der forventes at tage stilling til, om Mahsa Ghorbani kan løslades, inden for få dage.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

På nyt spisested i København koster den dyreste ret 125 kroner

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Den 13. december åbnede Bistro Limone på Nørrebro i København - en italiensk-inspireret bistro, hvor den dyreste ret på kortet koster 125 kroner.

Det skriver KøbenhavnLIV.

- Mit mål er at give mine gæster en simpel og autentisk smagsoplevelse med mine italienske retter, hvor stort set alt er lavet fra bunden, siger Maria Solskov, indehaver af Bistro Limone, til mediet.

Menuen skifter løbende for at afspejle sæsonens råvarer og består lige nu af fire pastaretter, seks forskellige snacks og to typer dessert.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Købmand har mistet 200.000 kroner på butikstyverier siden maj

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Købmanden Ali Feili fra Søllerød har siden maj måned fået stjålet varer for omkring 200.000 kroner i sin Spar-butik, skriver Sjællandske Nyheder.

Købmanden har kunnet følge med på overvågningen, når tyvene er gået hætteklædte ind i hans forretning for at stjæle oksemørbrad, chokolade eller champagne, fortæller han.

Ifølge Ali Feili har en tyv i et enkelt tilfælde fyldt en indkøbsvogn og forladt hovedindgangen med varer for 20.000 kroner.

- Jeg er ikke modløs, men det er da surt, at der bliver stjålet for så store beløb, siger Ali Feili til mediet.

I 2023 modtog politiet på landsplan 25.000 anmeldelser om butikstyverier, hvilket er en stigning på knap 25 procent siden 2022.

I september sendte justitsministeren et nyt lovforslag i høring, der blandt andet skal hæve straffen for butikstyveri.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Opråb fra forsyningsselskab: Væn dig til oversvømmelser

Helle Christiansen kunne godt tænke sig, at villaer ligesom hendes kunne lave strøm på taget.

Kloakkerne i hovedstadsområdet kan slet ikke følge med de massive vandmængder fra skybrud og stormfloder, som har præget vejret de seneste år.

Sådan lyder det fra Thomas Jensen, områdechef for Drift Spildevand i HOFOR, i Berlingske.

- Kloakkerne, hvor de fleste er bygget for mere end 100 år siden, er ikke dimensioneret til at kunne rumme alt det vand, som klimaforandringerne medfører, skriver han i en kommentar i avisen.

Samtidig betyder nye regler på klimasikringsområdet, at HOFOR må skrue ned for skybrudssikringen, skriver han.

Derfor vil det ifølge Thomas Jensen i stedet i de fleste tilfælde være op til den enkelte at beskytte sig selv og sin bolig.

Link kopieret!

TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
beyondwords no-domain
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
app_banner_enabled no-domain
pusherTransportTLS no-domain
tv2_kosmopol_session tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN tv2kosmopol.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google